Zindelijkheidstraining succes tips

Je voelt je kind klaar is om de luiers opstijgen en beginnen met een potje? Zeggen "afscheid" aan luiers is een belangrijke fase voor beide ouders en een kind. Voor een succesvolle zindelijkheidstraining, bereid je door het lezen van deze 4 tips.

Zindelijkheidstraining succes tips

1. Wacht tot het kind klaar is

Kinderartsen niet eens als het gaat om perfecte tijd voor zindelijkheidstraining. Sommigen beweren dat het eerder je begint, hoe meer succes een overgang te zijn. Anderen, daarentegen, zijn van mening dat kinderen die gebruikt werd om het gebruik van een potje tijdens het eerste jaar van hun leven later de neiging om het te weigeren. In een woord, houden ze plassen en poepen in het bed voor een lange tijd.

Net als in veel andere segmenten van het ouderschap, na raadpleging van diverse boeken geschreven over het onderwerp, de beste ding om te doen is om uw kind te observeren en aan te passen wat je hebt gelezen om de persoonlijkheid van uw kind. Uw kind is klaar voor een potje, indien:

  • is tussen 2-2 ½ jaar oud
  • begrijpt dat hij "heeft iets gedaan"
  • schreeuwt of toont op verschillende manieren dat het nat

2. Kies het juiste moment

Met het oog op een succesvolle zindelijkheidstraining hebben is het cruciaal om het juiste moment te kiezen. Het beste is om het te doen in de zomer, vooral als u op vakantie en niet van plan om te reizen. Begin niet met de training als er een verandering in de routine van het kind, bijvoorbeeld als u verhuisd naar een ander huis, hebben een nieuwe babysitter, heb je net een baby gehad, etc... Zindelijk een kans van slagen als het kind niet moeten aanpassen aan veel dingen tegelijk.

3. Klaar... set... go!

Stap nr 1.

Start de training door het tonen van het potje en uitleggen van het doel. Geef een kind een week om te wennen, leer hem erin te zitten, zonder het nemen van de luiers en de kleren uit. Als een kind om op te zitten voor meer dan een paar seconden weigert, forceer het niet. Haast je niet je kind, wacht zo lang als het nodig is.

Wees positief, enthousiast en ondersteunend. Laat zien dat u zeker in het succes van uw kind.

Stap nr 2.

Tegen die tijd heeft u waarschijnlijk weet wanneer uw kind over te kak.

De beste tijd om uw kind op een potje is direct na het uit bed of na het ontbijt. Neem de luiers uit en zitten het kind op het potje. Probeer om uw kind te blijven zitten voor ongeveer 10 tot 15 minuten door hem geamuseerd met een spel of een verhaal. Als het erin slaagt om kak, toon uw tevredenheid met lof, maar niet al te blij. Herhaal ritueel dagelijks ongeveer een week.

Stap nr. 3.

Tijdens de tweede week, doe hetzelfde ritueel 2-3 keer per dag, na een maaltijd of een drankje, na het middagdutje.

Herinneren u kind van wat het zou moeten doen. Vergeet niet om uw kind te prijzen als hij vraagt ​​naar een potje.

Als u het gevoel dat uw kind klaar is voor een volgende stap, neem de luiers uit en laat hem spelen om voor een tijdje met een potje bij de hand. Af en toe herinneren aan je kind waarom je daar hebt verlaten het potje.

Na 2-3 dagen van succesvolle zindelijkheidstraining, neem de luiers uit tijdens het middagdutje. Plaats een waterdichte stof onder de lakens, en niet boos als het kind in bed plast.

4. Overwinnen van de moeilijkheden

Niet veel ouders hadden een soepele overgang van luiers tot potje. Voor een tijdje leek het erop dat je gelukt, maar dan, opeens, je kind weigert om het potje te gebruiken. Waarom is het gebeuren en hoe het probleem op te lossen?

Soms kinderen hebben een harde, pijnlijke ontlasting of constipatie. Ze vermijden het potje, omdat ze het associëren met pijn. Om het kind te helpen, zet het op een vezelrijk dieet voor een paar dagen en laat het eet meer fruit. Dwing je kind om het potje te gebruiken totdat het probleem is opgelost.

Tweede veel voorkomend probleem, volgens de beroemde kinderarts Dr Spock, is onvoorbereid een kind te "scheiden" zich van de kak. De verklaring is heel eenvoudig. Kind is trots op wat het op dezelfde manier is trots op haar neus of armen heeft gedaan. Kind denkt van haar kak als een integraal deel van zijn lichaam en het zien van het weggehaald kan worden traumatiserend. Dus, laat niet het kind iets wordt weggespoeld.

Als u er niet in slaagt zindelijkheidstraining bij twee weken, krijgt niet gefrustreerd en verwijten uzelf of uw kind. Wacht enige tijd en probeer het opnieuw. Zindelijk kind is niet intelligenter of succesvol dan een kind van dezelfde leeftijd die nog steeds weigert te onbenullig. Met tijd en geduld u en uw kind zal snel lukken.

Onze selectie