5 stappen om het verbeteren van je focus

Je was daar, toch? Je probeert iets gedaan te krijgen, maar je kan het gewoon niet concentreren. Je gedachten voortdurend afdwalen naar alles, behalve het ene project dat u bezig bent. Hoe kom je terug in het spel krijg je hoofd, zodat je kunt bereiken wat het ook is je hebt te gaan doen?

5 stappen om het verbeteren van je focus

Focus is een van die dingen die ofwel kan maken of breken een project. Als je absoluut niet afschrikken focus, kunt u meesterwerken te creëren, kunstwerken en prachtige creaties. Je krijgt meer gedaan in minder tijd en hebben vaak absoluut stellaire resultaten.

Echter, als u uw vermogen om te letten op wat je doet in het gedrang komt, kan je net zo goed bij de pakken zitten en noemen het een dag. Je zult waarschijnlijk niet voltooien uw project, en, als je dat doet zal het waarschijnlijk uitzien als een derdeklasser eindigde het voor u omdat uw aandacht voor detail is verdwenen.

Hoe verbeter je je focus wanneer je geest wil een vakantie te nemen? Probeer deze vijf eenvoudige stappen:

Erachter te komen wat is berooft je van je concentratievermogen

Wat lijkt te afleidend u? Is het een gevecht je had met je man gisteravond of bent u bezorgd over een aantal testresultaten dat je vanwege vinden elke dag bent? Ongeacht wat de oorzaak is, het eerste wat je hoeft te doen is te isoleren welke gedachten of gevoelens nemen al uw energie.

Misschien is het iets eenvoudigs als het feit dat je bent bang voor het doen van de taak bij de hand, zodat je denkt aan alles wat je eerder zou doen. Als dat het geval is, erkent het is de eerste lijn in de verdediging als het gaat om het omgaan met de hindernis en de mogelijkheid om over heen te stappen.

Beslis of wat anders is op je geest moet je onmiddellijke aandacht of kan wachten tot later

Als je iets anders toegang tot je mentale energie hebt, moet je een beslissing te nemen over de vraag of het is iets wat je nodig hebt om nu of als adres het kan wachten tot later. Als er negatieve gevolgen door het te laten langer gaan zou kunnen zijn, neem dan voor zorgen. Je zult nooit in staat zijn om zich te concentreren totdat het van je bord toch.

Echter, als het kan wachten, schrijf het op, zodat u niet vergeet het en ga terug naar de taak bij de hand. U zult zich beter voelen dat het niet zal vallen je radar, omdat u zelf hebt ingesteld een kleine herinnering en kan goed focussen op wat je probeert om gedaan te krijgen op dit moment.

Als je de reden hebt geïsoleerd door het gebrek aan focus als treuzelt, dan misschien moet je jezelf eraan te herinneren hoe goed je zult voelen wanneer je het project kunt afvegen je to-do lijst. Ja, moet u wellicht een aantal andere dingen gereserveerd aanvankelijk, maar als je eenmaal de taak voltooid is, zult u in staat om volledig te genieten van andere dingen die je hebt aan de hand.

Stel een tijdslimiet

Geef jezelf een tijdsbestek om te werken aan wat je moet doen en je zult meer geneigd zijn om zich te concentreren. Als het een lange termijn project, breken in kleinere, meer hanteerbare stukken. Als je een paar uur blokken over de loop van een paar dagen nodig hebben, bijvoorbeeld, dat lijkt een stuk makkelijker te committeren aan wijden dan een of twee volle dagen en laten andere dingen neem een ​​laag pitje.

Een limiet instellen helpt ook u eraan herinneren dat er een einde in zicht. Immers, is het makkelijker om de dingen die we niet willen doen als we weten dat ze op korte termijn te doorstaan.

Knip je afleiding

Niets kan je focus beroven als chaos gebeurt overal om je heen. Of je hebt schreeuwende kinderen rondrennen of de televisie of radio schetterende, veranderingen zijn goed dat je gaat fouten maken als je niet jezelf in een omgeving als u zich kunt concentreren.

Indien mogelijk, krijgt een oppas voor de kinderen als je werkt aan iets dat uw volledige aandacht nodig is. Of, als ze ouder zijn, vraag hen niet te storen. Dit kan een goed moment om ze te presenteren met een nieuwe film die ze rustig kunnen zitten en kijken, terwijl je nog wat broodnodige rust zijn.

Schakel uw elektronica. Ja, kan het leuk lijkt om achtergrondgeluid te hebben en sommige mensen liever iets, maar op zijn minst proberen om te werken in complete stilte. U kunt vinden dat je beter in staat bent om je hoofd te houden in het spel als je niet buitenspel gezet door "breaking news" of catchy jingles komen op je af via radio en televisie.

Dit geldt met name als het gaat om je social media. Ja, het kan worden verleidelijk om uw mobiele telefoon te controleren en te zien wie gebeld of ge-sms't, maar de realiteit is dat de wereld niet zal eindigen als je niet antwoord binnen de eerste vijf seconden na ontvangst van de kennisgeving. Vergeet niet dat niet zo lang geleden de wereld overleefde prima zonder deze apparaten.

Laat je niet aflatende wens om uw e-mail, Facebook of Twitter-account om de vijf minuten controleren en u zult onmiddellijk voelen zich meer gefocust. U kunt inhalen op de laatste roddels later... als je meer tijd hebt omdat je je project hebt afgerond.

Veranderen van het denken over wat je moet doen om werkelijk te doen

Dit is de belangrijkste stap die je gaat vooruit en krijgt u dichter bij de voltooiing van wat je mee bezig bent. U kunt een project niet afmaken nadat je het opstart.

Zelfs als je niet helemaal zeker wat te doen, krijg je een duidelijker beeld wanneer u stap in en tenminste iets doen krijgen. Je zult beginnen om eventuele problemen te zien als ze zich presenteren en je kan ze dienovereenkomstig te behandelen. Zelfs als u een compleet plan voorafgaand aan de start, die je kan hebben gehad in de plaats, zult u vaak vinden dat het moet worden bijgesteld als je gaat, omdat heel weinig plannen zijn perfect in het begin.

Volg deze vijf eenvoudige stappen en je zult al snel merken dat je niet alleen het krijgen van uw projecten gedaan, maar ze doen op een manier die effectiever en efficiënter. Je zult in staat om items van je to-do lijst te steken in zo'n snel tempo dat u zult zich afvragen waarom duurde het zo lang om de kunst van aandacht beheersen!

Onze selectie