6 stappen om jezelf uit te graven van de credit card schulden

Bent u begraven zo diep in creditcard schuld dat je betwijfel of je ooit je weg vinden? Droomt u van een leven waarin je geen credit card rekeningen in uw mailbox en al het geld dat je maakt is eigenlijk je eigen?

6 stappen om jezelf uit te graven van de credit card schulden

Natuurlijk, creditcard schuld is verschrikkelijk voor u financieel. Ze kosten zo veel in het belang van dat zelfs al heb je misschien het betalen van een flinke hoeveelheid maandelijks, slechts een klein deel van het daadwerkelijk verminderen van uw saldo. Dit betekent vaak dat je liquideren betalen bijna het dubbele van wat u betaalt, zo niet meer.

Plus, te veel credit card rekeningen op je afkomt kun je ook schadelijk fysiek. De stress kan beginnen te bouwen als je probeert te achterhalen hoe je gaat jezelf graven van onder de berg van schulden. Binnenkort, je begint te pijn op de borst, hoofdpijn en ziekten ervaring die je zou normaal gesproken in staat om te vechten tegen zijn geweest, maar kon niet omdat je een deel van je tijd gespannen en angstig te brengen.

Voeg dat toe aan de mentale vermoeidheid die je krijgt van het proberen om een ​​oplossing voor uw creditcard problemen te vinden en je bent in ruwe vorm helemaal rond. Je begint af te vragen waarom je opstaan ​​en gaan werken elke dag alleen maar om schuldeisers bijna al uw inkomen betaalt. Het kan frustrerend, ontmoedigend en breek elke bit van geest je hebt.

Maar, is het niet hoeft te doen. U kunt uw weg te werken van de credit card schulden. Toegegeven, het is niet de makkelijkste om te doen, maar als je het licht kunt zien aan het eind van de tunnel, een leven waar je bent vrij van schulden en uw salaris is eigenlijk van jou, het is zo de moeite waard.

Hier is hoe te maken die droom werkelijkheid geworden:

Stap 1: maak een lijst van al uw creditcards

Met het oog op de proppen te komen met een plan, moet je eerst weten waar je staat recht dit moment. Dus, maak een lijst van al uw creditcards die tegoeden hebben. Noteer de naam van de kaarten, de bedragen die u verschuldigd bent en uw minimale betalingen.

Totaal ze omhoog zodat u uw vertrekpunt en weten precies het absolute minimum moet je betalen per maand op alle kaarten als geheel. Het kan lijken op een hoop en een gevoel van overweldiging, maar door te gaan naar voren en op een dag, dat aantal zal nul zijn. Ik beloof het.

[Lees: 7 grote voordelen van het opstellen van een 'bucket list' ]

Stap 2: maak een lijst van al uw rekeningen

Als je eenmaal weet hoeveel je hebt om uit te sturen op alleen uw creditcards, komen met een uitgebreide lijst dat alle van de extra rekeningen die u hebt opgenomen. Hoewel het gemakkelijk te onthouden te huur, elektriciteit en dat soort dingen toe te voegen aan de lijst, geen andere monetaire verplichtingen zoals gas vergeet in uw voertuig en wekelijkse boodschappen.

Denk aan alle dingen die je meestal kopen in een maand tijd en wijs ze een gemiddeld bedrag in dollars. De meer realistische je bent, hoe beter dus probeer zo nauwkeurig als je kan zijn met deze cijfers.

Stap 3: vergelijk uw schuld aan uw inkomen

Nu heb je een volledig beeld van de minimale hoeveelheid geld die je moet sturen elke maand. Vergelijk dat eens met uw inkomen en wat krijg je?

Als u meer dan het minimum te maken, dat is geweldig. Met slechts een paar eenvoudige aanpassingen, zult u vrij van schuld in geen tijd. Maar, als je minder dan nodig is, is het tijd om te brainstormen (en verder te gaan met stap nummer vier).

[Lees: Mocht u uw baan op te zeggen en start je eigen bedrijf? ]

Stap 4: het verhogen van uw inkomen

Als je meer geld dan nodig is voor de rekeningen, goed voor je is. Je kunt waarschijnlijk wordt deze stap overgeslagen en gaat over naar de volgende. (Of, doe het toch en krijg je uit de schulden sneller.) Maar, als je niet genoeg te maken om uw maandelijkse rekeningen te dekken, is het tijd om dat te veranderen. Gelukkig zijn er een paar opties voor u die u kunnen helpen dat ook te doen.

Eerst zien of er sprake is van facturen kunt u ofwel volledig elimineren of lager. Bijvoorbeeld, als je behoort tot een filmverhuur programma dat kost een maandelijks bedrag, laten vallen. Of, als u een mobiele telefoon plan dat is meer dan je nodig hebt, zakken. Vinden plaatsen te beknibbelen. Ook al is het slechts een paar dollar, zal het allemaal optelt bij het einde.

Een andere manier om meer geld binnen is om dingen te verkopen. Je kon ontdoen van de dingen die gewoon zit in je garage bij het hebben van een garage sale. Als je leuke dingen kan je verkopen op eBay of een andere website. Als u het niet gebruikt of zijn niet verbonden aan het, zet hem in contant geld die u kunt gebruiken om uit de schulden.

Natuurlijk kun je altijd ofwel meer op uw huidige baan werk of krijgen een tweede. Dit kan lastig zijn als je al op een tijdelijke terughoudendheid, maar vergeet niet dat het niet gaat om eeuwig te zijn. Het is gewoon iets dat je moet doen totdat je jezelf in een betere situatie financieel.

[Lees: Hoe maak je een slechte dag weer goed te maken ]

Stap 5: betaal uw schuld omlaag

Nu dat je in een positie waar je brengen in meer dan je nodig hebt om te sturen, is het tijd om uw schuld te verminderen. Als je iets dat in een forfaitair bedrag brengt, zoals iets te verkopen of om een ​​aangifte te doen, laat het allemaal op uw schuld. Tuurlijk, kan het leuk zijn om te gaan en blaas het op iets wat je heb willen, maar heb je genoeg tijd om dat later te doen hebben. Voor nu, verlichten uw maandelijkse verplichtingen door kloppen ze zo snel als je kunt.

Als je niets te verkopen en werken uitsluitend op inkomen, berekenen hoeveel extra je hebt komen in per maand en uiteengezet om eerst betalen uit uw laagste saldo creditcard. Bijvoorbeeld, als u verschuldigd bent over drie kaarten en uw saldo zijn 600€ 1500€ en 3360€ dan willen betalen uit de 600€ kaart eerst. Betaalt enkel de minimale saldi op de rest in de tussentijd.

Misschien wilt een hoger saldo men eerst als het tegen een hogere rente, maar vasthouden aan het laagste saldo af te betalen. Je zult in staat zijn om het sneller af te betalen en dat goede gevoel zal je gemotiveerd om te blijven werken aan de rest te houden.

Zodra de kaart met de laagste schuld is afbetaald, nemen wat je zou hebben betaald op die, samen met eventuele extra gelden die u kunt sparen en betalen van de kaart met de tweede hoogste schuld. Vergeet niet, je bent nog steeds gewoon het betalen van de minimum saldo op de andere kaarten en gooien al uw extra geld om de laagste schuld-kaart je hebt. Houd dit systeem totdat u uw laatste kaart afbetalen. Ja, het kan een tijdje duren, maar met wat hard werken en toewijding, je komt er wel.

[Lees: 5 eenvoudige manieren om geld te besparen rond het huis ]

Stap 6: verwijder verleiding

Maak niet de fout van het krijgen van jezelf uit de schulden en beginnen om punten opnieuw laden niet maken. Verwijder de verleiding om dat te doen door het snijden van de kaarten die je hebt. Als je er een wilt sparen voor noodsituaties, dat is prima, maar niet meer dan dat of ze kunnen worden te verleidelijk om te gebruiken besparen.

Als er iets is wat je echt wilt, leren om te sparen voor het en contant betalen. Dat kan betekenen dat je niet krijgt om je drang om het te kopen meteen te bevredigen, maar als je sparen en toch wil het, weet je tenminste dat het het juiste ding en je bent niet toe te geven aan een impuls kopen.

Volg deze zes stappen en je zult zien wat het is om schulden vrij leven. Ja, het gaat om wat opoffering van uw kant, maar als je nu offeren, hoef je niet om het later te doen, wanneer je moet genieten van het leven.

[Lees: 21 manieren om het te verknallen uw financiën ]

Onze selectie