Hoe dat te doen yoga Nidra thuis

Yoga Nidra ("yoga rust" of "yoga slaap") is een ontspanningstechniek die erg populair is geworden in de afgelopen jaren. Het wordt gebruikt als een manier om stress, helpt bij slapeloosheid, angst, migraine etc.

Hoe dat te doen yoga Nidra thuis

Er zijn verschillende stadia in het uitvoeren van yoga Nidra, maar zullen we eenvoudige technieken die u veilig kunt oefenen in de privacy van uw huis en waarvan het primaire doel is om u te helpen ontspannen en laat afgaan stress te introduceren. Het duurt slechts 15-20 minuten per dag, en je kunt oefenen wanneer is handig.

Voordat u begint met het doen van yoga Nidra thuis, ventileer de ruimte.

De temperatuur moet ongeveer 20 ° C (68.2 ° F). Zet op een aantal comfortabele, losse doek en bereiden een deken in het geval je het koud hebt. Het is aanbevolen, maar niet verplicht om je tanden te wassen, en spoel je gezicht en neus voordat oefenen, evenals de praktijk op een lege of half-volle maag (dus je zou niet dommelt).

Nu bent u klaar om te doen yoga Nidra thuis.

 • Leg op je rug, met de benen en armen licht versneld en de handpalmen naar het plafond (yoga beoefenaars noemen het "lijk pose"). Strek je ledematen. Sluit je ogen, ontspan je kaak, kin en tong. Dit is zeer belangrijk omdat positie van de tong laat zien als je echt ontspannen. Het puntje van de tong moet licht tegen de bovenste pallet van de tanden.
 • Neem een ​​paar keer diep adem. Probeer niet te ontspannen, gewoon concentreren op je ademhaling. Merk op hoe je adem is een beetje koud bij het inademen en warm als uitademen. We zullen gebruik maken van de ademhaling op te warmen en te ontspannen ons lichaam.
 • Nu, let op je rechtervoet. Stel je voor dat je een andere neus en adem door je voet. U krijgt een warm, tintelend gevoel opmerken, alsof aangeraakt door veertje. Wees niet ontmoedigd als je niet het gevoel iets voor de eerste paar keer. De sensatie komt met de tijd, wanneer je leert hoe je aandacht vast te houden.
 • Verplaats je aandacht en ademen door het puntje van je rechter grote teen, tip van de tweede teen, middelste teen, de vierde teen en kleine teen.
 • Langzaam beweeg je aandacht naar je enkel en verder richting rechterknie en dij. Blijven ademen vanuit de heupen naar de basis van je wervelkolom.
 • Adem door rug van perineum naar de achterkant van je nek. Proberen te concentreren op elke wervel.
 • Wanneer u uw nek te bereiken, richt je adem naar rechter schouder, en dan geleidelijk naar beneden aan de vingers. Concentreer je op het puntje van je rechterduim, dan tip van de wijsvinger, tip van de middelvinger, tip van de ringvinger en topje van de pink. Warmen je handpalm en ga terug naar je nek.
 • Adem in en adem uit door je nek voor een paar seconden en verder richting linker schouder en arm toen. Doe hetzelfde wat je deed met je rechterarm.
 • Weer ademen door je ruggengraat uit je nek tot aan het perineum. Het helpt als je je een dunne stroom van het water gaan door je rug.
 • Verplaats je aandacht op linker heup, en naar beneden naar je linker dij, linker knie, enkel, toppen van je tenen en de hele voet en dan langzaam terug naar je keel (zoals je deed met je rechterbeen).
 • Nu, ademen door je keel. Vervolgens verplaatst de aandacht op het puntje van je kin, je mond, puntje van je tong, root van je tong, puntje van je neus, neusgaten, jukbeenderen. Hierna richten op uw oogbollen, wenkbrauwen en de ruimte tussen je wenkbrauwen (zogenaamde 'derde oog'). Blijf daar voor een paar seconden, en dan verder aandacht aan de bovenkant van je hoofd.
 • Neem een ​​paar keer diep adem en open je ogen langzaam. Schud je handen en strek je armen en benen. Je eerste yoga Nidra praktijk is voorbij.

Wees niet verbaasd of gefrustreerd als je in slaap valt terwijl het doen van yoga Nidra.

Het is normaal en het gebeurt voor alle beginners. Eigenlijk zou je tevreden zijn, omdat het laat zien dat je hebt weten om volledig te ontspannen. Later, als je meer bedreven in het doen van yoga Nidra thuis, kun je ademhaling te starten via chakra's en het gebruik van visualisatie technieken om nog betere resultaten te krijgen.

Onze selectie