7 tips om tieners te begrijpen om te kalmeren

Omdat een tienermoeder is geen gemakkelijke taak helemaal. Uw kinderen willen volwassen beslissingen te nemen, maar ze nog steeds denken als kinderen en je gewoon gek de hele tijd. Hoe zit het met je probeert te kalmeren een beetje? Ja, ik weet - je waarschijnlijk denken iets als "Ja, je te kalmeren, is mijn kind me gek, 'maar je kind is niet anders dan elke andere tiener. Omarm deze 7 tips en leren hoe u uw kind te begrijpen.

7 tips om tieners te begrijpen om te kalmeren

1. Probeer te begrijpen

Weet je nog hoe je je voelde terwijl je zwanger was? U heeft het niet veel goede beslissingen Wat vindt u? En toen, je was helemaal ok met te vertellen dat het hormonen praten. Nou, wat denk je - hormonen van uw tiener zijn volledig buiten de orde ook.

Het lichaam van een tiener jongen of meisje is eigenlijk een hormoon bundel op twee benen. Je kunt niets verwachten dergelijks te zijn zeer gezond. Uw tiener zal waarschijnlijk doen en zeggen wat spullen die je niet leuk vonden. Vergeet niet dat die dagen niet eeuwig zal duren, en doe je best om de beslissingen uw tiener is het maken van te begrijpen.

2. Vergeet niet uw tiener dagen

Ga naar de badkamer en neem een ​​goede blik naar jezelf in een spiegel. Nu, geen leugenaar te zijn en eerlijk herinneren hoeveel moeite je hebt je eigen ouders toen je een tiener. Nee, je was niet perfect, het maakt niet uit hoeveel je zou willen denken dat. Niemand van ons waren. En ieder van ons was vrij veel een nachtmerrie tijdens onze tienerjaren dagen. Wees niet verbaasd te veel van je eigen beslissingen en handelingen te herkennen in je kind - bloed is dikker dan water.

3. Leer zelf

Als je echt wilt uw tiener te begrijpen moet je in te halen op wat huiswerk. Het is niet allemaal hetzelfde als toen je een kind was. De tijden veranderen en de tieners veranderen ook.

Hoewel veel ouders niet willen accepteren dat, kinderen opgroeien een stuk sneller deze dagen. Uw kind kan de puberteit te voeren zo vroeg als 8 jaar oud. U moet worden voorbereid. Praat met andere moeders, surfen op het internet of zelfs een klasse te nemen. Vergeet niet dat je niet een slechte ouder als je om hulp vraagt. Integendeel, u bent een ouder die genoeg is om hulp te vragen cares.

4. Kalmeren

Vrijwel alles wat je tiener heeft gedaan, lijkt je veel erger dan het eigenlijk is. Dus wat als je dochter haar navel is doorboord of je zoon heeft zijn haren groen geverfd? Het is niet het einde van de wereld. Dus stop paniek en kalmeren een beetje!

In plaats van volledig te verliezen, en beginnen schreeuwen tegen je kind over iets wat ze gedaan hebben, probeer ze te praten. Leg aan je dochter die piercings dragen een risico op infecties, vooral als ze worden gedaan in salons waar een minderjarig meisje geen toestemming van haar ouders nodig hebt om een ​​piercing gedaan. Leg aan je zoon, dat groen haar is niet echt de beste manier om hem anders dan andere kinderen om te maken. Hij kon een groot muzikant plaats zijn.

5. Neem voorzorgsmaatregelen

Een van de grootste zorgen van een tiener ouders is dat hun kind binnenkort zal beginnen met seks. Het is niet een prettig ding om te denken, maar het is onvermijdelijk. Immers, alle gezonde tieners hebben sex - je had het ook, weet je nog?

Verzamel de kracht om uw kind te praten over seks. Laat hen weten dat ze om je over kan praten. Het maakt niet uit hoeveel je zou willen - je kunt niet verwachten dat de school om uw kind te leren over dit.

Zorg ervoor dat u uit te leggen aan uw tiener dat ze moeten nadenken over ongeplande zwangerschap, alsmede over soa's. Neem je dochter naar een gynaecoloog en hebben geboortebeperking haar voorgeschreven. Vergeet niet, het maakt niet uit hoe schadelijk je dat de pil zijn - een abortus is veel schadelijker.

Maak haar begrijpen dat ze nog moet condooms gebruiken als ze wil om seks te hebben, omdat zij de enige anticonceptiemethode die beschermt tegen soa's. Krijg dit in het hoofd van je zoon ook.

6. Respect voor hun privacy en onafhankelijkheid

U moet begrijpen dat uw tiener is niet je kleine jongen of meisje meer. Tieners willen onafhankelijk zijn en de meeste van hen zou graag een zekere afstand tussen hen en hun ouders maken. De minst pijnlijke manier is om dit gewoon te accepteren. Het is een normaal en gezond onderdeel van het opgroeien en het moet niet een andere manier zijn.

Respecteer de privacy van uw kind. Ze kunnen niet meer wil met je praten over alles. Druk niet in - laat ze weten dat ze nog steeds met je praten over alles. Niet binnenschip in hun kamers, niet zoeken hun zakken en doen in geen geval lees hun dagboeken. Je moet je best doen om een ​​relatie van vertrouwen tussen u en uw kind vast te stellen. Als je wilt dat ze je vertrouwt, moet je in staat zijn om hen te vertrouwen ook.

7. Laat ze fouten maken

Alle ouders zouden graag hun kinderen te beschermen tegen het maken van fouten, maar eerlijk gezegd - dit is niet mogelijk. Uw kind is gebonden om fouten te maken, en je moet om hen te laten maken een aantal van hen.

Natuurlijk betekent dit niet dat je gewoon moet laten uw tiener lopen rond zonder een idee over het leven, maar het betekent ook niet dat je hun elke beweging kan volgen. Doe je werk - waarschuw uw tiener over alles wat je denkt is belangrijk en bieden advies. Immers, uw kind nodig heeft om te groeien en uitgegroeid tot een onafhankelijk persoon. Niemand kan dat doen met hun moeder zweven boven hun hoofd elke seconde.

Tot slot, je gewoon echt nodig om te kalmeren een beetje. Je bent niet de eerste of de laatste ouder te gaan door dat. Gewoon proberen om uw tiener te begrijpen. Volg deze tips en het allemaal misschien een beetje makkelijker.

Voel je vrij om je eigen tips delen in de comments, moeders in het hele land hebben alle hulp nodig die ze kunnen krijgen.

Onze selectie