8 gezonde bestedingspatroon

Wilt u uw geld uit te geven in het slimst mogelijke manier, en hebben altijd genoeg van over? Het is mogelijk - maar omarmen deze 8 gezonde bestedingspatroon.

8 gezonde bestedingspatroon

Het lijkt misschien moeilijk voor u om deze regels te volgen, maar het is niet. Tuurlijk, moet je een aantal veranderingen in uw levensstijl te introduceren, en misschien geven een paar dingen, maar het is een goede reden voor. Omarm deze 7 gewoonten en al snel zul je geen geld meer problemen hebben.

1. Uitgaven log

De eerste, en belangrijkste, gezonde uitgaven gewoonte is om een ​​besteding log te starten. Het kan op papier, op uw computer, of zelfs op uw smartphone, maar het heeft absoluut bestaansrecht.

Elke dollar die u besteedt dient te worden opgemerkt in uw uitgaven log. Neem een ​​goede blik op het, aan het eind van de maand, en wees niet verbaasd om te zien dat je minder veel minder kon doorbrengen met een beetje inspanning. Het bijhouden van uw uitgaven is een geweldige gewoonte voor de gezondheid van uw portemonnee '.

Het probleem? De meeste mensen doen het voor een paar dagen en vergeet het dan. Als je een van hen bent - u zult het nooit financieel. Volhardend is een belangrijke succesfactor in het leven, en in geld te besparen. Luiheid is een van de belangrijkste redenen mensen hebben besteden problemen. Wees niet een van hen.

Bijhouden van uw uitgaven voor minstens een maand. Stel een doel en het bereiken van het.

Je geen fancy gereedschap nodig, een eenvoudige notebook en een pen is een voldoende. Als je denkt dat technologie zal het makkelijker voor u om uw uitgaven te organiseren - check out Mint.com - het kan zeer nuttig zijn voor jou.

Het goede ding over het hebben van een besteding log is dat je een bewuste shopper zal worden. Je zult meer bewust van wat er gebeurt met uw geld en waarom.

2. Inkomen evaluatie

Nu dat u uw uitgaven log voor u, neem een ​​kijkje op uw volgende salaris. Voeg de hoeveelheid geld die je besteed aan huur, rekeningen en voedsel voor de afgelopen maand, en het aftrekken van het totale bedrag van uw salaris.

Het geld dat je overhoudt, is het geld dat u kunt gebruiken, voor de dingen die je wilt. Probeer zoveel als je kunt besparen. Hoe? Gewoon niet kopen! Wat ook "het" is. Negeer alle ongeplande kosten. Stop impuls aankoop.

Afzonderlijke behoeften uit wil. "Heb ik dit echt nodig?" Is een vraag die je moet jezelf elke keer vragen voordat het afsluiten van uw portemonnee. Een interessante offerte die u kunnen helpen meer geld te besparen: De rijkste man is niet degene die het meest heeft, maar hij die het minst nodig heeft.

Hoe meer je bespaart, hoe meer je zult moeten een keer de juiste investering of zakelijke kans komt langs.

3. Betalen met contant geld

De gezondste uitgaven gewoonte is om uw creditcard te annuleren, vergeet cheques en betalen met contant geld alleen. Dit is de beste manier om uw uitgaven te beheersen, want je ziet het geld dat je geeft. Wanneer u betaalt met creditcards en contant geld, het is alsof je lenen het geld van iemand anders - en leningen kost altijd veel.

4. Niet winkelen in buurtwinkels

Hoeveel keer heb je dat "goed, het is maar voor een keer" en kocht iets van een supermarkt? Je denkt misschien dat het niet zo slecht, maar je bent echt het gooien van je geld weg.

Convenience stores zijn, goed - handig, maar ze zijn ook een stuk duurder. Bijvoorbeeld, een liter melk in een supermarkt kost ongeveer 5€ 0,70, terwijl in een supermarkt het kost ongeveer 5€ 0,00.

Je zou kunnen zeggen dat 5€ 0,70 verschil is niet zo groot, maar als je het allemaal samenvatten - je echt betalen van een veel meer wanneer u koopt in een supermarkt. Drop deze gewoonte.

Wees niet lui om je aankopen te plannen of te rijden / lopen een beetje verder naar een minder dure winkel. Ik zeg niet dat je moet goedkoop zijn, slimmer gewoon met je geld. Being zuinig loont op de lange termijn.

5. Gemakkelijk op winkelcentra

Ja, meisjes houden van winkelcentra, maar dat is een heel slechte financiële gewoonte. Winkelcentra zijn ontworpen om uw geld te nemen, om te zorgen dat u wilt besteden. Ik weet dat je sterker kunnen zijn en de verleiding weerstaan.

Je hoeft niet echt nodig "het." Je denkt dat je doet. Behoeften zijn een relatief ding. Tuurlijk, als je extra geld en als u uzelf wilt verwennen een dure aanwezig - gaan doen. Maar niet maken een bezoek aan het winkelcentrum een ​​gewoonte.

Denk erover na - er zijn een heleboel winkels en ze zijn allemaal te lokken je naar binnen, en de uitgaven van uw zuurverdiende geld. En dan als je moe bent je gaat zitten voor een kopje koffie, drankje of een maaltijd. En besteden nog meer geld. Blijf uit de buurt van winkelcentra! Ze maken de eigenaren rijken, niet jij. Er zijn betere manieren om de tijd te doden.

6. Winkel met een boodschappenlijstje

U moet dit advies voor de honderdste keer gehoord hebben. De reden is omdat het echt een goede adviezen, en een grote gezonde uitgaven gewoonte. Draag altijd een boodschappenlijstje met u.

Het spreekt vanzelf dat de lijst alleen moet bestaan ​​van de dingen die je echt nodig hebt, en dat je moet volledig vasthouden. Wees een braaf meisje, en niet meer dan je werkelijk te besteden hebt. Het ontwikkelen van de "boodschappenlijstje gewoonte" alleen kan bespaart u duizenden dollars op de lange termijn. (Denk altijd op lange termijn).

U zult ook een gevoel van voldoening elke keer dat je verlaat de winkel en weten dat u alleen gekocht wat je van plan was te kopen voelen. Het is een geweldig gevoel, omdat het helpt je leert dat je in staat bent om uw uitgaven, dit maakt je meer vertrouwen te controleren. Het is ook van cruciaal belang dat u uw houding ten opzichte van de uitgaven te wijzigen.

De meeste mensen die ongezond bestedingspatroon hebben zich voortdurend te herinneren aan het "Ik ben slecht met geld," "Ik kan mezelf niet helpen", etc. Dit zijn allemaal negatieve zinnen die alleen maar olie op het vuur.

Je moet geloven dat je in staat het bereiken van uw financiële doelen zijn. Houding is wat zal u helpen een ijzeren vorm zal als het gaat om geld te besteden aan dingen die je niet nodig hebt.

7. Sparen

Komende laatste maar niet de minste, zal ik altijd iedereen om geld te besparen adviseren. Maakt niet uit hoe weinig je denkt dat je verdient, kun je altijd ingesteld wat opzij, en sla het op. En als je het opslaan bent, geen bedrag is klein - elke dollar telt. Een korrel zal niet vullen de mand - maar het helpt.

Als het makkelijker voor u - sparen voor bepaalde dingen. Opslaan voor een vakantie, of voor een cadeau voor je man. Omring jezelf met dingen die je herinneren waarom u opslaat. Dit geeft je de extra kracht die je nodig hebt om op te gaan geven, en niet geven inch

Stel een besparing doel, X hoeveelheid dollars per week of maand dat je bespaart.

8. Vertragen

Een andere goede strategie is om de aankoop uit te stellen. Net vertragen zo lang als je kunt. Als je iets wilt kopen - een dag wachten - zie als je nog wilt het een dag, week of een maand later (voor duurdere aankopen).

Deze strategie alleen kan bespaart u een hoop geld op de lange termijn, vooral als je grootste uitstroom is van impulsaankopen (te weten door het bijhouden van uw uitgaven).

Dus, hoe voel je je over het veranderen van uw bestedingspatroon in gezondere degenen? Ik denk dat het het proberen waard, want de beloning is groot. Dus aan de slag, hoe eerder je begint hoe beter! En hoe eerder je zult chillen op een strand.

Deel uw gedachten en ideeën in het commentaar hieronder.

Onze selectie