9 creatieve manieren om een project te presenteren

Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen om uw project presentatie het best mogelijk te maken. Je moet nadenken niet alleen over het project zelf, maar ook over je publiek. Bekijk deze 9 creatieve manieren om een ​​project te presenteren.

9 creatieve manieren om een ​​project te presenteren

1. Kies uw project wijselijk

Voordat de presentatie zelf, moet je een project te vinden, toch? Als je een kans om te kiezen hebben, proberen uit te vinden welke van de projecten die worden aangeboden over een potentieel om de meest interessante. Niet alleen na te denken over wat voor u interessant zou zijn; denken over wat interessant is voor uw publiek zou zijn. Bestudeer uw doelgroep zo veel als je kunt en kies uw project wijselijk. De eerste stap tot het presenteren van een groot project is om een ​​interessant onderwerp te hebben.

2. Besteed aandacht aan uw publiek

U moet uw project kiezen op basis van wat er kan beroep doen op het publiek, maar dat is niet het enige belangrijke. Soms kan je een project dat is niet erg interessant en je zult nog steeds nodig om het te presenteren op de best mogelijke manier. Proberen te maken net zo leuk als je kunt, zeker als je publiek bestaat uit schoolkinderen. Gebruik weinig kleurrijke kaarten, of foto's, of wat u maar kunt bedenken die uw presentatie interessanter zal maken.

Onder uw publiek in uw presentatie zo veel als je kunt. Dit is niet altijd mogelijk, soms moet je een compleet nieuw onderwerp te presenteren dat de mensen in het publiek weet niet veel over weten. Zelfs dan moet je op zijn minst een paar vragen stellen. Het punt is om uw doelgroep zich opgenomen en dat ze krijgen een gevoel dat je er bent, omdat van hen, niet omgekeerd.

3. Repeteren voordat u aanwezig


Een van de grootste problemen voor mensen als het gaat om de presentatie van een project is een plankenkoorts. Om zich te ontdoen van, moet je repeteren. Dit is vooral belangrijk als het gaat om de presentatie van een business project, want als je stottert terwijl je praat of vertonen tekenen van nervositeit, je zal niet lijken professional.

De beste manier om zich te ontdoen van plankenkoorts is om je onderwerp leren echt goed. Je kunt jezelf niet toestaan ​​om te worden overvallen door een vraag, je moet weten wat je het over hebt en je hebt om te repeteren. Ga voor een spiegel en praten. Stel je voor dat er mensen voor u en doe alles zoals je zou doen in de voorkant van het echte publiek. Doe dit zo vaak als je nodig hebt, hoe beter je voorbereid bent hoe minder de mogelijkheid voor een fout.

Ontspannen en creatief te zijn, proberen om uw project in detail, maar probeer niet om uw publiek te overweldigen met informatie, omdat ze zouden vervelen. Wees gewoon jezelf en alles uitleggen zoals je zou doen om uw kind of uw vrienden, afhankelijk van de structuur van uw publiek. U kunt zelfs iemand te helpen voor te bereiden en meespelen vragen terwijl u repeteren, misschien zelfs hebben ze je wat vragen stellen. Het punt is om een ​​echte sfeer van een presentatie te maken en om een ​​inzicht van wat u kunt verwachten voordat je erin te krijgen. Je bent gegarandeerd om te slagen.

4. Maak een presentatie

Ok, nu dat je precies weet wat je gaat doen en je hebt jezelf voorbereid de best mogelijke - je nodig hebt om een ​​stap verder te gaan. Het belangrijkste ingrediënt van goed zijn in het presenteren van een project is om een ​​goede presentatie te maken.

Het beste idee is natuurlijk om Power Point of een soort van soortgelijke computerprogramma gebruiken. Echter, als je een computer presentatie niet kan maken, goede oude pen en papier zal het lukken - maar zorg ervoor dat het papier groot genoeg is voor iedereen te zien. Highlight of vet de belangrijkste dingen. Gebruik kleuren om te benadrukken - rood voor gevaar, groen voor goede dingen en ga zo maar door.

Vergeet niet dat uw presentatie is een hulp middel, niet het project zelf. Je moet absoluut geen lijst van alles wat je gaat zeggen in de presentatie - je ziet er onprofessioneel en bottom line lui. De presentatie moet bestaan ​​uit trefwoorden die u zullen helpen als je vast komt te zitten tijdens het praten, evenals een aantal interessante foto's of video's - die ons leidt naar de volgende tip.

5. Foto's en video's toe te voegen

Het is bewezen dat mensen beter dan audio visuele stimulatie reageren. Dat betekent dat je een aantal interessante foto's en video's moet toevoegen aan uw project presentatie.

Natuurlijk, zult u uw materiaal kiezen op basis van het onderwerp van uw project. De foto's en de video's moeten zijn nauw verwant aan wat je het over hebt en de hoogtepunten van uw project te presenteren. Toch niet te veel van hen, omdat je zou kunnen eindigen met mensen die ook zijn verward en overdonderd om te luisteren naar wat je zegt. De foto-en videomateriaal moet er zijn om te benadrukken niet af te leiden.

6. Maken het interessant


Elk onderwerp kan interessant zijn als goed gepresenteerd. Dit is het allerbelangrijkste als het gaat om creatieve manieren om een ​​project te presenteren - je moet zijn interessant.
Ik heb al gezegd dat je het onderwerp wijselijk zou moeten kiezen en maken het interessant, nu ik heb het over jou. Je jezelf als een project presentator interessant moet zijn. Je kunt niet zomaar praten als je je verveelt tot de dood en verwachten dat mensen geïnteresseerd zijn in wat je zegt. Wees creatief, worden vet en te luid. Wees niet bang om je stem te verheffen om dingen te benadrukken. Natuurlijk, niet schreeuwen tegen mensen - je weet wat ik bedoel.

Verkleed als clown als het moet. Zingen en dansen. Moppen vertellen. Doe wat nodig is zo interessant mogelijk te zijn. U kunt de meest saaie onderwerp in de wereld te hebben en met een beetje creativiteit maken het de meest interessante.

7. Getuigenissen voegen

Onderzoeken hebben aangetoond dat mensen echt goed reageren op getuigenissen. Wat uw onderwerp is, als je iemand die heeft meegemaakt het te vinden - je bent op weg naar een project in de best mogelijke manier te presenteren. Video testimonials zijn natuurlijk de beste, omdat ze laten zien de emoties ook. Echter, als je je handen niet kunt krijgen op video testimonial, audio of geschreven zal ook goed zijn. Zorg ervoor dat de getuigenis toont cruciale dingen over je presentatie.

8. Wees overtuigend en ongecompliceerd

Je moet nooit bang zijn om je geest te spreken bij de presentatie van een project. Maakt niet uit of het een zakelijke of een schoolproject - uw mening telt.

Toch moet u ervoor zorgen dat u onderzoek doen voor uw project zo goed mogelijk. Je kunt niet zomaar een mening vormen over een zaak op basis van een paar dingen die je bent niet eens zeker over. Je moet in staat zijn achter uw woorden te staan ​​en back-up met bewijsmateriaal. Alleen dan zal uw mening echt een betekenis.

Hetzelfde geldt voor overreding - u zult niet iemand in wat je zegt met een simpel "Ik zeg je", moet je een back-up bewijsmateriaal te overtuigen. Benadruk de zoekwoorden zowel in uw visuele presentatie en terwijl je praat.

9. Geven waarde

Toen we vatten het allemaal, komen we tot dit punt - je presentatie meer nodig om waarde te geven. Zonder dat, zou je net zo goed opgeven doet de presentatie in de eerste plaats, omdat het gewoon een verspilling van tijd zal zijn.

Je moet in staat zijn om een ​​paar gedachten te veranderen met uw presentatie. Je nodig hebt om nieuw perspectief te tonen aan uw publiek, presenteren ze met iets wat ze niet wisten tot dan en ze geloven het zelfde wat je doet. Als slechts een persoon laat uw presentatie met enige kennis - je hebt je werk goed gedaan. Laat het niet zijn maar woorden - geef het een waarde.

Nu dat je de tips, vertel me - hoe heb je project presentatie gaan?

Onze selectie