Hoe om te gaan met een moeilijke baas

Als je mensen netjes te behandelen, zullen ze je behandelen op dezelfde manier. Dat is hoe het zou moeten zijn in een perfecte wereld. Maar die wereld en die mensen niet bestaan.

Hoe om te gaan met een moeilijke baas

Er zijn mensen die graag spelletjes spelen, maar hebben geen idee wat fair-play is. Er zijn mensen die zonder scrupules zouden gebruiken elke tactiek alleen maar om anderen te saboteren. Alsof ze gelukkiger door het maken van iemand ellendig. Nou, niet geef ze dat plezier!

Wanneer u voldoet aan moeilijke mensen het beste wat je kan doen is - vermijd ze. Idealiter zou je ze uit te sluiten van je leven. Soms zijn er geen juiste methoden voor naar mensen. Bij sommige mensen is het beter om helemaal niet te spreken. Echter, als het gaat om je baas, tenzij u de taak wilt wijzigen, die methode is onvermijdelijk. Je moet gewoon maken het minder pijnlijk.

Doe je werk

Concentreer je op je werk. Doe je werk de beste manier je kunt. Niet net genoeg om je baan te houden doen. Geef uw beste en bewegen in de richting van de hoogst mogelijke prestaties. Dat is niet makkelijk natuurlijk met de verlaagde motivatie. Je bent oud genoeg om te weten dat niet alles in het leven is gebaseerd op verdienste. Hard werken en goed werk zal niet altijd krijgen gewaardeerd.

Misschien weet u of degene boven je bereikte de positie dankzij connecties. Dat is geen probleem, zolang de persoon weet de baan die hij verondersteld wordt te doen. Hoe beter je werkt, hoe beter je je voelt op je positie.

Als je hardwerkende en capabele bent, bent u in staat om te komen waar je hoort te zijn, in weerwil van andermans intenties om uw plannen te saboteren. Zelfs niet de persoon die hoger gepositioneerd dan je je kunt stoppen als je weet hoe te bewegen in de juiste richting. En soms, dat betekent dat de route veranderen.

Misschien is het u

Misschien is je baas lacht en charmant. Misschien is hij zeer bekwaam. Nog steeds maakt hij je het leven moeilijk. Ten minste de professionele leven.

Voordat u het geval vermelden en de naam van je baas een moeilijke, vraag jezelf als je een moeilijke werknemer zou kunnen zijn.

Sommige mensen hebben moeite met gehoorzaamheid en ze hebben een harde tijd waarin wordt verteld wat te doen. In bijna elke job is er een zekere hiërarchie en het is voor je eigen bestwil om zo snel mogelijk aan die boven je als collega te respecteren leren. Als je gezag van iemand niet kunnen accepteren is de kans klein dat je zult worden aanvaard. Alles wat je kunt krijgen met arrogantie is de relatie die draait om antagonistische wedstrijd te worden "mijn wil tegen het jouwe."

Wanneer ze het gevoel te veilig op hun hoge positie sommige mensen hard. Anderen, geërgerd door in onaangename positie, ondanks gezag. Hoogmoed en ijdelheid zijn twee dodelijke zonden, ongeacht of ze afkomstig zijn van een hoger of lager in de hiërarchie.

Als je het gevoel dat de persoon boven je niet geneigd is naar u, proberen om de reden van zijn of haar gedrag te begrijpen. Is het je dat er iets aan de manier waarop hij de behandeling die u hebt toegevoegd? Probeer een probleemoplossend sfeer te creëren. Je moet praten, maar niet als vijanden. In plaats daarvan, vraag om uitleg, zorgvuldig kiezen van je woorden om te voorkomen dat verdere schade aan uw reeds gewond relatie.

Op een bepaalde manier is het jouw manier die de persoon maakt. Als je een vriendelijke benadering is er een grote kans dat je hetzelfde antwoord krijgen. Hoe worden we getrakteerd hangt altijd deels op ons. Dus, probeer dan eerst naar de baas je een plezier om mee te werken te creëren. Alles wat je nodig hebt voor die is een beetje gewijzigd houding.

Vraag als er iets is dat je kunt doen om de situatie te verbeteren. Probeert een kwaadaardig gedrag te negeren. Gewoon je werk en blijven lachen.

Accepteer kritiek

Het is niet gemakkelijk om kritiek te accepteren, vooral als het komt van iemand uw positie is afhankelijk van. Wat is het beste antwoord op klachten van je baas? Proberen om negatieve feedback te zien als een suggestie hoe je jezelf kunt verbeteren. Maak een activiteitenplan, samen met je baas. Laat je ego opzij als je praat en controle emotionele reacties. Probeer een partner relatie op te bouwen, in plaats van het gevoel als een slachtoffer van machtsspelletjes.

Echte bazen, mentoren, die vertrouwen in zichzelf en het werk dat ze doen, streven naar de verbetering van die onder hen. Misschien is je baas is tevreden met uw streven, maar niet uw interpersoonlijke communicatie. Misschien ben je arrogant. Misschien bent u niet vriendelijk genoeg. En misschien ben je gewoon jong, ambitieus, energiek en "met een mooie toekomst", zodat je baas niet kan nemen. Hij heeft gewoon om u te breken, om je op zijn minst, als hij je niet kunt zetten zes voet onder het neer te zetten op aarde.

Onaantastbaar

Sommige mensen kunnen gewoon niet tegen andere mensen zich goed voelen of beter zijn dan ze zich voelen. Het lijkt alsof ze zich voeden met crashen iemand. Die mensen zijn al ongelukkig en er is geen noodzaak om hen te straffen op geen enkele manier. Het is meer energie verbruiken om boos en om wraak te zijn, dan om vriendelijk te zijn.

De grootste wraak is niet om wraak te nemen, weet je dat. Hoger zijn dan dat.

Negeer alle onbelangrijke en nog meer boosheid van je baas. Zodra zijn wreedheid uw onaantastbaar schild bereikt zal het allemaal terugkeren naar hem als een boemerang.

Ja, dat kan hem nog meer irriteren. Zijn doel is om je te vernietigen en u hebt nog een glimlach. Maar wees niet bang. Keep smiling.

Houden goede relaties met anderen

Het is veel beter als met een hoger gepositioneerd bent u in staat om te reageren op al het goede en slechte kanten van je werk te hebben dan geruchten te verspreiden achter je rug.

Als iemand slecht praat over jou, voorkomt dat u het doen van uw werk, probeert om u neer te halen en creëert elke vorm van problemen, het is natuurlijk dat je het gevoel neerslachtig. Maar wraak is nooit een goed idee. Als u probeert te concurreren op geen enkele manier, zul je niet winnen. Als je probeert om ze te confronteren met dezelfde tactiek, zul je verliezen omdat je baas is veel meer ervaren in die.

In plaats van een back-up, als je merkt dat je in een ongemakkelijke situatie, blijven alle andere aansluitingen. Communiceren met andere collega's zonder te proberen om iets te bewijzen. Wees gewoon jezelf. Dat zal genoeg zijn om alle onware geruchten te ontkrachten.

Houden van goede relaties met anderen en wees goed voor jezelf. Als je dit doet, zul je minimaliseren ongemakkelijke situaties die afkomstig zijn van de persoon die problemen schept.

Toch is het niet mogelijk om elke moeilijkheid volledig te vermijden. Soms moeite zal als een storm komt, maar je kan hard zijn en blijven onaangetast, zelfs als de winden van een orkaan kracht.

Bescherm uzelf

Niet in elke job is er gelijk baas controle en zijn interferentie met uw werk. Als je denkt dat je een slachtoffer van de omstandigheden uit uw controle, je moet alles wat je kunt doen om een ​​lagere impact van die persoon op je werk en je leven. Zelfs als die persoon uw functie kan verpesten, dat is niet zo'n groot probleem, zolang je je zenuwen.

Als je erachter te komen dat enige inspanning van uw kant niet zou werken om de problemen op te lossen, maar het zou gewoon afval uw energie, je hebt een beslissing te maken. Bespaar uzelf of sla uw baan? Het kan niet gemakkelijk zijn, maar een baan - kun je weer vinden. Zenuwen krijgt niet hersteld.

Wat brengt een persoon op spoor zal een andere persoon onberoerd laten. Leer je lichaam en tekenen dat het stuurt wanneer stress is in de buurt kennen. Wat is het ding dat je extra gevoelig maakt?

Als je niet juiste strategie om te vechten met dat vinden, als de druk die je voelt op kantoor is meer dan je aankan, zijn moedig en stoppen. Veel carrières en professionele ontwikkelingen werden gebouwd na persoon werd ontslagen. Het is niet zeldzaam dat mensen vast komen te zitten in de veilige zakelijke nest, dus ze kan het niet laten, ongeacht hoe ontevreden ze zijn.

Niet iedereen stapt over lijken om naar een bepaalde positie. Niet iedereen is gericht op degene die ze zich bedreigd voelen door te verwijderen. Maar sommige posities kunnen niet passen twee mensen. Soms moet men gaan.

Misschien bent u draaglijk genoeg om naar je baas te vervangen. Maar zodra je naar zijn plaats, probeer dan alle dingen die je niet leuk vond aan hem niet te vergeten. Wees niet een onmogelijke baas die klaagt over onmogelijke medewerkers. En als nu, als je niet een baas je arrogant en bazig kan zijn, wat zou er gebeuren als je sprong in dat leerzetel?

Onze selectie