5 methoden om zwangerschap te voorkomen

Met zoveel anticonceptie mogelijkheden op de markt van vandaag, kan het ongelooflijk frustrerend om de uiteindelijke keuze te maken. Zelfs bij het kiezen van een shampoo kan het weken of maanden van trial and error te nemen om de ene die bij u past. Echter, als het gaat om anticonceptie, trial and error is nauwelijks aanvaardbaar. Hier zijn 5 methoden van anticonceptie, waarvan sommige je kan goed en geschikt vinden.

5 methoden om zwangerschap te voorkomen

1. De kalender methode

Dus, wat doe je als je moeder natuur, wiskunde en een aantal goede oude tijd te combineren? Een kalender, en een methode van geboorteregeling.

Het idee is het gebruik van je menstruele cyclus te voorspellen wanneer je moet, of moet geslachtsgemeenschap hebben. Goede kant? Je hoeft niet op iets anders dan de eerste graad wiskunde en een pen te gebruiken.

Slechte kant? Het is zeer onbetrouwbaar. En als je wilt om het te maken op zijn minst matig betrouwbaar je nodig hebt om kuis gedurende ten minste twaalf dagen. Ouch.

2. De temperatuur methode

Ok, dames, we weten allemaal dat je heet bent. Maar, tijdens bepaalde dagen van je cyclus je wordt nog heter! Letterlijk.

Tijdens de ovulatie verhoogt je lichaamstemperatuur gedurende 0,3-0,4 DC, met vermelding van de vruchtbaarheid. De temperatuur moet zodra je wakker worden gemeten, vóór een fysieke activiteit.

Deze werkwijze is echter het meest effectief in combinatie met de vorige kalendermethode. Onnodig te zeggen, het is niet de meest nauwkeurige die er zijn, maar als je van plan bent met een van de twee, althans gebruikt zowel voor meer bescherming.

3. Het cervixslijm methode

Ja, het cervixslijm methode. Deze methode is gebaseerd op het monitoren van uw slijm dagelijks, en het gebruik ervan de structuur te achterhalen hoe dicht je bij eisprong. Om het simpel: slijm - slecht, geen slijm - goed.

Zodra je het ziet, krassen op de ondeugende tijd voor een tijdje. Of, nog beter, een combinatie van al deze methoden, en vind de juiste tijd voor een goede tijd.

4. De meest populaire methode (s)

Jullie hebben allemaal waarschijnlijk gehoord van het condoom, de pil etc. dus we willen stilstaan ​​veel op de technische aspecten. In plaats daarvan, laten we eens kijken hoeveel elk van hen werkt.

Dus, de gebruikelijke methoden, gesorteerd op efficiëntie:

  • de pil-92-99%
  • mannelijke condoom-85-98%
  • membraan-84-94%
  • kalender / temperatuur / slijm - 75-100%

Die leidt ons naar de meest effectieve methode die er zijn.

5. Sterilisatie

Sterilisatie is veruit de meest effectieve methode van anticonceptie, kort van onthouding zelf. Het is effectief in bijna 100% van de gevallen en garandeert een volledig veilige geslachtsgemeenschap. Kort van SOA's, natuurlijk.

Een ding om te onthouden is dat de procedure, bij vrouwen vereist het binden van de eileiders en is bijna niet omkeerbaar, terwijl vasectomie, het mannetje procedure is.

Dus dames, mijn advies? Denk twee keer, of zo vaak als je nodig hebt. Denk aan jezelf eerst, en vergeet niet om plezier te hebben.

Onze selectie