5 manieren om plankenkoorts te overwinnen

De lichten zijn aan, je bent over te stappen vooruit en een toespraak. Je bent nerveus, je handpalmen zweten, heb je een kikker in je keel en je je afvraagt ​​of je in staat om een ​​enkel woord uit te brengen. Klinkt bekend?

5 manieren om plankenkoorts te overwinnen

U bent niet de enige. Zelfs de beste sprekers in de wereld en de meest bekende zangers en acteurs lijden aan een plankenkoorts. Kriebels kan een positief effect hebben, ze verder te duwen ons en maken ons onze beste te geven. Echter, het probleem doet zich voor wanneer de vrees van de prestaties blokken een persoon volledig, je je lijnen te vergeten, te beginnen stotteren of overmatig zweten. Hoe maak je een plankenkoorts te overwinnen? Hier zijn een paar tips om u te helpen controle te krijgen en uitgegroeid tot een zelfverzekerde en overtuigende spreker.

1. Bereid jezelf

Weer u op het punt om een ​​mondeling examen af ​​te leggen, deelnemen aan een spel of presenteren van een project voor belangrijke klanten, is het cruciaal dat je goed bent voorbereid.

Zangers en acteurs leren hun lijnen door het hart; goede openbare sprekers kennen hun vak goed.

Bij de voorbereiding van jezelf voor een presentatie of een examen, aantekeningen, verdeel uw toespraak in secties; inleiding, hoofdvak, conclusie.

Voordat je op het punt om opnieuw stap in de voorkant van het publiek lopen door uw notities. Houd ze voor u tijdens uw uiteenzetting, indien mogelijk, je zult meer zelfvertrouwen. Maak een plan en goed voor te bereiden. De beste manier om plankenkoorts te overwinnen is om te weten wat je het over hebt, en weet het goed.

2. praktijk

Oefen uw toespraak of prestaties met uw vrienden en familie als publiek. Als u klaar bent, vraag hen te wijzen op je fouten, zodat je zou kunnen werken op hen.

Een praktijk voor een spiegel kan nuttig zijn ook. Zorg ervoor dat u zich concentreren op de belangrijke dingen, de toon van je stem, de klaring van je zinnen, en uw gebaren.

Als je merkt dat je de neiging om bv twirl je haar of viool met een pen tijdens het spreken, proberen te stoppen met deze gewoonte. Nerveuze gebaren maakt je onzeker, overtuigend en onvoorbereid kijken. Hoe meer je oefent, hoe beter je zult krijgen. Onthouden aantal belangrijke zinnen die je zult gebruiken als een punch-lijn tot een punt te maken.

3. Visualiseren

Visualisatie, NLP en autogene training zijn technieken die worden gebruikt door topsporters, openbare sprekers en politici als een manier van mentale voorbereiding voor het spreken of het uitvoeren van in het openbaar. Solliciteer ze zelf.

Zoek 10-15 minuten per dag en zorg ervoor dat niemand je zal onderbreken. Comfortabel zitten, sluit je ogen en ontspan. Stel je de situatie dat je jezelf voorbereiden voor. Besteed aandacht aan details, je houding, uitstraling, het podium.

Herhaal je bij jezelf: "Ik ben kalm, zelfverzekerd, goed voorbereid en op het punt om de beste prestaties te geven." Visualiseer jezelf spreken: je stem is kalm, stevig, je hebt een lichte glimlach op je gezicht. De gehele verschijning spreekt: "Ik ben een succesvolle vrouw."

Wanneer (in je geest) u de prestaties te brengen tot het einde, stel het publiek applaudisseren, komen naar u te feliciteren. Vergeet niet dat gevoel van zelfgenoegzaamheid en de afwerking van de praktijk.

Visualiseren wanneer en zo vaak als je kunt. Het cruciale punt is te focussen op het positieve. Van mening dat het resultaat alleen maar succes kan zijn. Op het moment dat een negatieve gedachte optreedt, verandert het met een positieve mantra: "Ik ben kalm, succesvolle, mijn prestatie is voortreffelijk." Ik weet dat het gek klinkt, maar hersenspoeling jezelf werkt! Het heeft gewerkt voor tienduizenden succesvolle mensen over de hele wereld, en het zal ook voor u werken.

4. Confronteer je angst

Onze angsten zijn vaak onduidelijk, maar ze zijn geworteld in twee dingen: wat andere mensen denken van ons, en wij zullen verlegenheid onszelf. Angst is slechts: False Evidence Verschijnen Real.

Vraag jezelf af wat is het ergste dat kan gebeuren? Wanneer een populaire zanger vergeet een lijn, doet het publiek boo hem? Nee, ze meestal juichen ter ondersteuning. Evenzo zal een docent de student aan te sporen om de angst te overwinnen door het stellen van deelvragen, zal een collega participatie te nemen in de presentatie om u te helpen. Vergeet niet, het is niet het einde van de wereld. Dingen zijn net zo belangrijk als je ze laat zijn. Goed voor te bereiden, geloof in jezelf, de praktijk - en je komt wel goed.

5. Maak je klaar voor d-day

Voordat u het huis verlaat, zorg ervoor dat je deze bij je hebt:

  1. Een fles water - een bijwerking van angst is dat het zorgt ervoor dat onze mond te drogen. Vraag voor een glas voordat u de prestaties starten en een paar slokjes tijdens de toespraak.
  2. Candy bar - nervositeit kan het niveau van suiker te verlagen in onze bloedbaan, zodat een hapje voordat ze op het podium.
  3. Een dunne jas - Zorg ervoor dat je kleding gemaakt van natuurlijke vezels die voorkomen dat overmatig zweten dragen. Zet op een dun jasje of een vest om de mogelijke natte vlekken te dekken. Anders zul je gewoon het gevoel meer zelf-bewuste. Bovendien is het beter om een ​​beetje kleden, angst en vrees verhoogt de temperatuur van het lichaam, zodat je te warm zou kunnen zijn.
  4. Papieren zakdoekjes - start je altijd niezen als je tenminste wilt.

Hoe maak je een situatie waarin je volledig blokkeren overwinnen? Concentreer je op je ademhaling, adem en adem langzaam, neem een ​​slok water, glimlach, maak een grap als het nodig is en doorgaan.

Blijf niet stilstaan ​​bij wat voorbij is; verder waar je gestopt alsof er niets was gebeurd, vooral als je had bloosde.

Volledige controle over je emoties en angsten is onmogelijk, maar je kunt je hoofd helder en kalm te houden.

Je kunt leren om een ​​plankenkoorts onder controle en maken het werk voor u. Immers, een angst is een teken dat je een verantwoordelijk persoon die altijd verwacht dat het grootste deel van haarzelf. Ik citeer de beroemde coach Tom Landry: ". Loop door je angst met geloof En je nooit laten de angst om te falen de oorzaak van de mislukking."

Onze selectie