Voordelen van groene thee

Meer informatie over de vele voordelen van groene thee en hoe het goed te maken.

Voordelen van groene thee

Groene thee wordt verkregen uit de bladeren van een plant bekend als Camellia sinensis, waarvan het verbruik heeft oorsprong in China en Japan, van meer dan 3000 jaar geleden. Oude Chinese geneeskunde mannen schreef over de voordelen van deze plant in het begin van de 2de eeuw AC, terwijl de Portugese ontdekkingsreizigers die Japan hebben bereikt in de 16e eeuw, zei dat ze gebruik hebben gemaakt van deze thee aan hoofdpijn, buikpijn, koorts en gewrichtspijnen te genezen. Maar voor vele eeuwen geen andere cultuur, met uitzondering van die in het Midden-Oosten, veel belang aan deze drank heeft gegeven.

Het was slechts enkele jaren geleden, toen verschillende medische onderzoeken wetenschappelijk hebben bewezen al zijn voordelen. Nu het wordt verbouwd en geproduceerd wereldwijd en naast water, het is de meest geconsumeerde drank op de planeet. Het is ook een van de meest complexe kruiden gebruikt in de farmaceutische industrie.

Stoffen die aanwezig zijn in groene thee bekend als catechinen zijn sterke en efficiënte antioxidanten die vele malen krachtiger dan vitamine E en vitamine C. Groene thee zijn bevat ook cafeïne, theobromine (een stimulant) en L-theanine (een unieke aminozuur van groene thee bekend voor zijn ontspanning effect).

Groene thee en kanker

Een van de meest interessante aspecten van groene thee ligt in zijn anti-kanker eigenschappen. De consumptie van groene thee in Japan, veel groter is dan in alle andere landen is aanzienlijk verminderd de incidentie van kanker bij zowel mannen als vrouwen. Bijzonder lage lijkt ook het aantal gevallen van longkanker in Japan. Echter, het is wetenschappelijk bewezen dat groene thee een beschermend effect tegen cancerogenesis, als verbruikt vanaf het begin.

Groene thee en zijn anti-aging effecten


Anti-aging effect van groene thee zijn vanwege het hoge gehalte aan flavonoïden, die zeer sterk in het beschermen van het hart en in het bestrijden van vrije radicalen, verantwoordelijk voor huidveroudering. Het versterkt het immuunsysteem en vertraagt ​​het verouderingsproces. Wetenschappers zijn nu bezig met een bepaalde catechine van groene thee, genaamd EGCG (epigallocatechinegallaat). Het lijkt erop dat EGCG heeft een zeer sterke antioxidant mogelijkheden en dat het helpt reactiveren stervende huidcellen.

Groene thee en voeding

Groene thee reguleert de stofwisseling, versterkt de darmflora (het is een zeer krachtige antibacteriële), en helpt gewicht te verliezen. Het vermindert de opname van suikers, terwijl de polyfenolen uw lichaam produceren warmte die vet verbrandt.

Andere voordelen

De voordelen van groene thee zijn meerdere en het is moeilijk om ze allemaal te bespreken in een keer. Het is bewezen dat het zorgt voor een goede werking van de lever, verlaagt de bloeddruk, verlicht hoofdpijn en beschermt tegen maag-en luchtweginfecties. Het is ook geïndiceerd voor de behandeling van osteoporose en het versnelt alle genezingsproces. Een nieuw onderzoek suggereert dat het nuttig in het verminderen van parodontitis en bij het behoud van tanden kan zijn.

Hoe je groene thee goed te maken

In stand te houden en niet vernietigen van de werkzame bestanddelen van groene thee, moet je het water aan de kook en laat ze afkoelen tot 80 ° C (dat is slechts blaten kookt), giet het over de thee bladeren, dek af en trekken gedurende 3 minuten.

Vergeet niet dat groene thee bevat een matige hoeveelheid cafeïne, en kan nervositeit en angst veroorzaken. De aanbevolen hoeveelheid van groene thee is twee tot drie kopjes per dag.

Heb je alles wat je wilde weten over de voordelen van groene thee ontdekt? Laat het ons weten in de commentaren.

Onze selectie