9 populaire vintage baby meisjesnamen

We ontmoetten allemaal iemand die is vernoemd naar een belangrijke voorouder of een beroemde historische figuur, toch? Er is niets mis met het geven van je kind een naam die is niet heel gebruikelijk, maar het is niet aan te raden al te avant-garde bij het afhalen een. Immers, hoef je niet wilt dat je baby girl te worden uitgelachen op school. Het goede ding is dat je een naam die uniek is, maar nog steeds modieus kunnen vinden.

9 populaire vintage baby meisjesnamen

Hier is een lijst van populaire vintage baby meisjesnamen en hun oorsprong en betekenis te helpen beslissen.

1. Abigail

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis van de naam: "Mijn vader is blij"

Een vrouwelijke naam Abigail wordt genoemd voor de eerste keer in het Oude Testament - In Talmud, wordt Abigail beschouwd als een van de Tanak'h zeven vrouwelijke profeten. Ze was een vrouw van David, gewaardeerd om haar schoonheid en wijsheid. Om deze redenen, Abigail een zeer voorkomende babymeisje naam onder de Joden, en andere culturen die werden door hen beïnvloed.

Echter, uit de zeventien eeuw, in romans van populaire schrijvers zoals Charlotte Bronte en Henry Fielding, dienstmeisjes werden genoemd Abigail, zodat uiteindelijk de naam verloor zijn populariteit. Nog, in de laatste paar jaren, de naam werd zo populair als nr. 7 op de lijst van populairste meisjesnamen in 2011 samen met de bijnaam afgeleid van het, ABBY.

2. Ada

Oorsprong: Duits of Hebreeuws

Betekenis van de naam in het Duits: Noble, adel

Betekenis van de naam in het Hebreeuws: Versiering

De Hebreeuwse versie van de naam, Ada, in het Boek van Genen genoemd, is een van de eerste vrouwelijke namen ooit gebruikt.

Tegenwoordig een veel voorkomende naam in Noorwegen, Ada was zeer populair in de negentiende eeuw. Net zoals het is een geval met ouderwetse namen als Ivy of Ella, Ada werd populair tijdens de laatste jaren vanwege zijn eenvoud. Populaire films als Cold Mountain, met Nicole Kidman en Piano, waar een portret van mute Ade bracht een Academy Award voor Holy Hunter, heeft bijgedragen aan de populariteit van de naam.

3. Beatrice

Herkomst: Latijn

Betekenis van Beatrice: gezegend; zij die geluk brengt

Hulst, heilige in het christendom

Een mooie heldin van Shakespeares Much Ado About Nothing (fabelachtig gespeeld door Emma Thompson in de film van 1993) en het hemelse schepsel Dante's in het derde deel van de "Goddelijke komedie - Paradise," de naam van Beatrice is altijd een symbool van een mooie en gezegende vrouw. Daarom is het geen wonder dat de betekenis van de naam in het christendom is Holly of Saint.

4. Charlotte

Oorsprong van Charlotte: Frans, vrouwelijk verkleinwoord van Charles

Betekenis van Charlotte: "vrij man"

Al eeuwenlang gebruikt onder royalty's en hogere klasse, de naam Charlotte opgedaan nieuwe populariteit in de afgelopen jaren. Naast bekende Charlottes zoals Charlotte Bronte, of Engeland's Koningin Charlotte, moet men toegeven dat Charlotte York uit Sex and the City, herinnert ook ouders om deze naam te overwegen.

De meest bekende Charlotte, de bovengenoemde Queen Charlotte, de vrouw van koning George III, die in de late 18e en vroege 19e eeuw regeerde, was beroemd om haar bijnaam "De Mulat Queen" en het feit dat ze bevallen van 15 kinderen. Een gedoofde beschermheer van Mozart en Bach, The mulat koningin, verdiende haar bijnaam vanwege de geruchten aan Afrikaanse afkomst hebben.

5. Cordelia

Oorsprong van Cordelia: Latijn; Celtic

Latijn Betekenis van Cordelia: hart

Keltische betekenis van de naam: dochter van de zee, parel van de zee

Een uitstekende naam die verfijnd klinkt en is altijd in de mode is zeker Cordelia. De meest bekende is de jongste, liefhebbende dochter van Shakespeare's King Lear. We kunnen niet zeker zijn als de Keltische oorsprong en betekenis van deze vintage baby meisjesnaam was hem bekend, maar wij zijn het eens dat de naam terecht werd gekozen voor een karakter van zorgzame, mooie, bescheiden, liefdevolle en trouwe dochter.

6. Geloof

Oorsprong van Faith: naam Virtue

Genade, Hope en Faith hebben onlangs geworden modieuze namen samen met een andere deugd naam, Sofia waarvan de betekenis is wijsheid en dat is de meest populaire meisje van de naam in 2012.

7. Julia

Oorsprong van Julia: Latijn

Betekenis van Julia: "jeugdige"

Nogmaals, we moeten de grote Shakespeare vermelden als het over vintage baby meisjesnamen en hun betekenis. Er is geen liefdesverhaal meer populair over de hele wereld dan die van Romeo en Julia (stap opzij Carry en de Grote), een andere versie van de naam. Daarnaast is er een schoonheid als Julia Roberts is de beste vertegenwoordiger van elke naam kan hebben.

8. Penelope

Oorsprong van Penelope: Grieks

Betekenis van Penelope: "wever"

De nieuwe populariteit van deze vintage baby meisje naam kan iets te maken met de populariteit van Penelope Cruz hebben, maar nog steeds de meest bekende Penelope in de geschiedenis is de vrouw van Odysseus uit epos van de Homerus.

De naam werd een symbool van een trouwe, verstandige vrouw die nooit haar man zou verlaten.

Een snelle herinneren aan het verhaal: Odysseus werd gestraft door de god Zeus voor deelname aan de Trojaanse oorlog, en werd veroordeeld tot af voor nog eens 10 jaar. Zijn koningin Penelope, onder druk gezet om opnieuw te trouwen bedrogen haar vrijers op de volgende manier, ze gaf een belofte aan een huwen, nadat ze klaar is met het breien van een trui. Gedurende de dag, ze ijverig gebreid, maar tijdens de nacht, zou ze zo ijverig rip de trui, en op zo'n manier besteden jaar tot Odyssey teruggekeerd.

9. Nora

Oorsprong van Nora: Iers, verkleinwoord van Honora of Grieks

Betekenis van Nora: "light"

De oorsprong van deze vintage baby meisje naam is waarschijnlijk Iers, maar het is wijd verspreid tussen de Duitsers en Scandinaviërs, waarschijnlijk dankzij de populariteit van Hendrik Ibsen's drama A Doll's House. Een portret van een tedere dame die blind is verliefd op haar man en gehoorzaamt hem in elk aspect, maar als ze geconfronteerd worden met problemen, toont opmerkelijke kracht, geestigheid, wijsheid en vindingrijkheid is een van de beste vrouwelijke personages over de hele wereld.

Vond je deze lijst van populaire vintage baby meisjesnamen, met hun oorsprong en betekenis? Heeft u een interessant verhaal over een van hen u zou willen delen? Laat ons weten wat uw favoriete baby meisje vintage namen in het commentaar hieronder.

Onze selectie