Hoe je verslaving te verslaan, natuurlijk en effectief

Klaar om een ​​verslaving die te veel van uw tijd, geld en energie kost verslaan? Blijf lezen om erachter te komen hoe.

Hoe je verslaving te verslaan, natuurlijk en effectief

Verslaving aan iets is vaak een haat / liefde verhouding. Je haat het ding dat je van bijna meer dan iets anders in deze wereld. Oke, misschien heb je niet echt leuk, maar je hebt zeker geloven dat je het nodig hebt. Het voltooit u en voelt u zich "normaal".

En, het is nooit goed wanneer iets heeft zo'n sterke greep op je dat je machteloos bij het overwinnen van het gevoel. Het kost elke bit van controle die u probeert te volledig te hebben en verwijdert deze. Probeer het te slim af en laat je vaak op je handen en knieën smeken om nog een drankje, rook, hit, of wat het ook is dat je in zijn greep houdt.

Maar, als je klaar bent om de verslaving die veel te veel van uw tijd, energie, geld of misschien zelfs de gezondheid, dan gefeliciteerd neemt schoppen bent. Je hebt een engagement om je leven terug te krijgen gemaakt. Je bent in voor een deurklink van een rit, maar de finish is de moeite waard de worstelingen die je tegenkomt langs de weg.

[Lees: ? Ben je verslaafd aan koffie ]

Het goede ding is dat je opties over hoe om deze droom werkelijkheid te laten worden. En, hebben ze niet altijd geneesmiddelen te betrekken, of geest drugs. Het kan hard genoeg om een ​​verslaving te verslaan, maar als je toevoegt nemen van medicijnen die je lusteloos, prikkelbaar en gewoon niet jezelf voelt, is het vaak veel erger.

Gelukkig zijn er dingen die je natuurlijk kunt doen dat net zo effectief kan zijn op het helpen u uw leven en de controle die je lang voor terug te krijgen. Zij omvatten:

Meditatie

Onderzoek heeft uitgewezen dat veel verslaafden hebben een ding gemeen: niet genoeg gamma-aminoboterzuur, of GABA. GABA is een neurotransmitter in de eerste plaats gevonden in de hersenen en het ruggenmerg die het gevoel van ontspanning en kalmte oproept. Wezen, het verlicht uw angst en spanning - die gaat naar beredeneren waarom het is zeer gunstig voor iemand die probeert om een ​​verslaving en de achtbaanrit dat vaak gaat met het beëindigen van een levensstijl die is geworden gewoonte te bestrijden.

Of uw ondeugd is roken, drinken, winkelen of te eten, je bent waarschijnlijk een tekort aan dit een zeer belangrijke neurotransmitter en regelmatige meditatie kan helpen repareren. Het verhoogt uw productie van GABA, samen met enkele andere zeer behulpzaam hormonen (zoals melatonine voor betere slaap, endorfines voor het verlichten van fysieke pijn en serotonine voor een betere stemmingen).

Zelfs als je nog nooit hebt geprobeerd voordat meditatie, het is vrij makkelijk te doen als je eenmaal onder de knie hebt. Het moeilijkste deel is het leren om afsluiten van de hersenen van het denken over iets. Maar, met de tijd en de praktijk, kun je snel genieten van de vele voordelen die deze regelmatige, diepe ademhalingsoefeningen kan brengen.

[Lees: Hoe meditatie doen thuis in 6 stappen ]

Een eenvoudige meditatie oefening om te proberen is om een ​​mooie, rustige plek om te zitten. Sluit je ogen en adem in door je neus en uit door je mond. Uitsluitend concentreren op de lucht die binnenkomt en je lichaam verlaten. Wanneer je geest begint te dwalen (die het waarschijnlijk zal doen de eerste paar keren dat je het probeert), breng het gewoon terug naar je ademhaling.

Doel om 10-20 minuten per dag doet deze gerichte ademhaling te besteden en u zult beginnen rustig en meer in staat om behandeling te voelen wat op je weg komt als u door deze moeilijke tijd.

Let op je voeding

Zelfs als het voedsel niet wordt betrokken bij uw verslaving, kan wat je eet ofwel het proces van het geven van iets omhoog makkelijker of moeilijker. U ziet, de meer constante u uw bloedsuiker te houden, des te beter in staat bent om te gaan met het leven wanneer het voelt alsof het is in een neerwaartse spiraal.

In tijden van stress, eetgewoonten zijn vaak een van de eerste dingen die veranderen. Of je eet te weinig, geeft jezelf de shakes of zwak voelen, of je eet te veel, proberen voedsel te gebruiken om te kalmeren of afleiden. Geen van beide is goed voor je als je verblijf in dit patroon voor lang.

[Lees: Top 5 voordelen van het eten van biologisch voedsel ]

Hoewel het moeilijk kan zijn om te eten als je geen honger hebt of niet vertrouwen op voedsel om je lijden te verlichten, kan het verschil in hoe soepel het proces gaat maken. En, hoe meer gezonde vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die u in staat om te geven aan je lichaam bent, hoe meer het zal in staat zijn om de stress is het ondersteunen onder in deze periode van verandering zonder ziek.

Proberen om elke paar uur eten en omvatten een complexe koolhydraten en mager eiwit in elke mini-maaltijd. Voeg in veel van het lichaam gezonde groenten en blijf jezelf gehydrateerd. Als uw lichaam en geest gaan in de strijd, zorg ervoor dat ze de energie om te winnen.

Begeleiding of therapie

Mensen vaak weg van het zoeken van professionele hulp, omdat ze denken dat het maakt hen zwak of verlegen, willen ze niet om zich open te stellen en hun zwakke plekken bloot te stellen aan een complete en totale vreemdeling. Echter, soms alles wat je nodig hebt is iemand om te bevestigen hoe je je voelt en u wijzen in de goede richting en dat is wat een counselor of therapeut doet.

Ze zijn er niet te knoeien met je geest of belijden uw verslaving aan de wereld. Ze zijn er om je te leren de ins en outs van het slaan van iets dat op dit moment heeft veel macht over je. Zij kunnen u helpen leren van de tips en trucs die anderen hebben gebruikt om het hele proces te maken een beetje minder ontmoedigend en veel meer succes.

De sleutel is om iemand die je voelt als je je verbindt met vinden, iemand die je begrijpt en dat je comfortabel delen van een aantal mooie intieme details te voelen. Als je niet iedereen zelf weten, vraag rond en zien wie anderen hebben gebruikt. Of, gewoon een afspraak maken en zien wat je denkt. U zult vrij snel of het nu iemand die je kunt werken met of niet.

Naar een professionele betekent niet dat je zwak bent. Het betekent eigenlijk net het tegenovergestelde als niet iedereen heeft de kracht om uit te reiken wanneer ze het gevoel dat ze in over hun hoofd. Laat je ego gaan en toegeven dat dit alleen maar kan zijn te groot om alleen te behandelen. U zult geen minder van een persoon te zijn als je dat doet. Als er iets, zul je meer van een te zijn.

Verslaving is een complex probleem dat is doorspekt met het willen, maar niet iets zo slecht dat het verbruikt je wil. En, hoewel het sommige gevechten kunnen winnen, het hoeft niet om de oorlog te winnen.

Neem controle terug over je leven en versla je verslaving. U zult er geen spijt van krijgen.

Onze selectie