5 goed gevoel games voor kinderen

Iedere vrouw ervaart problemen met haar kinderen dagelijks. Maar soms, krijgt niets ons zo triest als het niet in staat om te weten hoe ons kind voelt. Dit is vooral belangrijk wanneer onze kinderen zijn jong en kunnen niet echt hun gevoelens te uiten op een juiste manier. Gelukkig zijn er games die ons kan helpen met dit, dus zorg ervoor dat je dit hele artikel te lezen.

5 goed gevoel games voor kinderen

1. Tekening spelletjes

Als je niet weet hoe je kind zich voelt over een bepaald ding vraag hen om een ​​tekening te maken over. Soms is het makkelijker voor kinderen om te tekenen dan om te praten over hun problemen. Zorg ervoor dat uw kind vertellen dat ze kunnen putten precies hoe ze zich voelen, dat niemand kwaad met hen over iets zal zijn, zodat het kind kon echt hun gevoelens te uiten op het papier. Houd uw belofte en wees niet boos op je kind niet uit wat je ziet op het papier.

Probeer te praten over de tekening met uw kind, of terug te trekken iets. Het hele punt is om uw kind te laten zien dat zij tot u kunt praten over alles en dat je er altijd zal zijn om hen te helpen de oplossing te vinden.

2. Emoticon geheugenkaarten

Neem een ​​paar stukjes papier of beter nog, ronde kartonnen platen. Teken twee van elke emoticon die je kunt bedenken, een blij gezicht, een droevig gezicht, een boos gezicht, een verbaasd gezicht en ga zo maar door, draai de platen over, zodat je niet kunt zien wat er op hen.

Speel een eenvoudige memory spel met je kind en deze platen. Vraag het kind om twee dezelfde gezichten bij elkaar passen. Als uw kind kan lezen, kunt u proberen matching een emoticon met de emotie - trek een blij gezicht op een plaat en een woord "happy" aan de andere kant, dan laat ze doen de verbinding.

3. Emoticon raadspel

Dit is een goede gevoelens spel voor uw kinderen en u kunt gebruik maken van de emoticons die u al hebt gemaakt voor de emoticon geheugenkaarten spel.

Neem een ​​emoticon en vraag uw kinderen wanneer ze het gevoel dat het gezicht in de tekening. Dit is een zeer goede manier om je kind het verschil tussen emoties en situaties die hen provoceren leren. U kunt ook proberen een soort vice-versa, vraag uw kind om een ​​emoticon voor een verhaal halen. Bijvoorbeeld, die geconfronteerd zouden halen voor de tijd dat vader en moeder komen terug thuis van het werk en ga zo maar door.

U zult een zeer goed inzicht in hoe uw kind begrijpt emoties en verbindt ze aan het dagelijks leven situaties met deze gevoelens spel en dit kan je enorm helpen in de toekomst opvoeding van uw kind te krijgen.

4. Verhaal spel


U kunt uw kind helpen omgaan met hun emoties door hen te vertellen van een verhaal. Het hoeft niet waar te zijn, maar het mag niet misleidend zijn. Bijvoorbeeld, als je kind is echt boos omdat kind van de buren gestolen hun speeltje, vertel ze een verhaal over 'Patrick, een jongen wiens speelgoed werd gestolen ", het verhaal zou een jongen die zat en dacht lang en hard over wat te doen te zijn. Uiteindelijk kwam hij met een oplossing die het beste zou zijn om over te gaan naar het kind dat zijn speelgoed gestolen en bieden hem dat de twee van hen samen met dat speelgoed moet werken en vrienden. Dit kan werken en het zal je kind leren dat een vreedzame oplossing de beste is.

Gebruik je fantasie en komen met een goed verhaal. Kinderen reageren goed op verhalen uit andermans ervaring en je kunt omgaan met een heleboel emoties van het kind op deze manier.

5. Gevoel in een bubbel spel

Wanneer uw kind ervaart een aantal negatieve gevoelens, zoals woede of verdriet kon je een gevoel in een bubbel spel te proberen.

Leer je kind om te zeggen waarom ze negatief en vervolgens een draaiende beweging met je handen voelen, alsof je het maken van een zeepbel. Vraag het kind om de negatieve emotie zetten in die zeepbel en naar het raam lopen samen. Blaas de emotie zeepbel uit je handen. Nu, kunt u uw kind te vertellen dat er geen reden voor hen om meer slecht te voelen, omdat het gevoel zeepbel is verdwenen.

Dit is een goed spel als er geen bijzondere reden waarom uw kind is het hebben van een aantal negatieve gevoelens, maar gebruiken het niet als er een echt probleem dat moet worden gewerkt.

Kinderen zijn niet makkelijk, een goede moeder kan de moeilijkste baan in de wereld te zijn. Dus, neem welke vorm van hulp die ik je net gaf. Ik hoop dat het helpt u het vinden van een manier om te gaan met emoties van je kind.

Onze selectie