5 goede redenen waarom je buikdansen moet doen

Als je buikdansen nog nooit geprobeerd, dan moet je het eens proberen! Buikdansen is een geweldige manier om toon je spieren, houdt je lichaam fit, stress te verminderen, en leren om comfortabel te voelen over jezelf.

5 goede redenen waarom je buikdansen moet doen

1. Buikdansen gaat geïsoleerde bewegingen van alle grote spiergroepen

Buikdansen is een geweldige manier om uw algehele lichamelijke conditie als het zachtjes tonen en bedrijven alle grote spiergroepen, en met name buikspieren, armen, bovenrug, heupen en dijen te verbeteren. Het gaat serpentine hoofd, nek en armbewegingen, evenals abdominale golvingen en hip isolaties, rotaties, en shimmies.

Maar het grootste ding over deze fantastische dans is dat het leert je om je lichaam in balans, evenals de verschillende spiergroepen te isoleren, om meer cirkelvormige bewegingen te bereiken.

Buikdansen bestaat uit bewegende bepaalde delen van uw lichaam, terwijl de anderen nog en stevig. Het gaat ook om het isoleren van grote spiergroepen, zoals heupen, en werken ze in tegenstelling tot de slangachtige bewegingen van armen, bovenlichaam, nek, schouders en hoofd. Het is eigenlijk een hele lichaam dance!

2. Buikdansen bouwt je buikspieren!

Door golvende, ronde, en trillende bewegingen van de maag en de heupen, buikdansen tonen en verstevigt de dwarse abdominis, dat is de diepste, diepste laag van de buikspieren! Nog steeds doet saaie sit-ups?

Naast het versterken van dwarse abdominis, buikdansen tonen ook alle andere buikspieren, zoals interne en externe schuine, evenals rectusabdominus, die u helpt om een ​​perfecte sixpack te bouwen!

3. Buikdansen oefent ook andere belangrijke lichaam spieren

Buikdansen versterkt de quadriceps, hamstrings, billen, armen en rugspieren.

Door het versterken van de rugspieren, het bevordert een goede houding en voorkomt rugklachten.

Tijdens de buikdans, wordt het lichaamsgewicht constant verschoven van het ene been naar het andere. Zo wordt de invloed op de knieën, enkels en gewrichten is minimaal omdat ze versterkt een veilige manier.

4. Buikdansen kan helpen gewicht te verliezen

Naast toning uw spieren, buikdansen is een zachte vorm van aërobe oefening die kan helpen verbranden tot 300 calorieën per uur!

5. Buikdansen vermindert stress en helpt je zelfvertrouwen op te bouwen

Geïnspireerd door golvende Midden-Oosterse melodieën, buikdans bestaat uit zwaaien, ronde, vloeiende en repetitieve bewegingen die een toestand van mentale ontspanning kunnen induceren en het verminderen van de opbouw van de dagelijkse stress.

Zoveel zelfvertrouwen betreft, zal buikdansen helpen waarderen en houdt je lichaam en zich meer comfortabel met het. Als je wulpse rondingen en een paar extra kilo's, zal buikdansen leer je van ze houden als zeer sensuele functies van je lichaam!

Klaar om te buikdansen gaan? Ik beveel het aan iedereen, en ik denk echt dat je het een kans moet geven. Laat het ons weten in het commentaar hieronder.

Onze selectie