5 stappen om uw communicatieve vaardigheden te verbeteren

Goede communicatieve vaardigheden zijn belangrijk in elke vorm van een relatie - waaronder een romantische een. Als je niet kan communiceren, al het andere gaat net naast. Lees de volgende tips over hoe je goede communicatieve vaardigheden te ontwikkelen.

5 stappen om uw communicatieve vaardigheden te verbeteren

1. Worden duidelijk

Je kunt hem niet verwacht, of wat dat betreft iedereen die je praten, om je gedachten lezen helft van de tijd. Het is belangrijk om altijd precies te zeggen wat je wilt dat ze horen, en niet rond de pot en verwachten dat ze om je punt te krijgen en te begrijpen wat je bedoelt.

Op die manier de misverstanden zal worden teruggebracht tot een minimum beperkt, en de persoon met wie u praat zal altijd precies weet welke pagina je op.

2. Ken uw kookpunt

En dan, als je het gevoel dat je zou kunnen krijgen te dicht bij het, doen wat nodig is om een ​​stap terug uit de situatie, en stop het gesprek uit te draaien in een verhitte discussie.

Haal diep adem, ga je een glas water, en afkoelen voordat je boos in de weg van u te horen wat de ander te zeggen heeft. Zeg wat je nodig hebt om zonder te worden beïnvloed door het feit dat je begint om je geduld verliezen.

3. Non-verbale communicatie

Lichaamstaal spreekt luider dan woorden, en mensen merken de manier waarop je staat, waar je ook kijkt, ben je nerveus etc. als ze tegen je praat, meer nog op het onderbewuste hendel.

Dus, omdat de manier waarop je wat je moet zeggen is belangrijk, probeer bewust te zijn van al deze dingen en de controle over wat je non-verbaal bent overbrengen. Bovendien, als de communicatie is een tweerichtingsverkeer, zorg ervoor dat je aandacht te besteden aan de lichaamstaal van de persoon met wie je praat.

4. Staan door wat je zei

Communicatie is meer dan alleen praten. Zeggen woorden in de meest perfecte manier, betekent niets als je niet te back-up met uw acties. Als een zaak van de feiten, woorden verliezen hun waarde wanneer het blijkt dat ze waren gewoon dat - duidelijke woorden.

Dus, de praktijk wat je predikt, walk the talk, en altijd handelen naar wat je hebt gezegd. Zodra iemand de indruk krijgt dat je al het gepraat en niet veel anders, er is niet veel dat je kunt doen om dat imago te verbeteren. Dit geldt voor elke levenssituatie - ouderschap, vriendschappen, relaties...

5. Wees een actieve luisteraar

Een goede luisteraar is een noodzakelijke kwaliteit voor een goede communicator. Reageren op wat je hoort, door ten minste een keer knikken in de zoveel tijd, oogcontact en dienovereenkomstig reageren, is een duidelijk teken dat je goed opgelet.

Op die manier geeft u de persoon met wie je praat het respect dat ze verdienen. Niemand houdt ervan om het gevoel dat ze tegen een muur praat, en krijgen geen feedback is precies wat maakt iemand dat gevoel.

Onze selectie