Hoe om tijd te maken alleen voor u in 6 eenvoudige stappen

De meesten van ons klagen over het gebrek aan tijd voor onszelf, en voor goede reden. Een werkende moeder is, geloof ik, een persoon met de minste vrije tijd op de planeet. Maar vrees niet - er is iets wat je kunt doen.

Hoe om tijd te maken alleen voor u in 6 eenvoudige stappen

Ik weet het, de meesten van jullie waarschijnlijk denken iets als "Yeah right, ik heb niet eens de tijd om wat te plannen" ik "tijd, laat staan ​​daadwerkelijk gebruiken." Welnu - gelieve bewegen langs, want je bent gewoon te lui om iets te doen over uw leven.

Echter, als je zou willen om iets nuttigs te leren en hebben een kans om wat tijd te genieten alleen voor jezelf - controleer deze 6 eenvoudige stappen over hoe het te doen.

1. Je verdient het

Het eerste wat je moet onthouden over het maken van de tijd voor jezelf is dat je absoluut verdient. Ja, je werk, je man en je kinderen materie, maar u uit ook. Jij bent niet iemand slaaf en niemand heeft het recht om u enige tijd zul je besteden aan jezelf te ontkennen.

Zodra je dit beseft, je vindt het veel makkelijker om wat "je" tijd te plannen. Zie het als een ding dat je moet doen om normaal en gezond te blijven. Niemand kan een super vrouw altijd. Dus, vertragen en maak wat tijd voor jezelf.

2. Verklaren

Zoek je innerlijke kracht en verklaren aan je familie dat je hebt besloten om wat tijd te nemen voor jezelf. Leg uit dat je nodig hebt deze tijd en niet terug naar beneden. Als je je man hebt geleerd dat jij degene bent die alle klusjes doet, zal hij waarschijnlijk niet worden opgewonden over dit. Toch zal hij overleven, je kinderen (als je ze hebt) zal overleven, en uw taak zal ook overleven. De wereld blijft draaien als je een paar uur af.

3. Maak een schema

Ok, zo goed als weg te lopen naar een spa geluiden, kun je niet echt doen. Je nodig hebt om een ​​goede en duidelijke planning te maken en te houden om wat tijd te maken alleen voor u.

Het beste is om dit samen te doen met je familie. Tellen in de tijd die je besteedt aan het werk en de tijd die je absoluut nodig hebt om door te brengen in het huis. Kijk voor lacunes en behalve die om iets voor jezelf doen.

Als je een uur kunt sparen na het werk, gebruik het om een ​​korte wandeling of een kopje koffie en een cookie met uw collega in een nabijgelegen coffeeshop hebben. Krijgen om de buurt van uw kantoor te leren kennen en te zien als je wat tijd voor een massage of een pilates klasse na het werk kan stelen. Al deze dingen zullen u helpen om thuis te komen als een gelukkiger en meer ontspannen persoon.

4. Embrace diensten

Veel vrouwen denken dat ze moeten werken, koken en schoon helemaal zelf. Nou, dat is geheel onjuist. Allereerst, als er mensen u uw huis te delen met - ze nodig hebben om deel te nemen in het doen van de klusjes ook. Ten tweede - er is een groot ding genaamd "de service."

U kunt iemand om uw huis schoon te maken in plaats van bellen. U kunt het huren van een nanny om je kinderen te krijgen van school. U kunt ook iemand inhuren om je boodschappen te doen. Ja, het kost geld, maar hoeveel heb je je vrede en gezond verstand waarderen?

In plaats van het doen van een bos van klusjes elke dag na het werk, vraag je man om de was te doen, en de oppas te halen de kinderen. Je kan vervolgens een lekker diner voor uw familie. Zich te ontdoen van de vooroordelen dat niemand uw klusjes kan doen zo goed als je kunt, en vergeet niet dat u uw geld te verdienen om te kunnen sommige dingen veroorloven voor jezelf. Investeren in een dienst om u te helpen om het huis misschien wel een perfect idee. Bewaar je energie voor uw familie, niet voor een heleboel klusjes.

5. Screenen uw gesprekken en zet de chat-off

Je weet hoe dat er mensen zijn die gewoon graag wat tijd te doden door het doden van uw tijd? Je moet minstens een vriend die in staat is je te praten aan de telefoon of chat uren zonder iets dat er echt toe doet zeggen is. Nou, ga weg bij die mensen.

Begin screening al uw gesprekken en houd je chat uitgeschakeld of in de "onzichtbare." Je bent niet iemand "talk vriend op plicht" en je absoluut niet nodig om elke oproep te beantwoorden. Dus de volgende keer, in plaats van de uitgaven een half uur aan de telefoon met de vervelende vriend - genieten van een warm en rustgevend bad.

6. Kiezen tussen kleine en grote vakanties

Dezelfde dingen werken niet voor ons allemaal. Dit is waarom je nodig hebt om te beslissen hoe je de tijd te plannen voor jezelf. U kunt kiezen tussen een half uur per dag (nee, het is niet te veel, het is slechts 30 minuten) of een hele dag in het weekend.

Dit alles hangt af van zowel hoe u uw pauzes te nemen, en hoe kunt u de tijd voor uzelf te passen in uw algemene schema. In ieder geval proberen om minstens een uur duren een week om iets wat je wilt doen. Het geeft je een gelukkiger en meer tevreden persoon te maken.

Je kon je korte pauzes gebruiken om een ​​bad te nemen, een snelle manicure, of koffie met een vriend. Als je evenwel om een ​​langer verblijf - zowel de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Vraag je ouders om de kinderen zien en verwen uzelf met een hele zaterdag in een kuuroord, of iets anders, waardoor je je goed voelt. Geef jezelf een kans, zo nu en dan, om te herinneren wie je was voordat je een moeder geworden.

Alle dames die geen kinderen hebben, en zijn gewoon overweldigd met hun baan hebben nog meer keuzes. Kortom, het enige wat je moet begrijpen is dat uw taak is niet het belangrijkste in je leven - je bent. Neem wat het ook is je graag doet, en doe het minstens een keer per maand. Niet alleen dat je beter zal voelen, zul je ook een betere werknemer te zijn - het is een win-win situatie.

Dus, het is niet zo moeilijk, toch? Er zijn geen excuses dames. Net zoals onze mannen de tijd nemen om het spel te kijken, hebben wij het recht om wat tijd te nemen om naar een spa of gaan winkelen. Claim je tijd en gebruik het in de best mogelijke manier.

Onze selectie