Wat te doen als je ontslagen

Het verliezen van een baan is een emotionele achtbaan voor de meesten van ons, vooral met vrouwen. Het is essentieel om te accepteren en laat alle negatieve gevoelens, zoals angst, schaamte en woede. Alleen dan kunnen we werken aan onze angst en pakken het met een aantal constructieve acties.

Wat te doen als je ontslagen

Het uiteindelijke doel is om alle goede aspecten van deze overgang te ontdekken. Adem in en adem diep te ontspannen, want je bent aan het begin van iets nieuws, dus maak de routebeschrijving naar uw volgende baan opwindend en zo kort mogelijk.

Dus laten we gaan over de X stappen om die proactieve stemming te plaatsen! Deze bewezen tips zullen je laten zien wat je moet doen als je ontslagen terwijl goed gevoel over jezelf.

Nooit jezelf de schuld

Helaas, vrouwen hebben de neiging om zich meer dan mannen de schuld voor elke professionele tegenslagen. Dit is vooral prominent in meer patriarchale culturen. Wees niet een slachtoffer van onbewust erfelijke sociale vooroordelen niet, maar de verantwoordelijkheid voor je daden nemen.

Hoe zou u de kwaliteit van uw werk's beoordelen? Als het onder het gemiddelde is, wees niet bang om toe te geven aan jezelf. Het is perfect in orde, en je moet ofwel werken aan bijscholing binnen het veld of uit te vinden welk beroep zou beter aan uw unieke set van vaardigheden en talenten.

Beheers uw emoties

Net als bij break-ups, dames eerst voelen verrast, toen depressief en uiteindelijk woedend. Als je gaat door dit emotionele proces, laat nooit je ex-collega's en superieuren weten over de huidige fase. Houd uw waardigheid hoog door te blijven koel en professioneel tijdens deze pijnlijke situatie, en zelfs je baas bedanken voor de kans gegeven en werkervaring verworven.

Vergeet niet: je wilt niet de bruggen te verbranden, want je weet nooit wie je zou aanbevelen of zelfs het huren van u rechtstreeks in hun eigen nieuwe bedrijf. Wat nog beter is, kunt u een zakelijke onderneming te starten en vraagt ​​een andere ex-collega om mee te doen.

Uiteraard moet je vent uit al het verdriet en woede. Doe het dan niet op je partner! Het is prima om je hart schreeuwen op zijn schouder, maar spaar hem van woede en wrok.

Liever surfen op het internet voor de thema-forums en steungroepen, log in en deel de ervaring met mensen die gaan of gingen door precies hetzelfde.

Als alternatief, een ontmoeting met een vriend, een familielid of een buur die kan betrekking hebben op de kwestie dankzij haar eigen ervaring. Een zeer motiverende actie stap is om weinig geld te investeren in een paar sessies met een professionele leven en carrière coach, vooral een met goede aanbevelingen en bewezen track record.

Naar aanleiding van een sport activiteit, vooral boksen of een krijgskunst zal je stoom uit te laten op een gezonde manier, waardoor je fit en je stemming versterkt met endorfines vrijgegeven tijdens het trainen. Als woede stakingen toen hij het minst verwacht, snijd het direct met het herhalen bij jezelf: "Get over it. Ontslagen zijn niet persoonlijk. 'Soms is het moeilijk om dit te geloven, maar mensen te ontslaan is zeer belastend en niemand echt geniet van de bepaling die het bedrijf verlaat.

Middelen voor het verplaatsen op

Vermijd het maken van abrupte beslissingen tijdens de eerste twee maanden, vooral omdat je misschien een andere baan te vinden eerder dan dat.

Laat uw pensioen fondsen alleen, niet verliezen ziektekostenverzekering of een goedkopere plan, niet betalen van de credit cards gewoon nog niet en het allerbelangrijkste, vraag de HR over de ontslagvergoeding en eventuele werkloosheidsuitkering.

De meeste bedrijven zullen blij zijn om u te voorzien van referenties en sommige zelfs organiseren job training. Als uw bedrijf te klein was om een ​​HR-manager in dienst en zij zullen niets geven, gaat u naar de staat werkloosheid kantoor om uw werkloosheidsuitkering.

Wacht een week of twee te herstellen van de eerste schok, en dan pas beginnen met contact potentiële werkgevers. Blader door de online advertenties van belang en in contact komen met uw relevante professionele contacten, namelijk iemand die graag met u aan het werk in het verleden was. Onze collega's weten meestal van enkele unadvertised positie, omdat de meeste bedrijven de voorkeur aan gebruik door persoonlijke aanbeveling.

U kunt ook zelfstandig ondernemer te worden en wees je eigen baas. Het is een lange en kronkelige weg met veel van leren, ups en downs, maar zodra je het je zult lachen bij uw vorige baan. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om op deze manier te gaan dankzij de uitbreiding van de online start-ups en nieuwe beroepen, zoals webmaster of social media manager.

Afgezien van dat moedig en proactief, je moet voor jezelf zorgen in het proces. Zorg voor genoeg slaap, het plannen van een gezonde en evenwichtige voeding en besteden veel quality time met je dierbaren.

Hebben vertrouwen in hen en uzelf moet komen voordat het uitzoeken wat te doen als je ontslagen. Vaststelling van gezinsondersteuning en de sfeer van warmte zal de gronden voor zowel het zoeken naar een nieuwe baan of gaan terug naar school voor een betere referenties instellen.

Onze selectie