Hoe je jezelf markt als een professional en krijg meer vacatures

Of u nu op zoek naar iemand anders om te werken of een eigen bedrijf en zijn op zoek naar nieuwe klanten, is de sleutel krijgen van de andere persoon om te beseffen dat jij de juiste persoon voor hun job. Je moet kunnen aantonen dat u de vaardigheden en nodig zijn om de taak te voltooien rijden. Dus, hoe kun je dit effectief te doen wanneer u slechts een paar minuten hooguit om hen te overtuigen van dit feit? Dat is waar de stress vandaan komt inch

Hoe je jezelf markt als een professional en krijg meer vacatures

Je probeert te denken aan alle mogelijke manier om hun aandacht te trekken (en te houden). Zeker je tegen een aantal zware concurrentie dus je wilt opvallen, maar niet zoveel dat je eng of beledigend zijn. U wilt assertief te zijn zonder agressief te zijn. Er is zo'n fijne lijn tussen doen niet genoeg en te veel doet dus hoe je jezelf de markt op een manier die werkt?

Hoewel het bijna onmogelijk lijkt, jezelf presenteren op een manier die laat je inzetbaar waard is eigenlijk heel simpel - als je weet wat te doen. Je hoeft alleen maar een paar eenvoudige richtlijnen te volgen en al snel zul je steeds meer jobaanbiedingen dan u ooit voor mogelijk had gehouden:

Kleden voor de positie die u wilt

Een van de eerste dingen die iemand die je mogelijk zal inhuren gaat merken is hoe je jezelf bij elkaar. Ze gaan kijken naar je fysieke verschijning en maak een speculatie over wat voor soort werknemer je bent.

Als u kleding die het allemaal gerimpelde dragen, bijvoorbeeld, kunnen ze ervan uitgaan dat je ofwel gebrek aan motivatie hebben of zich niet bezig met het beeld dat je project. Geen van beide is indrukwekkend om iemand op zoek naar jou als een verlengstuk van hun imago.

Op een minimum, kleden voor de positie die u probeert te krijgen. Dat betekent dat als u op zoek bent naar een kantoorbaan, opdagen om toe te passen in dezelfde kleren die je zou dragen aan het werk als je al werden ingehuurd. U mag echter verder vooruit te komen dressing voor de gewenste positie in de toekomst. Dus, als het de VP gewenste positie op de weg, laat ze zien dat je prime materiaal voor het door de dressing het deel nu.

Lopen, praten en staan ​​met vertrouwen tegemoet

Er is iets commandant over een vrouw die er alle vertrouwen in haar capaciteiten. Toen ze portretteert dat ze gelooft dat ze kan het werk doen, ben je geneigd om haar te geloven. Dat is het doel dat u wilt om te streven naar. Laat hen weten dat je kan doen wat je moet doen om hen te helpen voorspoedig bent.

Als je loopt, praat en staan, doen dat vanuit een positie van kracht door het houden van je houding recht en gedrag cool. Je hart kan worden gewonnen van een mijl per minuut, maar uw potentiële werkgever of aannemer niet hoeft te weten.

[Lees: 5 best zelfvertrouwen oefeningen ]

Wees hoffelijk en professionele

Bij het omgaan met mensen die kunnen mogelijk helpen u uw rekeningen betalen, is het geen tijd om je manieren te vergeten. Wees je bewust van je "behaagt" en "bedankjes", en het is geen slecht idee daar aan houd je 'ma'am's "en" meneer's "als goed.

Niemand wil iemand die voor hen die hen niet respecteert. Als je laten zien dat je professioneel en hoffelijk elke stap van de weg bent, kunnen zij u ophalen dan iemand die een beetje meer gekwalificeerd, maar niet zo sympathiek.

Portretteren je sterke punten zonder opscheppen over hen

Dit is een van die fijne lijntjes die kan moeilijk te zien. U wilt laten weten dat je meer bent dan in staat om te doen het werk, maar je wilt niet te klinken als je opscheppen bent. Hoe doe je dat?

[Lees: Hoe om jezelf te verkopen zonder arrogant ]

De sleutel is om nederig te blijven. Deel uw sterke punten in de eenvoudigste manier en met zo min mogelijk woorden, zodat je niet geneigd om verfraaien helemaal. Potentiële werkgevers kunnen inhaken op BS zeer snel en als ze niet vertrouwen erop dat u bent 100% accuraat en vertrouwen-waardig is, kan je de job verliezen voordat je het zelfs.

Ook oppassen dat je niet te laten klinken alsof je eentje de wereld gered. De meeste mensen zijn slim genoeg om te beseffen dat de meeste dingen zijn een resultaat van een gezamenlijke inspanning dus hoe meer kans je hebt om krediet mensen om je heen voor een aantal van uw successen uit het verleden, hoe beter je zult tegenkomen naar iemand die wat krediet kunnen ontvangen van u op de weg.

Vertel hen hoe je hun problemen zal oplossen

Hoewel je jezelf te verkopen aan hen, wat ze echt op zoek is hoe je gaat om hun problemen op te lossen. Om deze reden, je bent echt gaat willen meer concentreren op wat u kunt doen voor hen om hun leven gemakkelijker, niet hoeveel je wilt de baan, want het is beter voor u te maken.

Als je probeert om een ​​baan te land, uit te leggen hoe je training en vaardigheden van hun bedrijf kunnen bevorderen. Als je werkt voor jezelf en zijn op zoek naar een nieuwe klant, hen te laten weten hoe u van plan om hun kwaliteit van leven, hetzij door middel van uw producten of diensten te verbeteren.

Beantwoorden aan hun behoeften en zorgen en je zult waarschijnlijk een stap in de voorkant van uw concurrent.

Wees oprecht en eerlijk

Niets is erger dan het omgaan met iemand die is nep. Je ziet ze niet respecteren, je vertrouw ze niet, en je zeker niet wilt zaken doen met hen.

Wanneer je ontmoeting met potentiële werkgevers of klanten, zo transparant als je kunt. Als ze je vragen over je fouten of tekortkomingen, erkennen ze. Terwijl je zeker niet wilt dat uw darmen morst over alles wat je ooit verkeerd gedaan en rijden ze weg, kunnen ze je meer respect als ze zien dat je zal toegeven aan je tekortkomingen in plaats van te proberen om hen te overtuigen dat ze niet 't bestaan.

Leren hoe om te gaan met de nee's

Niet elk antwoord dat je krijgt zal een ja antwoord zijn, ze kunnen gewoon niet worden. Zelfs als je de meest geweldige persoon op de planeet, dat betekent niet dat je gaat krijgen wat je elke keer dat je vraagt ​​om het te willen. Daarom, je moet leren hoe om te gaan wanneer de dingen niet precies gaan je weg.

De beste manier om dit te doen is om uit te kijken naar een "nee" antwoord. Waarom? De wet van waarschijnlijkheid zegt dat voor elke 'nee' hoor je, je bent een stap dichter bij een 'ja'. Dus, in plaats van verhuur van de nee's leeglopen en druk je, denk aan hen uitgelegd dat je ja nu is om de hoek.

Neem geen genoegen

Zoals het oude gezegde gaat, "Settle voor minder en dat is precies wat je krijgt." Met andere woorden, wees niet zo wanhopig om jezelf te verkopen dat je genoegen met minder dan je eigenlijk waard is.

[Lees: Tien principes van succes ]

Vraag wat je wilt, want als u akkoord gaat om te werken voor minder, bent u het beperken van uw toekomstig potentieel. Tuurlijk, moet u wellicht lager is dan wat je zou willen beginnen, maar als je opleiding en ervaring die meer gebiedt, dan moet je ernaar streven om niet laten de bar elke lager dan dat.

Markt zelf effectief en werkgevers en cliënten zullen vechten om u op hun team. Dan is uw enige probleem zal zijn welke je kiest.

Onze selectie