Het meisje achter de camera: vrouwen - meesters van fotografie

Als je ziet een mooi moment gevangen in de tijd en bewaard voor toekomstige generaties om te zien, hoe vaak heb je vraag jezelf-die deze foto nam? Waarschijnlijk niet vaak genoeg. Dit is een kort verhaal over de dames achter de camera die erin slaagde om te slagen in een zeer mannen gedomineerde beroep. Dit is een functie over vrouwen die we vandaag de dag noemen de meesters van de fotografie.

Het meisje achter de camera: vrouwen en # 8211; meesters van fotografie

Berenice Abbott

Berenice Abbott was een Europees fotograaf best bekend voor haar stedelijke fotografie. Haar meest opvallende werk is dat van New York City architectuur. Ze fotografeerde een aantal Manhattan wijken en gebouwen die nu worden vernietigd, die bijdraagt ​​aan de grote waarde van haar werk. In het prille begin, heeft haar eerste grotere New York City project geen financiële steun, en ze gesteund zichzelf met lesgeven en het doen van commerciële fotografie. Dit ontwikkelde zich later tot haar grootste project "Changing New York" toen ze werd ingehuurd door de Federal Art Project.

Margaret Bourke-White

Foto door Margaret Bourke-White (via fansinaflashbulb.wordpress.com)

Bourke-White was een documentaire fotograaf die wereldwijd bekendheid verwierf door als eerste buitenlandse fotograaf toegestaan ​​om foto's van de Sovjet-industrie te nemen. Ze is ook bekend als de eerste vrouwelijke oorlogscorrespondent en de eerste vrouwelijke toegestaan ​​om te werken in een gevechtszone tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bourke-White werd tweemaal geportretteerd in de populaire cultuur, van Candice Bergen in de film Gandhi en door Farrah Fawcett in de tv-film, Double Exposure: Het verhaal van Margaret Bourke-White. De meeste van haar foto's zijn nu ondergebracht in Cleveland Museum of Art, het Museum of Modern Art in New York, de Library of Congress en het Brooklyn Museum.

Julia Margaret Cameron

Foto door Julia Margaret Cameron (via en.wikipedia.org)

Julia Margaret Cameron was een Britse fotograaf het best bekend voor haar portretten van beroemdheden. Ze had een korte carrière als fotograaf en ze begon het nemen van foto op de leeftijd van 48 toen ze een camera als verjaardagscadeau. Haar werk werd niet gewaardeerd in haar dag, maar later werd zij algemeen erkend voor haar kortgeknipte portretten. Haar groot-nicht Virginia Wolf beschreef haar als Mrs Talent onder haar zusters, waar men was Beauty, de andere was Dash, aangezien Cameron werd beschouwd als het lelijke eendje in de zus trio zijn.

Dorothea Lange

Foto door Dorothea Lange (via en.wikipedia.org)

Lange wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke documentaire fotografen en fotojournalisten van alle tijden. Ze is bekend om haar serieuze van foto's beeltenis van de Grote Depressie tijdperk. Lange werd opgeleid in de fotografie aan de Columbia University. Na de aanval op Pearl Harbor gaf ze op haar Guggenheim Fellowship en besloot om foto's van de Japanse-Europeanen die werden gedwongen geëvacueerd naar verhuizingskampen nemen. In 2008 werd Lange in de Zaal van Californië van Bekendheid.

Helen Levitt

Foto door Helen Levitt (via www.jacksonfineart.com)

Dit is een andere fotograaf wiens werk is opmerkelijk vanwege haar New York straatfotografie. Ze is een autodidact fotograaf die voortijdig van de middelbare school haar passie na te streven. Ze begon eerst als commercieel fotograaf. Ze had een zeer lange actieve carrière die duurde meer dan 70 jaar.

Cindy Sherman

Foto door Cindy Sherman (via www.masters-of-photography.com)

Cindy Sherman is een Europees fotograaf en filmregisseur. Ze is beroemd om haar conceptuele portretten en voor uitdagende bepaalde zaken op de rol van vrouwen in de samenleving. In mei 2011 een van haar foto's werd verkocht tegen Christi's in New York voor meer dan 3 miljoen dollar, die de op een na hoogste prijs ooit betaald voor een foto op de veiling was. Ze neemt normaal gesproken foto's van zichzelf het dragen van verschillende kostuums. Ze doet haar make-up en garderobe voor de fotoshoot alle door haarzelf. Sherman wordt vaak verwezen in de populaire cultuur van verschillende kunstenaars.

Onze selectie