Is het veilig om tijdens de zwangerschap groene thee te drinken

Er is geen officiële aanbeveling, die zegt dat groene thee is onveilig tijdens de zwangerschap. Er zijn echter enkele overwegingen in gedachten te houden, vooral als het in grotere hoeveelheden.

Is het veilig om tijdens de zwangerschap groene thee te drinken

Als je twijfels hebt over de groene thee hebben, raadpleeg dan uw arts - Hij is goed bekend met uw medische toestand en hij in staat om u te adviseren over de hoeveelheid groene thee kunt drinken per dag zal zijn.

Lees de volgende uitleg om uit te zoeken of het veilig is om groene thee te drinken tijdens de zwangerschap en leer meer over de voordelen, alsmede gezondheid en veiligheid betreft.

Groene thee bevat cafeïne

Groene thee wordt geproduceerd door het vergisten van theeblaadjes en het cafeïne bevat. Het is veilig om groene thee te drinken tijdens de zwangerschap, zolang je aandacht besteden aan de bedragen die u verbruikt.

Zwangere vrouwen moeten niet consumeren meer dan 150 mg cafeïne per dag. 1 kop groene thee bevat 40 tot 50 mg cafeïne, in vergelijking met koffie, die 100 mg per kopje heeft. Het wordt daarom niet aanbevolen meer dan 2 tot 3 kopjes groene thee per dag, tijdens de zwangerschap.

 • Te veel cafeïne is extreem onveilig tijdens de zwangerschap, want het kan veel gezondheidsproblemen voor u en uw baby veroorzaken.
 • Cafeïne kan de placenta passeren, en aangezien je ongeboren baby niet kan metaboliseren, kan het sterk interfereren met de ontwikkeling en geboorteafwijkingen veroorzaken.
 • Grote hoeveelheden cafeïne kan ook leiden tot vroeggeboorte of miskraam.
 • Cafeïne is ook geassocieerd met intra-uteriene groeiachterstand en een laag geboortegewicht.
 • Cafeïne kan fungeren als een diureticum en maak je vloeistoffen en belangrijke voedingsstoffen verloren.
 • Cafeïne kan ook de hoeveelheid verminderen bloedtoevoer naar de placenta, die de ontwikkeling van uw baby kan beïnvloeden.

Maar groene thee is ook verkrijgbaar in een cafeïnevrije vorm, waarvan ongeveer 0,4 mg cafeïne per kopje bevat.

Waarschuwing:

Bij het drinken van groene thee, rekening houden met ook andere dranken die cafeïne bevatten. Je mag nooit meer dan 150 mg cafeïne per dag.

Groene thee kan voorkomen dat u foliumzuur goed absorberende

Groene thee bevat een krachtige antioxidant, bekend als EGCG, die talrijke gunstige effecten op het menselijk lichaam. Echter, tijdens de zwangerschap, de EGCG kunnen bepaalde problemen, als het kan interfereren met de absorptie van foliumzuur.

 • Foliumzuur is een belangrijke aanvulling dat alle vrouwen worden aangemoedigd om nog voordat ze besluiten om een ​​baby te krijgen. Tijdens de zwangerschap plaats daarvan, is het van cruciaal belang voor de gezondheid van baby's.
 • Het is vooral belangrijk tijdens het eerste trimester, wanneer de ruggengraat, wervelkolom en zenuwstelsel vormen. In deze periode, foliumzuur voorkomt neurale buis aangeboren afwijkingen bij baby's.
 • De EGCG kan invloed hebben op de manier waarop uw lichaam gebruikt foliumzuur, en dit op zijn beurt kan leiden tot ernstige neurale buisdefecten, zoals spina bifida, een aandoening waarbij de neurale buis niet volledig te sluiten. Dit wordt vaak geassocieerd met onvoldoende hoeveelheden foliumzuur in het lichaam.

Om deze reden moeten alle zwangere vrouwen foliumzuur supplementen te nemen en consumeren meer dan 2 (maximaal 3) kopjes groene thee per dag te vermijden.

Groene thee en ijzer, calcium en magnesium absorptie

Groene thee bevat fenolische verbindingen die kunnen interfereren met de absorptie van ijzer, calcium en magnesium. Dit zijn zeer belangrijke mineralen die nodig zijn in grotere hoeveelheden tijdens de zwangerschap.

Het wordt daarom niet aanbevolen om ongepaste hoeveelheden groen per dag te drinken, en het is ook raadzaam om het niet te consumeren tijdens de maaltijd, want het kan voorkomen dat uw lichaam te assimileren mineralen uit het voedsel dat je eet.

Groene thee heeft een grote antioxiderende eigenschappen

Groene thee is een uitstekende bron van antioxidanten genaamd polyfenolen, die vrije radicalen bestrijden, voorkomen van beschadiging van cellen in het lichaam.

Het drinken van groene thee kan dan ook u te beschermen tegen vele ziekten, zoals hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk en bepaalde vormen van kanker. Het kan ook het versterken van uw immuunsysteem en uw tanden en botten sterk te helpen.

Groene thee reguleert bloedsuikerspiegel

Dit is een van de vele grote voordelen van groene thee.

Hormonale veranderingen die optreden tijdens de zwangerschap kan het risico op het ontwikkelen van zwangerschapsdiabetes plaatsen zwangere vrouwen. Dit kan verhogen baby bloedsuikerspiegel en leiden tot macrosomia of het overmatig geboortegewicht. Macrosomic zuigelingen kan onderhevig zijn aan ademhalingsproblemen en hebben meer kans op overgewicht of obesitas.

Om deze reden, is het heel goed om 2 tot 3 kopjes groene thee per dag drinken tijdens de zwangerschap, om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Andere groene thee voordelen voor de gezondheid

Dit prachtige thee kan vrouwen helpen tijdens de zwangerschap op vele nuttige manieren:

 • Groene thee kan lager cholesterolgehalte, verhoging van de stofwisseling en de spijsvertering te verbeteren - dit is zeer nuttig omdat een zwangere vrouw is eigenlijk eten voor twee!
 • Groene thee reguleert de bloeddruk.
 • Veel zwangere vrouwen zijn gevoelig voor parodontale tandvleesaandoeningen. Groene thee helpt de moeder-to-be onderhouden van gezonde tanden en tandvlees.
 • Zoals eerder vermeld, groene thee heeft ook de mogelijkheid om het immuunsysteem te versterken en houd ziekten en infecties op afstand.

Denk je dat het veilig is om groene thee te drinken tijdens de zwangerschap? Deel uw gedachten in het commentaar hieronder.

Onze selectie