Phoenix tattoo betekenis

Phoenix is ​​een mystieke vogel die verschillende betekenissen in verschillende culturen heeft. Deze kleurrijke vurige vogel is misschien wel een van de mooiste tattoo designs - het vertegenwoordigt wedergeboorte, onsterfelijkheid, genade en deugd. Het is in feite een van de oudste symbolen in de wereld, en als tatoeage kan worden gedragen door zowel mannen als vrouwen. Maar laten we eens een kijkje bij enkele van de meest belangrijke phoenix tattoo betekenissen.

Phoenix tattoo betekenis

Griekse mythologie - het verhaal van de feniks

In het Grieks, phoenix betekent paars-rood, wat aangeeft dat deze vogel wordt geassocieerd met vuur.

In het oude Griekse mythologie, is phoenix bekend als een vurige vogel, zei om te leven voor 500 jaar.

Wanneer over om te sterven, de feniks bouwt een nest van takjes aromatische en in brand aan het - dan het verbruikt zelf in vlammen. Drie dagen na zijn dood, de feniks ontstaat uit de as, opgestane en herboren.

Volgens een Egyptische legende, na zijn opstanding, de feniks draagt ​​het gebalsemde as van zijn vroegere bestaan ​​aan Heliopolis, de stad van de zon. Eenmaal aangekomen, zij haar as naar de zon.

In zowel de Griekse en Egyptische mythologie, werd de feniks bekend om zeer lief te zingen, terwijl verblindend in zijn verenkleed van goud, scharlaken en paars.

De phoenix tattoo betekenis vandaag

Brand, wedergeboorte, onsterfelijkheid

De phoenix tattoo staat voor vernieuwing, wedergeboorte en het begin van een nieuw leven.

De stijgende van de feniks symboliseert dat een persoon is gegaan door moeilijke tijden, maar is herrezen en overleefde. Het betekent dat hij of zij is ontstaan ​​uit vlammen als een winnaar, kloppend alle leven uitdagingen en het verslaan van moeilijke tijden.

Phoenix is ​​ook een symbool van de wedergeboorte uit de as van het verleden, en het vertegenwoordigt ook de overwinning van het leven op de dood, dus onsterfelijkheid.

Vriendelijkheid, goedheid, betrouwbaarheid, plicht, welvaart

  • De phoenix vertegenwoordigt ook een aantal goede deugden in de persoon. De reden hiervoor kan in dat wanneer iemand uit moeilijke situaties, dwz vlammen, hij komt als een nieuw, beter mens liggen.
  • In de Chinese mythologie, is de feniks geassocieerd met vrouwelijke deugden zoals genade en goedheid.
  • Er wordt ook gezegd dat elk deel van de feniks staat voor een andere deugd: het lichaam vertegenwoordigt vriendelijkheid, de vleugels symboliseren welvaart en het hoofd betekent betrouwbaarheid.

De feniks in verschillende culturen

Chinese mythologie

Zoals we zojuist hebben genoemd, de Chinezen geloofden dat de feniks vertegenwoordigde deugd en genade, en de Chinese keizerin was de enige persoon die het symbool van de feniks kon dragen.

In de Chinese mythologie, wordt de feniks daarom geassocieerd met een vrouwelijke kant, terwijl de draak staat voor de mannelijke energie. Deze twee symbolen vertegenwoordigen samen de vereniging van yin en yang.

De Chinese feniks heeft zwart, wit, groen, rood en geel verenkleed, die de primaire kleuren die overeenkomen met vijf primaire elementen zijn.

Vroege christenen

Vroege christenen beschouwd phoenix als een symbool van de opstanding - de feniks's sterven en die voortvloeien uit de vlammen na 3 dagen had veel overeenkomsten met de opstanding van Jezus Christus.

Joodse legenden

Volgens de Joodse legenden, de phoenix was het enige schepsel dat zich onthield van het eten van de verboden vrucht. Om dit te doen, de vogel verbruikt zelf in vlammen en herrezen uit de as na 3 dagen. In die zin is de phoenix vertegenwoordigt overwinning over verleiding, evenals offer en vernieuwing.

Oude Romeinen

Oude Romeinen verschijnt de feniks symbool op hun munten om de levensduur van het Romeinse Rijk te garanderen.

Oude Egyptenaren

In het Oude Egypte werd de Phoenix beschouwd als het symbool van de zonnegod Ra zijn.

Japanse

Samen met de opkomende zon, de feniks is een van de emblemen van het Japanse Keizerrijk. Ze noemen het Ho-o (Ho-ou), wat betekent dat de Immortal Bird. Voor de Japanners, is de feniks daarom geassocieerd met onsterfelijkheid.

Nou ja, heeft dit alles niet van overtuigd dat u een feniks tattoo te krijgen? Laat het ons weten in de comments!

Onze selectie