Is koffie slecht voor zwangere vrouwen?

Zwangerschap is een periode waarin de meeste vrouwen besteden speciale aandacht aan hun voeding en levensstijl. De verantwoordelijkheid voor een beestje groeit in ons lichaam maakt de overgang naar een gezonde manier van leven, veel gemakkelijker. We weten allemaal dat roken, drugs en junk food streng verboden, maar veel vrouwen vragen zich af, of koffie slecht is voor zwangere vrouwen ook? Hier is een antwoord.

Is koffie slecht voor zwangere vrouwen?

Het wordt over het algemeen afgeraden om tijdens de zwangerschap te weinig redenen grote hoeveelheden koffie te nemen.

Ten eerste, hebben sommige studies aangetoond dat het nemen van grote hoeveelheden cafeïne, samen met roken en slechte voeding kan de kans op een miskraam verhogen.

Ten tweede, koffie is een stimulerend middel en als zodanig kan slapeloosheid, angst, zweten en bijkomende misselijkheid veroorzaken tijdens de zwangerschap.

Hoe werkt koffie van invloed op ons lichaam?

Ongeveer een kwartier nadat u een kopje koffie hebt gehad, cafeïne komt in de bloedbaan en verhoogt hartslag en bloeddruk. Omdat het veroorzaakt ook bloedvaten vernauwen, kan koffie bloedstroom naar de placenta. Het heeft hetzelfde effect op je baby als het heeft op je.

Teveel koffie kan slecht zijn voor zwangere vrouwen om een ​​reden te meer-het de ijzerabsorptie beïnvloedt. Veel zwangere vrouwen hebben vaak last van het zogenaamde "zwangerschap bloedarmoede", dus als je een van hen bent, beperken de inname van koffie tot slechts een kopje, of geef het helemaal op.

Toch is dit alles verwijst naar degenen die grote hoeveelheden koffie-4 te drinken tot 6 kopjes per dag.

Matige inname van koffie (1 tot 2 kopjes per dag of minder dan 200 mg per dag) niet zal doen je geen kwaad en u veilig kunt verbruiken. Een van de bijwerkingen van het drinken van koffie is dat uitdroging kan veroorzaken, dus is het raadzaam om een ​​glas water met koffie.

Als je verslaafd bent aan koffie en kan me niet voorstellen het starten van een dag zonder uw favoriete drankje, dan moet u zeker stoppen met drinken. Voor degenen die worden gebruikt om meer dan 6 koppen koffie per dag drinken, hebben een aantal lichte ontwenningsverschijnselen, zoals hoofdpijn, prikkelbaarheid en lusteloosheid. Die kan worden verwacht, maar ze zullen niet langer dan twee weken (de tijd die nodig is voor ons lichaam om gifstoffen te verwijderen).

Je moet ook nadenken over de cafeïne in voedingsmiddelen en dranken, zoals:

  1. Thee (zwart en groen) - ze zijn zeer rijk aan cafeïne
  2. Energy drinks - ten strengste verboden tijdens de zwangerschap
  3. Chocolade
  4. Cacao
  5. Koffie-ijs
  6. Alcoholvrije dranken
  7. Drugs - zoals maatregelen tegen kou, hoofdpijn, enz.

Bij het nemen van een aantal van deze producten lees altijd de etiketten zorgvuldig. Volg de link om te zien hoeveel cafeïne deze voedingsmiddelen en dranken bevatten. Voedsel en dranken met cafeïne.

Als u nog steeds af of de koffie is slecht voor zwangere vrouwen, dan kunt u altijd kiezen voor decaf of een kopje koffie vervanger - witlof (vooral te vinden in reformwinkels).

Onze selectie