Voordelen voor de gezondheid van gember

Gember (Zingiber officinalis) is een medicinale plant die behoort tot Zingiberaceae familie en komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië. Hindoe en Chinese culturen hebben gebruikt gember voor meer dan 3000 jaar als een rustgevende digestief. De Arabieren vond het een afrodisiacum, terwijl de oude Indiërs gebruikten het in de lichamelijke en geestelijke zuivering.

Voordelen voor de gezondheid van gember

Voor honderden jaren Arabische kooplieden geregeld de handel van gedroogde gember in Europa, maar vandaag de teelt heeft verspreid naar vele warme landen zoals Afrika, Indonesië, Brazilië, Mexico, Peru, Venezuela en Jamajca.

Zijn naam wordt gezegd te zijn afgeleid van de Indische Zingibil, of zoals sommige etymologen houden, uit de Arabische woord Zind-schabil, wat betekent wortel.

Het deel van de plant het meest gebruikt in medicinale remedies en voor culinaire doeleinden is de wortel, bekend om zijn warme en scherpe smaak. De vele voordelen van gember en zijn bijzondere smaak worden toegeschreven aan gingerol de essentiële olie in de wortelstok.

Gember bevat voornamelijk water, maar het is ook samengesteld uit suikers, koolhydraten, eiwitten en voedingsvezels. Het bevat mineralen zoals calcium, fosfor, natrium, kalium, magnesium, zink en koper, maar ook vitamine C, B1, B2, B5, B6, E en J.

Koude en griep remedie

Dankzij zijn antivirale eigenschappen gember voorkomt en behandelt verkoudheid, griep en hoest problemen. Het helpt smelt het slijm en opent sinussen en bronchiën. De thermogene effect verhoogt de lichaamswarmte en zeer nuttig zijn bij koorts en koude rillingen, en het verbranden lichaamsvet!

Spijsvertering problemen

Eeuwen wordt gebruikt om te profiteren en te genezen het hele spijsverteringsstelsel, gember helpt ook in geval van winderigheid, meteorisme, darmgassen en een opgeblazen gevoel. Het lijkt erop dat het stimuleert de alvleesklier om een ​​enzym, die de spijsvertering bevordert, terwijl de sterke antibacteriële eigenschappen zijn nuttig in het herstellen van een gezonde darmflora te produceren. Het kan helpen verlichten van misselijkheid en braken veroorzaakt door verschillende redenen en factoren, chemotherapie een onder hen. Anti-inflammatoire voordelen van gember zijn goed voor het verlichten van maagzweren en gastritis problemen.

Pijnbestrijding

Gember is nuttig in het verlichten van gewrichts-en spierpijn, veroorzaakt door overmatige lichaamsbeweging, gewrichtsontsteking, reuma en artritis.

Huid

Gemberwortel is zeer nuttig bij de behandeling van huidontstekingen, het gunsten doorbloeding, stimuleert de bloedsomloop en helpt te verdrijven toxines. In Thailand, wordt de olie gebruikt in massages, om de imperfecties van de huid verminderen, zwelling en ontsteking. Gember is ook een krachtige antioxidant en het vecht vorming van vrije radicalen en bevordert microcirculatie. Het vitaliseert en geeft energie aan de huid en wordt ook gezegd om te behandelen en te verminderen hypopigmentatie.

Gemberthee

  • 4cm stuk verse gemberwortel
  • bruine suiker of honing
  • kalk

Was de gemberwortel om vuil en stof te verwijderen. Schil de wortel en snijd het in kleine stukjes. Giet vier kopjes water in een pan en breng aan de kook. Als het begint te koken, voeg gember plakjes, dek af en blijven verwarmen 15-20 minuten op laag vuur. Filter de thee met behulp van een theezeefje en zoeten met bruine suiker of honing en voeg een schijfje limoen als je wilt.

Ik wil je een sterkere thee smaak, rasp wat limoenschil in het water wanneer het kookt.

Bent u een fan gember en is er iets dat je zou willen toevoegen in de comments? Je hebt waarschijnlijk al gember gebruikt op vele andere manieren die we niet hierboven hebben beschreven, dus waarom niet delen met ons?

Onze selectie