5 gewoonten die een slechte invloed op je budget

Als je een van die mensen die de neiging om te veel geld uit te geven, moet je gehoord hebben iemand vertellen hoe je moet gewoon om je gewoontes te veranderen. Maar welke gewoontes zijn die? Moet je kopen stoppen? Natuurlijk niet, niemand kan dat doen, maar je moet ontdoen van een aantal gewoonten die een slechte invloed op uw budget.

5 gewoonten die een slechte invloed op je budget

Er zijn 5 gewoonten die behoud hiervan uw budget op een slechte manier. Zodra u zich te ontdoen van hen, of in ieder geval te leren hoe ze te bestrijden, zal uw budget dat boost die het nodig heeft. Zoek uit welke deze gewoonten zijn, en hoe ze te schoppen uit je leven.

1. Catalogus winkelen

Een van de ergste dingen die je zou kunnen doen om uw budget is om deel te nemen in de catalogus winkelen. Het maakt niet uit als je koopt via internet of via de telefoon, NOOIT kopen uit de catalogus. In feite, vergeet dit soort kopen helemaal.

We hebben allemaal de kleine dingen die we graag - sommige meisjes zijn gek op schoenen, anderen voor sjaals, of zelfs keukenapparatuur. En als je kijkt naar zoveel catalogi met uw favoriete items, is het vrijwel onmogelijk om niet iets te kopen.

Dus, hoe zich te ontdoen van deze gewoonte? Annuleert alle catalogi en internet pagina's die online catalogi bieden te vermijden. Dat is alles wat u hoeft te doen.

2. Te veel geld

Als je ooit 'Two and a Half Men' hebt bekeken, moet je nog hoe Alan Harper altijd draagt ​​slechts 30€ in zijn portefeuille. Het is een perfecte hoeveelheid als hij wordt overvallen - het is niet te veel maar ook niet te weinig om zijn aanvaller boos te maken, en het wordt hem door de dag met geen enkel probleem. Omarm deze logica.

Als je draagt ​​al uw creditcards plus contant geld bij u, zult u zeker de verleiding om iets te kopen - als niet voor u, dan voor iemand anders. Als je niet het geld te besteden hebben - je kan gewoon niet uitgeven. Dus, laat al uw kredietkaarten thuis (nog beter - te annuleren hen) en voeren alleen genoeg geld om je door de dag.

3. Winkelen zonder een plan

Nooit, en dan bedoel ik NOOIT gaan winkelen zonder vooraf maken van een boodschappenlijstje. Het enige wat je op deze manier te bereiken is om thuis te komen met een heleboel dingen die je niet nodig hebt, terwijl op hetzelfde moment misschien vergeten het ding je nodig had om te kopen.

Het maakt niet uit als je gaat winkelen voor voedsel of voor kleding, altijd een lijst met je. Zet alleen de dingen die echt nodig zijn op deze lijst, en vasthouden aan het alsof je leven ervan afhangt. Beloof jezelf dat je niet iets dat niet op de lijst zal kopen.

4. Winkelen tijdens het emotionele

Je weet hoe meisjes hebben de neiging om te gaan winkelen om zichzelf te troosten, of om zich te ontdoen van negatieve emoties? Nou, dit is een gewoonte die echt is een zeer slechte invloed op uw budget.

Het is hetzelfde als troost jezelf met eten - je zult waarschijnlijk meer te eten. Als je troost jezelf met winkelen - je bent waarschijnlijk gaat om meer winkelen. Helaas kan winkelen ook afvoer uw portemonnee, zelfs als je goed voelt.

Als je een gewoonte om jezelf te behandelen met een nieuwe top elke keer dat je iets te bereiken, kan je echt besteden veel. In plaats daarvan, verwen uzelf met iets gratis - als een warm bad of een romantische avond met je geliefde.

5. Het verlaten van uw gegevens op internet

Bijna elke shopping site op het internet vraagt ​​u om uw persoonlijke gegevens achter te laten. Dat is relatief ok, want ze zijn het beschermen van je net zo goed als andere shoppers. Echter, er is een veld dat je altijd moet uitvinken - ontvangen van e-mails van de shopping site.

Als u uw e-mailadres en controleer het veld voor de nieuwsbrief, zal uw e-mail worden overspoeld met catalogi, speciale aanbiedingen en kortingen. Je zult verslaafd raken aan het kopen van ten minste een punt elke keer krijg je dit soort e-mail, en dat is hoe je geld zal langzaam maar zeker opraken. Proberen te vertragen met het internet winkelen, en nooit abonneren op nieuwsbrieven.

En daar heb je het - dat zijn de vijf gewoonten die zijn slechte invloed op uw budget. Proberen om zich te ontdoen van hen en je zult merken dat je met meer geld. Als je denkt dat er iets anders aan dit onderwerp, dat niet werd vermeld, aarzel dan niet om commentaar te geven.

Onze selectie