Trefzekere manieren om slimmer te worden

Gevoel alsof je hersenen trager is dan het zou moeten zijn? Dingen vergeet je niet mag? Geen zorgen. Hier zijn enkele trefzekere manieren om slimmer te worden door het handhaven en verhogen van uw hersenen macht!

Trefzekere manieren om slimmer te worden

Vele wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat er talrijke en zeer effectieve manieren om onze hersenen ontwaken en slimmer geworden. Ze hebben ook aangetoond dat de meest fundamentele menselijke activiteiten - zoals het hebben van een normaal sociaal leven, het uitoefenen, correct eten, lezen en spelen muziek - zijn degenen die het meest efficiënt onze geest te activeren. Maar onze hersenen moeten er ook goede voeding en moet voortdurend worden uitgeoefend, net als alle andere spieren in ons lichaam. De volgende zijn enkele wetenschappelijk onderbouwde tips over hoe je je intelligentie te verbeteren en slimmer geworden.

1. Verbeter uw hersenfunctie door middel van eenvoudige dagelijkse activiteiten

Wees nieuwsgierig en je mening

Stel jezelf vragen en de uitoefening van uw hersenen door te proberen om antwoorden en oplossingen op verschillende manieren vinden.

Leren om een vreemde taal te spreken

Het is een goede mentale oefening, waarbij de prefrontale cortex functie die verantwoordelijk is voor de besluitvorming en controle beïnvloedt.

Word een expert in iets wat je wilt

Specialiseren in een veld en leer alles over een bepaald onderwerp, kan het tuinieren, computers of koken. Het zal uw cognitieve vaardigheden te scherpen en je hersenen zullen beginnen wordt efficiënter in het leren van andere dingen ook.

Doen fysieke oefeningen of neem danslessen

Leren hoe je bewegingen te coördineren zal uw hersenen vaardigheden, terwijl de oefeningen zal zuurstof naar uw hersenen en het verbeteren van uw mentale alertheid.

2. Slapen, drink water en word slimmer

Een goede nachtrust (7-8 uur) of een dutje overdag sterk verbetert onze herinnering. Tijdens de slaap blijft onze hersenen om herinneringen en ervaringen van de dag, dat helpt ons herinneren zich dingen beter als we wakker worden uitgewerkt. In feite zijn veel grote bedrijven, waaronder Google, bieden dutje kamers voor hun werknemers!

Water is ook essentieel voor onze hersenen zoveel voor ons lichaam. Als we niet genoeg drinkt, zal onze hersencellen niet goed functioneren. Het is belangrijk om onze hersenen gehydrateerd te houden om te meer geconcentreerd, denken sneller en verbeteren van mentale helderheid.

3. Voed uw hersenen - het verbruikt 20% van je dagelijkse calorieën

Je hersenen is uw besturingssysteem centrum. Het controleert je intelligentie, geheugen en stemming, en tegelijkertijd zendt, ontvangt en interpreteert massages. Om dit te doen, moet eten. Word slimmer gewoon door te leren die de hersenen van de favoriete gerechten, en geven je hersenen met deze voedingsstoffen.

Wordt slimmer met vitaminen

De B-vitamines, met name vitamine B1, B6, B12 en foliumzuur (integraal granen, aardappels, kaas, melk, vis, linzen en rijst) verminderen nervositeit en prikkelbaarheid, goede concentratie verhogen intellectuele prestaties. Vitamine C (broccoli, citrusvruchten, tomaten en bosvruchten) bestrijdt vorming van vrije radicalen, terwijl vitamine E (zonnebloemolie, noten en hazelnoot) hersencellen beschermt tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Zuurstof je kleine grijze cellen en verhoging van het geheugen

Onze hersenen moet worden zuurstof om te werken, dus de consumptie van kalium en zwavel essentieel is voor zijn gezondheid. Voedingsmiddelen die kalium bevatten zijn citrusvruchten, bananen, meloenen, appels, aardappelen, zonnebloempitten en muntblaadjes. Zwavel wordt gevonden in fatless vlees, vis, sla, kool, eieren, gedroogde bonen, uien en knoflook.

Magnesium verbetert het leren en geheugen en is opgenomen in de integrale granen, pompoen, spinazie, broccoli, heilbot, zwarte bonen en anderen.

Kick start uw hersenen met tyrosine en chocolade

Om goed te functioneren moet de hersenen aminozuren, vooral tyrosine. Voedingsmiddelen rijk aan tyrosine zijn witte eieren, pinda's, zeewieren, kaas, vis en vlees (geen varkensvlees).

Serotonine reguleert onze stemming, emoties, slaap mogelijkheden en samentrekken van de spieren. Meer serotonine ons brein produceert, beter voelen we. Dus, ga wild voor chocolade!

Opknappen en fleuren je geest met omega-3-vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn voedingsstoffen die helpen beschermen hersencellen en zijn essentieel voor de gezondheid. Helaas kunnen ze niet worden geproduceerd door het menselijk lichaam, en daarom is het zeer belangrijk om ze te consumeren via de voeding of voedingssupplementen. Voedsel dat grote hoeveelheden omega-3 vetzuren bevat is vis (zalm, makreel, kabeljauw).

Dat is het eenvoudige recept voor steeds slimmer: train je brian door uitdagende met activiteiten zoals Sudoku, eet de juiste voeding en voldoende rust. Ja, zo simpel is het.

Onze selectie