Een huwelijk planning checklist voor de doe - het-zelf bruid

Dus je gaat trouwen? Gefeliciteerd! Zeker ben je waarschijnlijk enthousiast over de grote dag, want het is de dag de meeste van ons hebben gedroomd sinds we een klein meisje.

Een huwelijk planning checklist voor de doe-het-zelf bruid

Sommige mensen geven de voorkeur om iemand te verzorgen van de details te huren, en waarom niet? Het is je grote dag en je wilt dat het perfect, toch?

Maar, wat gebeurt er als je niet het geld om een ​​professionele huren maar je nog steeds willen ervoor zorgen dat het de bruiloft van uw dromen te hebben? Geen zorgen, want met deze checklist, zult u in staat om te zorgen voor alles en je dag zal net zo perfect als maar kan.

1 jaar of meer vóór

 • Envision uw dag. Bepaal wat je wilt voor uw bruiloft. Denk na over locatie van de ceremonie en de receptie, je jurk en die van uw bruidsmeisjes, bloemen voor decoratie en uw boeketten, welke soorten foto's die u wilt uw speciale dag en alles wat je maar kunt bedenken, dat is belangrijk voor je onthouden. Kijk door bruids tijdschriften en websites bekijken om ideeën op te doen. Start een bindmiddel of notebook waar u kunt opnemen wat je wilt en al houden alle gegevens als je gaat.
 • Maak een begroting. Zodra u weet wat u wilt dat uw huwelijk te willen worden, beginnen met werken aan uw budget en beslissen hoeveel geld je wilt uitgeven. Dit geeft je genoeg tijd om te beginnen met sparen voor de kosten en het vinden van gebieden waar u kan nodig zijn om beknibbelen geven.
 • Bepaal uw huwelijksfeest. Je wilt uitzoeken wie je wilt opstaan ​​met u op die bijzondere dag. Zij vroeg om die beslissing te nemen lijkt misschien, maar hoe meer kennis je kunt ze het beter te geven, omdat ze gaan om de begroting te hebben voor de extra kosten ook.
 • Bepaal aantal gasten benadering. Je hoeft niet te nagel naar beneden een definitieve telling nu, maar proberen om een idee van hoeveel mensen je uitnodigen zal krijgen. Dit is van belang als het gaat om het bepalen hoe groot uw locatie moet worden en de bijbehorende kosten met die grootte van gast rooster.
 • Beginnen te vergrendelen in je date. Je wilt beginnen met het instellen van uw locaties en alle andere professionele diensten die u nodig hebt om ervoor te zorgen dat ze beschikbaar zijn op uw gekozen huwelijksdatum. Je zult moeten nadenken over trouwlocatie, officiant (persoon die de ceremonie uitvoert), receptie locatie, cateraar, barman, cake decorateur, fotograaf en / of videograaf, bloemist, kapper, band of DJ en wat andere diensten die u zult gebruiken. Als iemand niet beschikbaar is, het geeft je ruim de tijd om iemand die is te vinden.

9 maanden voor

 • Het uitzoeken van je jurk. Haal je jurk zo vroeg omdat je wilt tijd voorafgaand aan de grote dag te bewaren voor een paar fittingen en wijzigingen.
 • Maak kennis met uw professionele dienstverleners. Neem de tijd om oog in oog te staan ​​met wat bedrijven die je gaat gebruiken (zoals wie gaat worden het nemen van uw foto's, serveren je eten, het doen van je haar of het verstrekken van uw entertainment) om ervoor te zorgen ze weten wat je wilt en het kan leveren.
 • Schrijf je in voor geschenken. Ga naar twee of drie winkels en registreren voor wat geschenken die je kiest, zodat mensen weten wat te kopen voor de bruiloft douche of huwelijkscadeau zelf. Deze manier die familieleden en vrienden die zijn vooraf planners voel me niet zo gehaast en kunt u krijgt precies wat ze willen, zonder te hoeven wachten op het laatste moment.
 • Regelen voor onderdak, indien nodig. Als je gaat om uw bruiloft hebben weg van huis of hebben veel out-of-town gasten, krijgt met een hotel of motel die kan blokkeren sommige kamers, dus mensen hebben een plek om te verblijven, als ze ervoor kiezen, tegen een gereduceerd tarief.

6 maanden voor

 • Verzorg je uitnodigingen. Koop uw uitnodigingen en krijgen ze gericht en klaar om te gaan. U zult verbaasd zijn hoeveel tijd het kost om de enveloppen en hoeveel het gaat kosten om ze te mailen pakken.
 • Beslis over uw huwelijksreis. Begin uitzoeken waar u van plan bent om naar je nieuwe leven te beginnen als een getrouwd stel. Als je op reis bent uit het land, kunt u een paspoort of specifieke vaccinaties nodig hebt, zodat je niet wilt wachten tot de laatste minuut.
 • Bruidsmeisjes jurk winkelen. Verkrijg de meisjes samen en gaan jurk winkelen voor hun kleding. Dit geeft hen de tijd voor wijzigingen en hen in staat stelt om het opzetten van een betaling plan indien nodig.
 • Bevestig met uw professionals. Maak kennis met de celebrant en zorg ervoor dat je de ceremonie van de manier waarop u het wilt. Krijg met uw bloemist om te bepalen wat je wilt zoveel regelingen en kleur. Bestel uw taart, kies je muziek en begin te praten met wie gaat om uw make-up en het haar om te beginnen met het krijgen van dingen afgerond met hen te doen.
 • Sturen save-the-data. Als u bericht te sturen naar uw familie en vrienden om hen te laten weten dat de datum van het huwelijk, zodat ze zich beschikbaar te houden, zes maanden voor geeft hen genoeg van tevoren om hun leven dienovereenkomstig plannen.
 • Opgezet vervoer. Plannen hoe krijg je van huis naar de ceremonie, ceremonie aan de receptie en waar je heen gaat zodra het feest is compleet. Als u wilt dat een limo of van plan om andermans voertuig te gebruiken, nu is een goed moment om dat op te zetten.
 • Maak een "Wedding Day Plan". Figuur uit de volgorde van de gebeurtenissen voor uw grote dag, van het krijgen van je haar gedaan in de ochtend om uw vertrek voor uw huwelijksreis die nacht. Plannen hoe je wilt dingen te gaan en in welke volgorde.
 • Bereid je voor repetitie. Boek wat je nodig hebt voor zowel de repetitie en de daaropvolgende diner dat volgt.
 • Maak je klaar voor de bruiloft douche. Kom met een gastenlijst voor uw vrijgezellenfeest en bieden het aan wie is het gooien zodat ze weten hoeveel ze kunnen verwachten en kunnen dienovereenkomstig plannen.
 • Koop uw bruids accessoires. Uitzoeken en kopen van uw schoenen en sieraden die je van plan bent om te dragen op uw grote dag.

3 maanden voor

 • Finaliseren onbeantwoorde vragen met professionals. Gebruik deze tijd als je nodig hebt om het uiteindelijke menu bevestigen, zorg ervoor dat de bloemist weet wat je wilt, lezingen met de celebrant ronden of kijk met een andere dienst professionals die u gebruikt op alle vragen die ze kunnen hebben. Dit geeft hen voldoende tijd om eventuele aanpassingen noodzakelijk maken.
 • Toast. Is er iemand die je wilt een toast te geven op uw receptie, zorg ervoor dat ze weten wat er van hen verwacht wordt, zodat ze een toespraak die je van je sokken uit (en hopelijk heb je niet in verlegenheid brengen... te slecht, kan voorbereiden toch).
 • Krijg je ondergoed. Als u nog nodig hebt wat je van plan bent om te dragen onder je jurk, nu kopen. Je moet rond de tijd voor je tweede montage dus je zult willen deze items bij de hand, zodat je precies weet hoe het eindproduct eruit zal zien.
 • Bereid uw programma's. Als je het geven van uw gasten programma's van de ceremonie, evenals het benoemen die staan ​​voor u, ofwel bestel ze worden afgedrukt of print ze zelf zodat ze klaar om te gaan.
 • Koop de ringen. Haal zowel de bruid en bruidegom trouwringen zodat je tijd voor de groote verandering die moet voorafgaand aan de ceremonie worden gedaan hebben.
 • Hebben uw bruiloft douche. Throwing uw huwelijk douche dit veel van tevoren kunt u zich volledig concentreren op de bruiloft als het dichterbij komt. Het laat u ook uw registers aan te passen als het je past.

2 maanden vóór

 • Bevestig een laatste keer met professionals. Laat geen middel onbeproefd dus er zijn geen last-minute verrassingen.
 • Mail de uitnodigingen. Stuur uw bruiloft uitnodigingen en RSVP's. Als je gaat om het huwelijk aan te kondigen via de plaatselijke krant, nu is een goed moment om het artikel gepubliceerd hebben.
 • Bachelor-en vrijgezellenfeesten. Hoeft te dicht te wachten om de bruiloft om uw definitieve enkele dagen vieren. Hoe eerder hoe beter, zodat je niet het risico het gevoel misselijk op de belangrijkste dag van je leven.

1 maand voor

 • Doorlopen. Tally van uw RSVP het aantal mensen die aanwezig zullen zijn uw bruiloft. Bel mensen die niet hebben gereageerd als je ze verwacht en had een terugkeer niet te krijgen. Geef dit nummer op alle passende service professionals (zoals de cateraar en barman).
 • Het verkrijgen van uw huwelijk licentie. De meeste licenties zijn goed voor 30 dagen, maar ze nemen een paar dagen te krijgen dus geef jezelf voldoende tijd, zodat je niet links houden een ceremonie kun je niet legaal voltooien.
 • Na akkoord de repetitie. Zorg ervoor dat iedereen en alles is ingesteld voor de repetitie en het diner zelf.
 • Final kledingsmontage. Laat uw laatste montage en zorg ervoor dat alles over de jurk is precies zoals u het wilt zijn.
 • Maak de definitieve betalingen. Pay off wat je kunt, zodat kunt u genieten van uw grote dag zonder zorgen te maken over wie je geld schuldig aan.
 • Aankoop bruidsmeisjesgiften. Koop die in uw bruiloft sommige token te laten weten dat je waarderen alles wat ze doen om uw dag nog specialer te maken.
 • Bereid uw geloften. Als je het schrijven van uw eigen geloften, krijgen ze nu gedaan zodat je niet gewoon samen iets last minute te gooien.
 • Verzorg je haar. Krijg je haar knippen en / of gekleurd nu, zodat u geen last-minute problemen en je haar groeit uit een klein beetje, verliest zijn nieuwe snit gevoel.

1 week vóór

 • Finaliseren alles. Zorg ervoor dat iedereen weet waar ze moeten zijn en wanneer.
 • Delegeer wat je kunt. Stel mensen om u te helpen zorgen voor de kleine dingen van de dag van de bruiloft, zoals iemand op te halen van de kleren die je droeg op de trouwlocatie, of iemand om de bruiloft te helpen met eventuele last-minute wensen.
 • Pick-up van uw kleding en schoenen. Pak je jurk, dus je moet het en draag je schoenen rond het huis een paar keer op te breken ze inch
 • Zet opzij tip geld. Als er iemand je nodig hebt om een fooi op uw grote dag, zet wat geld in een envelop en geef het aan iemand anders (afgevaardigde) om ervoor te zorgen dat iedereen krijgt wat ze verdienen.
 • Pakken voor je huwelijksreis. Als u het verlaten van uw bruiloft en rechtdoor gaan op huwelijksreis, pak je koffers nu, zodat je niets vergeet.

Als u deze tijdslijn te volgen, zal uw trouwdag af te gaan zonder een hapering. Je zult in staat zijn om zich uitsluitend richten op de man die je van plan om te trouwen, omdat je weet dat alles is verzorgd. Is dat niet de trouwdag van je dromen?

Onze selectie