5 stappen om uw werk te organiseren

We worden allemaal geconfronteerd met een gebrek aan tijd, als het gaat om ons werk. Het lijkt altijd dat er te veel werk en te weinig tijd. Maar nogmaals, er zijn mensen die werken twee of zelfs drie banen en beheren om zich te organiseren. Volg deze 5 stappen en leer hoe je je werk te organiseren en wel zo efficiënt mogelijk.

5 stappen om uw werk te organiseren

1. Niet te laat

Veel mensen denken dat als ze 10-15 minuten te laat dat het niet iets te veranderen. Verkeerde. Allereerst, als je te laat bent heb je meer kans om te worden gestrest en dat is zeker niet een goede manier om je werk dag te beginnen.

Opstaan ​​iets eerder en geef jezelf genoeg tijd om alles wat je nodig hebt in de ochtend doen. Organiseer uw tijd, afhankelijk van uw ochtendroutine. Als je 15 minuten te laat voor het werk dat is, op zijn minst, een half uur van die dag vertraging.

Denk er eens over, als je te laat bent en gestrest bent u meer kans om dingen zoals je autosleutels vergeten. En als je aan de slag, zul je waarschijnlijk moeten uitleggen waarom je te laat bent, of je collega zal je iets vragen en je zult wat tijd nodig hebben om het verhaal, dat al leidt tot stress, slechte start en al in vertellen allemaal een niet erg efficiënt dag op het werk. Als u wilt worden efficiënt, op tijd te zijn.

2. Prioriteren

U zult waarschijnlijk meer dan een ding te doen in de dag, dus je moet prioriteiten stellen. Kijk naar je dagschema en beslissen wat de meest urgente en de meest belangrijke ding om te doen, en doe die dan eerst. Daarna beginnen de dingen te doen op basis van hun prioriteit.

Vergeet niet dat om goed werk te doen, moet je goed te voelen, dus als je honger hebt neem een ​​lunchpauze en dan terug naar je werk en ga verder. Je doet geen goed aan uzelf of uw werk als u denkt over het eten of naar de wc gaat. Neiging om uw wensen en dan weer aan het werk.

3. Maak een plan

Als u wilt uw werk te organiseren, een van de belangrijkste dingen om te doen is om een ​​plan te maken. Het is geen slecht idee om dit te doen thuis, alvorens te gaan werken, of maak het het eerste wat je moet doen wanneer je aankomt op het werk.

Ga zitten, kijk naar de dingen die je hoort te doen die dag en maak een plan. Plan een lunchbijeenkomst plaats van een kantoor vergadering en hebben uw lunch terwijl het doen van uw werk. Maak een lijst van prioriteiten en controleren alles wat er is gedaan. Dit zal je meer zelfvertrouwen en geven u de extra energie om te blijven werken.

4. Probeer niet te worden onderbroken

Ja, ik weet het, het is moeilijk en soms is het niet aan jou, maar je kunt je best doen om te proberen niet te worden onderbroken wanneer het is aan jou. Bijvoorbeeld als je collega net belde en zei dat ze komt om u een aantal nieuwe taken voor die dag te brengen, start de nieuwe taak gewoon zo dat ze kon zien je werkt.

Wanneer u werkt en iemand onderbreekt u, uw IQ eigenlijk daalt 10-15 punten, en je een bepaalde hoeveelheid tijd om uw werk voort te zetten na onderbreking nodig. Waar mogelijk te voorkomen dit en je zal hebben betere resultaten.

5. Maak je geen zorgen, dat veel

Veel werkende mensen denken dat het bedrijf zal worden geruïneerd als ze niet hun baan in het exacte moment dat ze werden verondersteld te doen eindigen. Nou ja, tenzij je bent de CEO, dit is meestal niet waar. Dus relax een beetje. Niemand gaat sterven als je een paar minuten later draaien in uw rapport.

Als iemand geeft je de hoeveelheid werk dat je absoluut zeker bent kun je niet in een dag klaar, kom op voor jezelf en hen te informeren dat het gewoon niet kan worden gedaan. Dit gaat niet over die dingen kan men, maar wil niet te doen. Ik heb het over wanneer iemand geeft je honderden pagina's te lezen en te beoordelen in een werkdag.

Als het is gewoon onmogelijk, zeg het. Minstens zult u hen voor te bereiden op een mogelijke vertraging. Je bespaart jezelf de stress voor de komende acht uur proberen om jezelf ervan te overtuigen dat het misschien zou kunnen gebeuren, alleen maar om te beseffen dat je hebt gefaald in het afmaken.

Immers, uw werk is niet je hele leven, en als je verliest al je zenuwen doen het, goed, dat is niet van plan om iets goeds te brengen. Als je altijd nerveus en gestrest, zal zowel u en uw werk lijden.

Onze selectie