Leer uw kinderen dat geld niet aan de bomen groeit

Een van de belangrijkste lessen om uw kinderen te leren is de les van de waarde van de dollar. Kinderen meestal niet begrijpen het concept van geld en hebben ze de neiging om te denken dat geld aan de bomen groeit en dat je gewoon bereiken en nog wat wanneer je het nodig hebt. Maar, zoals we allemaal weten dat dit niet waar is, onze kinderen moeten ook bewust zijn van het.

Leer uw kinderen dat geld niet aan de bomen groeit

Het is nooit te vroeg om te beginnen met het onderwijs van uw kinderen over geld. Hoe eerder ze leren in deze les hoe beter, echt. U zult voorkomen dat al die momenten wanneer uw kind schreeuwt om iets wat je niet kunt krijgen. Leer je kind dat geld wordt verdiend, en als zodanig moet worden gerespecteerd. Hier is hoe het te doen.

1. Geef ze wat geld

Hoewel het een beetje tegenstrijdig klinkt, maar echt de beste manier om uw kinderen de waarde van het geld leren is ze wat geld te geven. Zodra uw kind groot genoeg is om alleen te gaan naar het nabijgelegen winkel, kunt u veilig ze wat geld.

Het doel hiervan is dat uw kind begrijpt de waarde van het geld dat je ze gaf. Bijvoorbeeld, als je geeft 5 dollar om uw zoon, en hij gaat en besteedt 2 dollar om een ​​snoepje te kopen, zal hij begrijpen dat zijn traktatie kost geld, maar ook dat er verandering van 5€. Als de tijd verstrijkt, zal uw kind leren precies hoeveel het geld dat je ze geven is de moeite waard.

2. De toelage

Wanneer uw kinderen opgroeien een beetje, is het tijd om te beginnen met het geven van hen wekelijkse of maandelijkse toelage. Vast een exacte bedrag u wilt uw kind elke week geven en zorg ervoor dat u specifiek benadrukken dat er geen extra geld zal worden tot volgende week.

Op deze manier zult u uw kinderen leren dat geld nodig heeft om een ​​tijdje duren. Ze moeten begrijpen dat ze niet zomaar kunnen gaan en besteden al het geld dat ze hebben in een keer. Kijk voor dingen je kind koopt voor het geld dat je ze gaf en bieden advies indien nodig. Maar geef niet op in en geef je kind meer geld als ze uitgeven wat je ze al gaf - het maakt niet uit hoeveel ze smeken.

3. Introduceer het belang

Iedere ouder wil dat hun kind om op te groeien tot een verantwoordelijke volwassene te zijn. Onder andere, dat betekent ook dat het kind zal moeten leren hoe om geld te besparen. De beste manier om dit te doen is om uw kind kennismaken met de rente.

Het is heel simpel eigenlijk. Uw kind aan te bieden aan het geld dat je ze zou geven voor hun uitkering en geef ze alleen de rente te slaan. Dus, in plaats van het geven van uw kind 15€ bieden om hen te geven 5 $ als zij ermee instemmen dat je behalve die 15€ voor hen. Uw kind zal waarschijnlijk niet begrijpen op het eerste, 15€ klinkt beter dan 5€. Maar, zodra ze beseffen dat sparen loont, kunt u er zeker van zijn dat uw kind zal opgroeien tot een sober, verantwoordelijke volwassene te zijn.

4. Slim af uw tiener

Tieners zijn echt de zwaarste als het gaat om het onderwijs van uw kinderen dat geld niet aan de bomen groeit. Ze zijn nog steeds kinderen, maar ze willen zijn volwassenen en dat is waar de problemen verschijnen. Maar maak je geen zorgen, kunt u slimmer dan je tiener te zijn.

De wekelijkse of maandelijkse toelage is hier een must. Uw kind moet door tiener jaren weten hoe ze het geld om genoeg duren toewijzen. In geen geval mag u ooit toe te voegen aan het geld je tiener is al uitgegeven. Op die manier, je bent gewoon leert hen dat geld zal komen wanneer ze het nodig hebben en dat ze niet hebben om iets te doen.

5. Zomer banen en helpen om het huis

Moedig uw tiener om een ​​zomer baan te krijgen of op een andere manier te verdienen extra geld te vinden. Deskundigen adviseren niet om uw kinderen te geven het geld voor de dingen die ze doen rond het huis. Je bent niet betaald krijgen voor die ofwel. Echter, als je kind iets dat je moet hebben gedaan doet, het is ok om ze te behandelen met wat extra geld.

Verdienen hun eigen geld is echt de beste les kunt u uw kind te voorzien. Vergeet niet om hen te leren dat hun wekelijkse controle ziet er nu grote als ze niet hoeven te betalen voor huur of te eten, maar ze zullen veel meer geld nodig hebben als ze verhuizen. Dit is ook een grote aanmoediging voor uw kind om te gaan studeren, want goed onderwijs is de belangrijkste factor voor het maken van goed geld in het leven.

Nou, weet je dat geld niet aan bomen groeit en dus moet je kinderen. Zorg ervoor dat je ze deze waardevolle les zo snel mogelijk te leren en deel uw ervaringen.

Onze selectie