Hoe maak je een gevoel voor humor te houden in niet-zo - grappige situaties

Soms is het leven is grappig en de andere keer, ook niet zo veel. Hoewel het gemakkelijk genoeg te lachen als er iets komisch gebeurt, hoe maak je je gevoel voor humor houden wanneer je echt kan niets grappigs over wat er gaande is te zien?

Hoe maak je een gevoel voor humor te houden in niet-zo-grappige situaties

Niets voelt beter dan het lachen. Als je terugkijkt op de beste van de tijden die u in de loop van je leven hebt gehad, is het waarschijnlijk dat de meeste van hen die betrokken zijn glimlachen en lachen en dingen die je gelukkig maakte het doen.

Echter, niet elke gebeurtenis of situatie is lachwekkend. Mensen ziek worden of sterven. Je gezicht problemen thuis of op het werk, of je bent overweldigd met verplichtingen die echt niet voelt u zich goed, laat staan ​​gelukkig genoeg te lachen.

De voordelen van humor

Hoewel het moeilijk kan zijn in bepaalde omstandigheden om de positieve of de grappige kant van het leven zien, zijn er vele voordelen van het houden van uw gevoel voor humor, zelfs als het blijkt te zijn zeer uitdagend. Bijvoorbeeld, heb je ooit al in een gespannen situatie en had iemand kraken een grap?

Hoewel het weliswaar kan averechts werken, een goed getimede one-liner heeft de mogelijkheid om een ​​hele kamer vol spanning te verlichten. En, zodra iedereen een lachje en koude rillingen uit voor een minuut, de stemming wordt een beetje lichter en de productiviteit wordt waarschijnlijk verhoogd als gevolg.

Humor helpt ook je omgaan. Als je te maken hebt met een uiterst moeilijke situatie, zoals een chronische ziekte of potentieel dodelijke ziekte, kan een klein beetje van de lach je dagen niet meer zo somber maken. Het leven is aangenamer als je positief blijven en genieten, ondanks de kansen.

Niet alleen lachen voordeel dat u, maar het helpt ook mensen om je heen. Het kan hen trekken uit na te denken over het verleden spijt of zorgen voor de toekomst en houden ze in het heden door zich in enkele grappige verhalen vertellen of het doen van iets komisch, het is zo veel beter.

Fysiek gezien, houden de mogelijkheid om te genieten van het leven kan helpen langer te leven. Mensen die meer tijd besteden aan het lachen en genieten van zichzelf hebben minder stress-gerelateerde problemen die kunnen leiden tot grote gezondheidsproblemen op de weg.

Het houden van de humor in leven

Dus, hoe houd je je gevoel voor humor als je vinden het moeilijk om zelfs lachen? Volg deze eenvoudige richtlijnen:

Kijk voor de positieve

Of een situatie is 'goed' of 'slecht' is volledig gebaseerd op je perceptie. Als u van mening dat het positief is. Echter, als je denkt dat het negatieve, dan is dat ook waar is.

Sommige gebeurtenissen zijn gewoon tragisch, van auto-ongelukken tot de diagnose van een ziekte aan de massale schietpartijen die lijken te zijn die zich op een te hoog tarief. Terwijl er niets grappig over hen, als je blijven denken over hen en laat hen eet je levend, dat is precies wat ze zullen doen.

Zeker, wil je de tijd om te genezen en verdriet nemen wanneer zij worden geconfronteerd met iets dat negatieve gevolgen heeft. Maar, op een gegeven moment moet je jezelf te halen en verder te gaan door te zoeken naar het positieve in de situatie.

Het is niet altijd gemakkelijk te vinden, zoals je misschien al hebt bedacht. Maar, als je kijkt hard genoeg, je zult iets dat je nog steeds dankbaar kan zijn, ondanks de grimmige situatie te zien.
Misschien is de vreselijke omstandigheden maakt je waarderen familie meer en u dichter als resultaat ben geworden. Of misschien door de tragedie die je hebt nieuwe vrienden gemaakt. Wat ook positief kunt vinden, zorg ervoor dat u zich richten op dat.

Wees niet bang om te laten gaan van het zijn ernstig voor een minuut of twee

Gewoon omdat het een gespannen situatie, vraag jezelf af wat je te verliezen door te laten de ernst gaan voor een minuut of twee en met een lachje om dingen te verlichten up.

Het is net als wanneer je betrokken bent bij een gespannen project op het werk en in het midden van een verhitte vergadering iemand zegt iets grappigs. Vrijgeven van een aantal van de emotie door middel van lachen verlicht de spanning, als het nemen van een deksel van een snelkookpan. Dingen sudderen naar beneden en je bent beter in staat om terug te keren naar het bedrijfsleven.

Of als je in het ziekenhuis met iemand die je liefde en de kamer is rustig nadat hij slecht nieuws en iemand kraakt een grap over rubberen handschoenen. Het neemt de aandacht af wat er gebeurt en stelt u de tijd om uw gedachten te verzamelen en zet dingen in perspectief.
Ja, je nog steeds te maken met wat er gebeurt, maar het is een stuk makkelijker als je niet probeert ernstig te zijn de hele tijd.

Geef jezelf toestemming om te lachen

Humor is geen zonde. Het is oke om te lachen, zelfs als het er is taai. Natuurlijk kan je niet om uit te breken in een volledige hearted buiklach na slechts betrokken zijn bij een auto-ongeluk, maar wat lichte humor om moeilijke omstandigheden te verlichten is niet van plan om te kwetsen.

Soms heb je het gevoel dat het niet goed is om een ​​grap te kraken of maak een glimlach of twee. Je bent bang dat het 'fout' om uw humeur tijdens grimmige situaties te houden, zodat je niet geef jezelf toestemming om dingen te verlichten.

Hoewel het begrijpelijk is om op deze manier te voelen, zegt niemand dat je wereld niet leuk kan zijn, alleen maar omdat slechte dingen gebeuren. Er is geen ontkomen aan dingen die je verdrietig maken. Dat maakt het leven wat het is.

Maar, heb je niet dat verdriet langer leeft dan het moet zijn om te blijven. Geef jezelf het recht om te genieten van dingen zo veel mogelijk, ook als je je afvraagt ​​of het het juiste ding om te doen.

Het leven is kort. Het ene moment ben je in je vroege tienerjaren proberen om erachter te komen hoe om te navigeren door de wereld en de volgende minuut je in je jaren zestig af waar in hemelsnaam de tijd ging.

Als je terugkijkt op je jaren, wat wil je zien? Wil je herinneringen van de vergadering rond piekeren, verdrietig en boos over de dingen die in je wereld of wil je visioenen van u en iedereen om je lachen en genieten van jezelf te hebben?

Het leven is wat je er zelf van maakt. Als u wilt een leven dat vervulling en doorspekt met goede tijden, maken het op die manier. Het houden van uw gevoel voor humor is een goede start!

Onze selectie