Liedjes over onbeantwoorde liefde - de beste manier om je pijn te verzachten

Onbeantwoorde liefde is niet alleen een populaire lyrische onderwerp, het is ook een eindeloze bron van inspiratie in vele andere gebieden van creativiteit. Liefde, in het algemeen, is een sterke kracht, maar de pijn die je voelt als degene die je liefde houdt niet van je rug is verantwoordelijk voor een groot aantal klassieke liedteksten.

Liedjes over onbeantwoorde liefde en # 8211; de beste manier om je pijn te verzachten

Geïnspireerd door deze trieste gevoelens hebben we besloten om onze lijst van top tien liedjes over onbeantwoorde liefde te maken:

1. Nina simone - Ik heb het slecht (en dat is niet goed)

Dit is een jazz / pop standaard gecomponeerd door Duke Ellington. De teksten werden geschreven door Paul Frances Webster. Meer dan dertig kunstenaars hebben een cover van dit prachtige lied opgenomen, en we raden versie Nina Simon's voor uw tijd van verdriet.

We normaal gesproken denken dat degene die niet wil dat wij zullen stapelverliefd op een ochtend wakker, diep in liefde met ons en tegen die tijd zullen we lang weg. Helaas is het niet altijd op die manier, maar hier is een leuk feitje uit het leven van Nina Simon's die wat hoop geeft. Twee dagen voordat ze overleed, Nina Simone ontving een eredoctoraat van het Curtis Institute, dat had geweigerd om haar toe te laten als student aan het prille begin van haar professionele carrière.

In het lied, de zanger vraagt ​​de Heer om hem te houden van haar zoals hij zou moeten. We leren niet van het lied als haar gebeden onbeantwoord gebleven of niet.

2. Radiohead - kruip

Dit is het lied dat de alternatieve rockband Radiohead bekend gemaakt. Het was hun debuut single uitgebracht in 1992, hoewel het niet vroeg op hebben chart succes. Volgens de bandleden, dit lied gaat over een onaantrekkelijke man die wanhopig probeert om de aandacht van een vrouw die hij al rond na krijgen. Hij mist zelfvertrouwen om haar te benaderen en, in zekere zin, hij komt aan termijnen met het feit dat hij nooit meer zou kunnen zijn van haar.

3. Joan Baez - diamanten en roest

Dit lied werd geschreven en uitgevoerd door Joan Baez in 1975. Joan Baez was erg populair op het moment en in de voorgaande jaren, maar vooral voor haar covers. Dit is waarschijnlijk de meest bekende nummer dat ze ooit schreef. Er zijn speculaties dat dit lied beschrijft haar relatie met Bob Dylan, hoewel ze beweerde het lied was over haar ex-man David Harris.

Wie geïnspireerd Joan Baez om dit lied te schrijven, kunnen we hem zeker bedanken. Hier zullen we citeren de laatste verzen voor degenen onder u die brokenhearted:

"Het is allemaal terug te duidelijk
Ja ik hield zielsveel van je
En als je het aanbieden van mij diamanten en roest
Ik heb al betaald "

4. Etta James - Ik zou liever blind

Deze blues klassieker werd door Ellington Jordan geschreven en eerst opgenomen door Etta James. Etta verklaarde later dat hij degene was die mede-schreef het lied, na een bezoek dat ze betaald Ellington Jordan terwijl hij in de gevangenis was, en na het horen van zijn, op dat moment, onafgewerkte versie. Echter, Billy Foster werd mede gecrediteerd, als ze uitgelegd, wegens fiscale redenen. Het nummer heeft een groot aantal covers, waarvan de meeste kreeg veel succes.

"Iets diep in mijn ziel zei: 'Cry, meisje'
Toen ik jou en dat meisje walkin 'rond' zag

Het is OK om te huilen, meisje.

5. Tom Waits - Ik hoop dat ik niet verliefd op je vallen

Dit nummer werd geschreven en de eerste opgenomen door Tom Waits in 1973. Het heeft twee covers-een opgenomen door Marc Cohn voor de soundtrack van de film de prins en mij, en andere opgenomen door Hootie en Blowfish.

Dit is een geweldige, diepe en zeer sensuele zang, en als je goed naar de tekst luisteren, zult u in staat om jezelf voorstellen dat in de situatie van Tom Waits zingt over.

6. Cee lo green - f ** k je

Dit nummer gaat over onbeantwoorde liefde, ook. Soms is de beste manier om te gaan met de pijn is om boos te worden. Dit is zeker niet een droevig liefdeslied, maar het is een liefdeslied toch. Misschien is deze vorm van interpretatie is precies wat je nodig hebt om te gaan met je gevoelens van emotionele nood.

7. Aretha Franklin - hoe lang ik heb gewacht

De godin van de ziel, Aretha Franklin, met verwijzing naar dit lied in het bijzonder, zei ooit "Het gaat over een relatie die niet gebeurd. Ik was niet zo teleurgesteld of gekwetst omdat de relatie is niet gebeurd, maar meer omdat de andere persoon was erg aardig. "

Ook al zouden we gemakkelijk aannemen dat dit is een liefdeslied, beeltenis van de liefde en passie tussen twee mensen, helemaal aan het einde leren we dat de zanger wil hij daar waren. Dat is wanneer we ons realiseren dat dit is een lied over een relatie dat is niet gebeurd.

8. Elvis presley - terug naar afzender

Zelfs de koning zelf wisten wat onbeantwoorde liefde voelde. Dit is een lied over een vrouw die steeds terugkeert brieven naar hun afzender, een jongeman met wie ze had een argument. Hij is bedroefd door het feit dat hij krijgt zijn brieven terug de hele tijd met de woorden zoals "retour afzender", "adres onbekend" en "er is geen dergelijk persoon 'geschreven op hen.

9. Ray charles - je kent me niet

Hoewel deze lijst niet werd gemaakt in volgorde van voorkeur, nummer 9 op onze lijst is dit prachtige lied uitgevoerd door een van de grootste Soul legendes, Ray Charles. Hij zingt het meisje op wie hij verliefd op al die woorden die hij heeft niet de moed om haar te vertellen in persoon, in de hoop dat op een dag zal ze van hem houden, ook.

10. Rod Stewart - Ik wil er niet over praten

Dit nummer werd geschreven door Danny Whitten, bekend van zijn werk met Neil Young en Crazy Horse. Whitten stierf op jonge leeftijd, en dit nummer bleef zijn grootste erfenis. Het lied werd opgenomen door Rita Coolidge, Rod Stewart en Everything but the Girl. Naar te luisteren, moet je je afvragen hoe vaak we niet echt willen praten over die dingen die de meeste pijn.

We hebben een bonustrack voor deze speellijst en we laten het aan jou. Laat ons weten wat uw favoriete droevig liefdeslied is in het commentaar hieronder.

Onze selectie