5 voordelen van pepermuntolie

Pepermunt olie heeft veel verschillende voordelen voor de gezondheid; erachter te komen wat ze zijn en hoe ze te gebruiken in uw voordeel.

5 voordelen van pepermuntolie

Volgens de Griekse mythologie, wordt de naam Mentha afgeleid Minthe, een nimf geliefd door de god Hades en getransformeerd in een grond-vastklampen plant door Persephone, in een vlaag van jaloezie

Deze plant die behoort tot de Labiate familie, het geslacht Mentha, is inheems in het Middellandse Zeegebied, maar door de eeuwen heen de teelt heeft verspreid over de hele wereld. Het omvat vele spontane en gecultiveerde soorten, de meest voorkomende en meest gebruikte zijn pepermunt (Mentha piperita), die is ontstaan ​​in Engeland in de late jaren 1770, waarschijnlijk te wijten aan toevallige hybridisatie.

De stof gewonnen uit de etherische olie van pepermunt stengels en bladeren bekend als menthol, een soort alcohol ontdekt in Japan meer dan 2000 jaar geleden en veel gebruikt in de parfumerie en geneeskunde producten.

Pepermunt olie geneeskrachtige, aromatische, cosmetische en culinaire eigenschappen zijn bekend voor meer 5000 jaar en zijn kwaliteiten hebben gemaakt van het een hoofdbestanddeel van de farmaceutische industrie.

1. Aromatherapie

De pepermuntolie heeft verfrissende en regenererende eigenschappen en kan gebruikt worden om de concentratie te verbeteren en geest te stimuleren tijdens het werk. Het helpt ook verhoging van de weerstand macht tegen stress en verschillende milieu-en atmosferische omstandigheden en fungeert als een efficiënte luchtreiniger voor sigarettenrook. De sterke geur van pepermuntolie houdt muggen en vliegen weg.

2. Ademhalingsproblemen

Menthol is een krachtig middel dat helpt bij het schoonmaken van onze luchtwegen en in het verlichten van neusverstopping. Het is effectief in het onderdrukken van hoesten en desinfecteren van de mondholte. Het helpt ook bij de behandeling van koorts en sinusitis problemen.

HOE TE GEBRUIKEN: Voor sinusitis, verstopte neus en bronchitis, voeg 10 druppels pepermuntolie aan dampende water, leg een handdoek over je hoofd en inhaleer diep. U kunt ook een paar druppels olie (verdund met een andere olie) op je borst en massage wrijven.

3. Gastro-intestinale problemen

De pepermunt essentiële olie heeft windafdrijvend (anti-spasmic), maag-, en anti-misselijkheid eigenschappen. Het helpt verteren zware maaltijden en is nuttig in het verlichten van misselijkheid, krampen, kolieken symptomen, winderigheid en verlichten spastische dikke darm problemen. Die lijdt aan kinetosis, ook wel bekend als beweging en reisziekte, moet altijd pepermuntolie bij de hand.

HOE TE GEBRUIKEN: Om misselijkheid of reisziekte te verlichten, giet een paar druppels pepermuntolie op een zakdoek en inhaleer. In geval van winderigheid of moeilijke spijsvertering, een druppel van de essentiële olie aan een glas water en drink langzaam.

4. Pijnstillende eigenschappen

Om zijn heilzame pijnstillende eigenschappen, aromatherapeuten suggereren met behulp van pepermuntolie als een substituut voor aspirine. Het is in feite zeer nuttig in rustgevende verschillende vormen van hoofdpijn en kiespijn verminderen en reumatische en spierpijn. Zijn verfrissende en kalmerende effecten zijn erg goed in het verlichten been zwelling en pijn in het been.

HOE TE GEBRUIKEN: Masseer je benen met een paar druppels pepermuntolie, verdund in 2 eetlepels plantaardige olie of vermengd met alcohol. Om hoofdpijn te verlichten, combineer 2 druppels pepermuntolie met 1 theelepel amandelolie en masseer in het voorhoofd, slapen en de basis van de hals.

5. Antiseptische en anti-inflammatoire eigenschappen

Het is zeer nuttig in het helen en ontsmetten van kleine wonden, schaafwonden, snijwonden en koortsblaasjes en het efficiënt bestrijdt halitose (slechte adem).

Correct gebruik van pepermuntolie

Voor het gebruik van pepermuntolie, zorg ervoor om jezelf te informeren over het gebruik ervan en neem voldoende voorzorgsmaatregelen. Respecteren de doses zorgvuldig. Gebruik nooit pure pepermuntolie op je huid, maar altijd verdund met een andere plantaardige olie. Informeer u over het gebruik ervan in combinatie met andere natuurlijke remedies, want het kan interageren met hen en leiden tot ongewenste effecten.

Conclusie:

Alle voordelen van de pepermuntolie beschouwd, moet iedereen een klein flesje van deze olie in huis! De vele voordelen kunnen zeer nuttig zijn bij alledaagse leven ongevallen, alsook bij de behandeling van meer ernstige problemen. Heb je ooit geprobeerd?

Laat ons weten over uw favoriete gebruik van de pepermuntolie, en alstublieft, deel het met andere mensen in het commentaar hieronder.

Onze selectie