5 regels voor een dieet tijdens de zwangerschap

Elke zwangere vrouw heeft die woorden gehoord - "je moet nu eten voor twee personen." Die woorden, ik moet je vertellen, zijn niets anders dan een leugen gemaakt door vrouwen die hun verlangens niet kunnen controleren. Niet in staat om uw hunkeren naar controle kan leiden tot het zijn ernstig overgewicht en, later, kunt u veel problemen proberen om de baby gewicht te verliezen na de bevalling. Om te voorkomen dat, onthoud deze 5 regels voor een dieet tijdens de zwangerschap periode.

5 regels voor een dieet tijdens de zwangerschap

1. Calorie-inname

Laat ik beginnen met het doorbreken van de mythe over hoe je moet eten voor twee personen, terwijl je zwanger bent. Uw ongeboren kind heeft calorieën natuurlijk, maar je ongeboren kind is niet een volwassen man. Logischerwijs betekent dit dat het niet nodig evenveel calorieën als je dat doet.

Over het algemeen moet je alleen maar 200-300 calorieën nemen meer elke dag terwijl je zwanger bent. Dat is het. Het is een extra stuk pizza, of een extra stukje taart. U kunt geen dubbele eten voor elke maaltijd tijdens je hele zwangerschap. Niet alleen dat je zal eindigen met ernstige gewichtsproblemen, het is ook niet gezond voor de baby.

2. Inpakken met calcium

Je hebt een hogere calciuminname terwijl je zwanger bent. Het is niet alleen belangrijk voor uw baby om sterke botten op te bouwen, maar ook om een ​​gezond hart, zenuwen en spieren en een gezond hartritme groeien. Als u niet verhogen van uw inname van calcium tijdens de zwangerschap, zal je baby de calcium te gebruiken van je lichaam die kunnen leiden tot verzwakking van de botten en tanden verlies.

Neem 1000 mg calcium per dag. Het is goed om zelfs beginnen voordat je zwanger wordt en om de routine voor een paar maanden na levering voort te zetten. Het beste is om je calcium te nemen uit zuivelproducten, omdat je lichaam gebruikt deze calcium in de beste manier. Een beker melk bevat ongeveer 500 mg calcium - dus twee kopjes melk per dag en je bent klaar. Voor meer informatie over het calcium in zuivelproducten en calcium inname tijdens de zwangerschap, bezoek deze link.

3. Onder meer veel groenten en fruit

Het is geen nieuws dat groente en fruit zijn goed voor je gezondheid. Zoals je mag aannemen, ze zijn een cruciaal onderdeel van een dieet van elke zwangere vrouw.

Je moet extra vitamines tijdens de zwangerschap, vooral vitamine C. Sinaasappels, citroen, grapefruit, maar ook kool en paprika's zijn je vrienden terwijl je zwanger bent. Ze bevatten allemaal grote hoeveelheden vitamine C en veel andere grote vitaminen.

Probeer uw groente en fruit vers nemen. U kunt alle groenten, maar aardappelen te eten zonder hen eerder bloot te stellen aan elke vorm van warmte. Proberen om een ​​salade te maken van verse kool, bloemkool, broccoli en radijs. Breng op smaak met zout, olie en azijn en je zult zien hoe goed het smaakt.

4. Vermijd de slechte dingen

Je moet echt je best doen om verlagen van de inname van alle 'slechte dingen' terwijl je zwanger bent. Die stoffen kunnen zeer schadelijk zijn voor zowel u en uw baby.

Als ik zeg "slechte dingen" in de eerste plaats bedoel ik drugs, sigaretten en alcohol. Er is geen plaats voor een van deze terwijl je zwanger bent. Sluiten ze volledig. Verlaag de hoeveelheid cafeïne tot ten hoogste 1 kopje koffie per dag. Het is beter als je het drinken van koffie helemaal kan stoppen. Ook, uitsluiten of verminderen van de inname van frisdranken, energiedranken, groene en zwarte thee en pijnstillers. Al die cafeïne bevatten.

Exclusief vet en gekruid voedsel uit uw dieet tijdens de zwangerschap. Te veel vet is zeker niet goed voor jou of de baby en te veel specerijen kunnen veroorzaken gastro - intestinale problemen voor u. Je hoeft niet iets dat extra ongemak brengt nodig.

5. Variatie is de beste oplossing

Dit geldt niet alleen voor als je zwanger bent, maar ook als algemene regel bent. Als het gaat om uw dieet, vergeet het feit dat mensen zijn alleseters en moeten handelen als degenen.

Ik weet dat alle vegetariërs lezen van deze niet zal net als wat ik nu ga zeggen, maar als vegetariër terwijl je zwanger bent is echt niet het beste idee. Er zijn bepaalde eiwitten en aminozuren die je kunt krijgen alleen uit vlees. Ze kunnen niet worden gevonden in de supplementen, zijn ze niet te vinden in eieren en ze kunnen van groot belang zijn voor je lichaam. Echter, als je ervoor kiest om vegetarisch te blijven tijdens je zwangerschap, advies inwinnen van uw arts. Mogelijk moet u een aantal veranderingen in uw dieet en uw arts is de persoon om u te vertellen wat te doen brengen.

Houd uw dieet veelzijdig. Omvatten mineralen, vitaminen, eiwitten en suikers in de dagelijkse voedselinname. Vasthouden aan verse en, nog beter, biologisch voedsel en drinken veel vloeistoffen. Een gezonde voeding is niet alleen een goede zaak voor je baby, het is goed voor je ook. Niet alleen dat het een positieve invloed op hoe je het bekijkt, het heeft een positief effect op de hele zwangerschap. Een gezond dieet verlaagt ongemak tijdens de zwangerschap alsook dat verontrustend ochtendmisselijkheid. Dat alleen al is een groot pluspunt, toch?

Onze selectie