7 eenvoudige stappen om u te helpen stoppen met uitstellen

Vind je dat je dingen uit en zet dingen uit totdat je to-do lijst is zo lang je niet weet waar te beginnen? Zelfs als je een meester in het uitstel bent geworden, kunt u beginnen met het oversteken dingen uit die nooit eindigende to-do lijst als je weet hoe.

7 eenvoudige stappen om u te helpen stoppen met uitstellen

Uitstel is niet altijd een slechte zaak. In feite, in sommige gevallen kan zelfs profiteren. Als je af te maken met een probleem, bijvoorbeeld, het kan gewoon zelf op te lossen op zijn eigen. Of, misschien als je geluk hebt, zal iemand anders verzorgen van uw taak voor je.

Maar al te vaak, niemand komt in en redt ons van onze berg wasgoed, stapel van stof of heuvel van gerechten. Geen super power vliegt en vult onze belastingformulieren, sorteert onze garage of repareert de kapotte grasmaaier. Ja, wat doe je als de enige persoon die iets kan doen is je, maar je hebt geen zin om het te doen op dit specifieke moment?

[Lees: Hoe meer werk in minder tijd te krijgen ]

Hoewel het lijkt misschien een onmogelijke prestatie om zorg eens en voor altijd te nemen van je to-do lijst, het is eigenlijk relatief eenvoudig te doen. Je moet alleen weten hoe het te doen. Klaar om jezelf unbury van alles dat is al opstapelen naar de leeftijd? Goed. Laten we beginnen. (Ja, nu.)

Stap # 1: maak een lijst

Als je een procrastinator, kan je eigenlijk al een lijst, of tien, liggen dat alle van de dingen die je zou willen doen, maar hebben nog niet gedaan bevat. Terwijl de lijst zelf lijkt een stressor al op zijn eigen, met alle gewenste taken op een locatie kan eigenlijk een goede zaak zijn. Het houdt je vooruit en het vervullen van wat je moet doen.

Dus, ofwel consolideren al uw andere lijsten of, als je uitstelgedrag zonder het maken van lijsten, maken nu een. Noteer alle van de dingen die je wilt bereiken in de komende 30 dagen. Stel je hebt alle tijd en energie in de wereld om deze taken af ​​te maken en laten niets uit dat je wilt doen.

[Lees: Hoe maak je een doel dat leidt tot succes instellen ]

Zorg ervoor dat alle onder positieve veranderingen je zou willen maken. Bijvoorbeeld, als je al uit te stellen het verliezen van gewicht, die toevoegen aan de lijst. Of, als je heb zin om te stoppen met roken, schrijf het op. Duidelijk uw geweten van absoluut alles wat je wilt bereiken door zetten het allemaal op papier.

Stap # 2: snijd de lijst naar beneden

Zodra u uw lijst voltooid om het beste van uw vermogen, is het tijd om het te krimpen. Wat? Hoe ga je leren om niet uitstellen als je oversteken dingen van je lijst, toch? Geduld met mij hier, want er is een zeer redelijke verklaring.

Een van de belangrijkste redenen dat mensen uitstelgedrag is omdat ze het gevoel overweldigd. Er zijn zoveel dingen te doen dat het bijna makkelijker om geen van hen te doen dan te proberen om ook maar een te pakken. Immers, wat voor verschil gaat het om als je in staat om een ​​item te steken uit op een lijst die 200, toch bevat zijn?

Daarnaast kunt u altijd ze toevoegen aan een latere lijst, maar voor nu laten we het simpel houden zodat je begint vooruit. Oversteken van de items die de minste hoeveelheid prioriteit voor u te houden voor de volgende maand en zet een streep door ze tot je alleen bent vertrokken met 10 opdrachten. Voel je al beter?

Stap # 3: prioriteren

Oke, nu heb je een kleinere, meer hanteerbare lijst die u nodig hebt om de items op het in volgorde van belangrijkheid. U kunt dit doen een paar manieren. U kunt nummeren ze 1-10, of zelfs te categoriseren. Misschien zijn sommige van de items zijn vergelijkbaar, zoals het schoonmaken van de garage en het nemen van alles wat je niet nodig hebt daar te doneren aan een goed doel. Het is net zoiets als twee stappen, maar een ieder houdt de ander dus misschien wil je een hoop te gooien ze in een gelijkaardige categorie en prioriteren ze op die manier.

Dit kan een moeilijke stap voor u zijn, omdat alles op de lijst is belangrijk om te doen, toch? Je zou het niet anders hebben opgeschreven. Terwijl dat is zeker waar, sommige dingen zijn belangrijker voor je te doen dan anderen. Het is aan u om te bepalen wat wat is, want het is voor iedereen verschillend.

[Lees: Meng de zes uitstelgedrag-busting technieken ]

Stap # 4: focus op de top van de lijst

Zodra je je realiseert welke dingen zijn belangrijk voor u, is het tijd om de top 2-3 items halen en beginnen te werken op alleen die dingen. Maak je geen zorgen alles op er op het moment. Dus, laat uw schuld en angst gaan want je zult krijgen om die andere dingen snel genoeg.

Voor deze top paar items, komen met een ding dat je kunt doen vandaag dat je een stap dichter bij de mogelijkheid om ze te verwijderen uit uw lijst zal zetten. Je hoeft niet om ze te voltooien in de komende 24 uur, gewoon komen met een actie die u op weg in die richting.

[Lees: 5 stappen om het verbeteren van je focus ]

Bijvoorbeeld, als u hebt om uw voertuig op de lijst vast, misschien kan je verplichten tot het krijgen van schattingen op de kosten van vandaag. Of, misschien wilt u beginnen met het schrijven van je eerste roman en een paar woorden kon op papier zetten. Ongeacht wat je wilt doen, komen met ten minste een actie die je redelijkerwijs kon voltooien vandaag dat zal helpen je eigenlijk bereiken.

Stap # 5: actie ondernemen

Deze stap is waar de ware procrastinator valt meestal. Intenties zijn geweldig, maar daden, niet zo veel. Vergeet echter niet, je bent niet nemen van maatregelen om het project te voltooien, je bent nog maar net begonnen is of het doen van een deel ervan. Dat is een heel andere gedachte.

Het is veel gemakkelijker om het idee van het nemen van een of twee kleinere acties dan het is om te denken van de onderneming enorme projecten die zowel tijd en energie intensieve maag. Soms gewoon breken van dingen in kleinere brokken is alles wat je nodig hebt om de bal aan het rollen te krijgen.

[Lees: Hoe zelfdiscipline op te bouwen ]

Stap # 6: herhaal het proces

Als je eenmaal hebt gemaakt door vandaag en voltooide die acties, hetzelfde doen morgen. Verzin maar een ding dat je morgen kunt doen voor uw top paar items die je dichter bij waar je wilt zijn en, belangrijker nog, verplichten tot het doen zal bewegen. Als de items op uw lijst raken afgerond, gaan door naar de volgende die in prioriteit en volgt hetzelfde proces met hen.

Het lijkt misschien een lange weg, maar laten we eerlijk zijn - in ieder geval je beweegt in de juiste richting in plaats van alleen stilstaan. Dit is niet een race naar de finish. Het is gewoon een wandeling die je krijgt precies waar je wilt zijn zonder dat je ongelukkig in het proces.

Stap # 7: vieren

Misschien wel de belangrijkste stap van alles is om je prestaties te vieren. Wanneer u in staat om eindelijk te beginnen oversteken dingen uit je to-do lijst, is het tijd om alles wat je hebt gedaan als een manier van het finaliseren van het proces te genieten.

Misschien gewoon de mogelijkheid om uw lijst te verminderen is de overwinning genoeg. Het gewicht is opgeheven van je schouders en je voelt al beter. Als dat zo is, dat is geweldig. Maar, wees niet bang om jezelf een schouderklopje voor uw inzet en actie maakt het allemaal mogelijk.

Je kon jezelf koopt een boek dat je hebt willen lezen of te vieren met een ijsje sundae. Het maakt niet uit wat je doet, doet het er gewoon dat je jezelf belonen. Dat zal het gevoel dat je terug gaat naar je lijst en het oversteken off dingen sneller dan ooit houdt zijn.

Uitstel kan de energie zuigen uit je en maak je angst leven. Het is tijd om de energie terug in gezet en een leven vol van prestaties (en beloningen).

Onze selectie