Hoe om te willen wat je hebt en neemt de houding van dankbaarheid

Ben je tevreden met je leven? Heb je alles wat je wilt? Zou het beter zijn? Heb je het gevoel er iets ontbreekt, of dat je verliest op een of andere manier? Wat uw omstandigheden het volgende artikel en oefeningen zal u helpen een houding van dankbaarheid aannemen, waarderen wat je al hebt, en begeleiden u op uw weg naar een meer vervuld leven.

Hoe om te willen wat je hebt en neemt de houding van dankbaarheid

Je hebt wat je wilde voor

Serieus, je deed.

Denk er eens over. Er was eens een tijd in je leven toen veel van de dingen die je nu hebt waren allemaal maar een droom of een vage hoop, een beetje wishful thinking op uw rekening. Het zou kunnen dat verbazingwekkend outfit je hebt gekocht voor de bruiloft van je beste vriend die nu aan de achterkant van de kast, of dat u examen glansrijk doorstaan ​​na maanden van hard studeren, uw huidige baan, of uw huidige woonsituatie te zijn.

Wat het ook mag zijn, is de kans groot dat wat je hebt in je leven nu je een of andere manier wilde tot stand. En hoewel dit moeilijk te accepteren kan zijn, u ook gemanifesteerd enkele van de slechte dingen ook.

Dit komt omdat zorgwekkend kan worden kan worden als die voor iets wat je niet wilt gebeuren.

Als je je zorgen maakt u zich richten op wat je niet wilt in je leven, en dit kan soms maakt het manifest.

De wet van aantrekking werkt in beide richtingen. Je onderbewustzijn maakt geen onderscheid tussen wat je wel of niet wilt, het kost alleen maar rekening met wat u zich richten op.

En zoals het oude gezegde gaat, wees voorzichtig met wat je wenst.

Maar wat was je leven eruit voordat je alle dingen die je wilde? Ik weet wat van mij was.

Aan te passen, maar nooit vergeten

Toen ik op krukken was herstellende van een been blessure een paar jaar geleden, was ik jaloers op iedereen die kon lopen zonder hulp, toch te kunnen lopen is het de normaalste zaak van de wereld om de meeste van ons, we niet eens overwegen kunnen lopen.

Toch zijn er genoeg mensen zijn die zijn rolstoel gebonden zijn, of immobiel als gevolg van leeftijd, letsel of handicap. U kunt een van hen.

Teneinde het hoofd te bieden wij mensen aanpassen aan onze omstandigheden, en we zijn er erg goed in.

Vandaar een van de redenen waarom een ​​soort hebben we zo succesvol, maar dit zich snel aanpassen kan ook een aantal nadelen.

In sommige situaties kunnen we snel zijn om de vreugde van een nieuwe ervaring te vergeten, of waarom we iets in ons leven wilden in de eerste plaats. Wij passen ons aan onze huidige omstandigheden en in sommige gevallen vroeg of laat kunnen we verveeld of zelfgenoegzaam zijn met wat we zijn geworden.

Wanneer we proberen om een ​​leegte in ons leven te vullen, de macht is vaak in het te willen of verlangen van het object, de sensatie van de jacht als je wilt. Soms als we eenmaal het doel van onze verlangens te krijgen, kunnen we opraken van stoom. Opeens dat nieuwe laptop is oud, de nieuwe telefoon is niet zo aantrekkelijk of wenselijk als het nieuwste model, en onze relatie heeft verloren is sprankeling en is vlak.

Of misschien is het ons denken die vlak is.

Het leven is een manier van het maken van ons dankbaar zijn voor wat we hadden als we niet dankbaar voor wat we al hebben.

Ik moet denken aan dit als ik loop.

Verander je perspectief

Bij de goedkeuring van een houding van dankbaarheid is het belangrijk dat we ons perspectief op dingen te veranderen.

Aan het eind van de dag, onze perceptie van ons leven is wat het allemaal om draait. Het kan het verschil tussen ongelukkig en gelukkig betekenen.

We kunnen allemaal een blad uit van Victor Frankl's boek; Man De zin, waarin hij vertelt over zijn ervaringen te worden opgesloten in een nazi-concentratiekamp tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ondanks de verschrikkingen om hem heen, hij koos ervoor om het leven vanuit een ander perspectief te bekijken; hij nooit laten zijn ontvoerders te nemen zijn vrijheid weg te kiezen hoe te reageren op de situatie bevond hij zich in

Zijn ervaringen leidde hem tot de conclusie dat alle leven zin heeft en zaligheid kan zelfs in verschrikkelijke omstandigheden worden ervaren.

Een citaat uit zijn boek is als volgt:

"Krachten buiten je controle kan wegnemen alles wat je bezit, behalve een ding, je vrijheid om te kiezen hoe je zal reageren op de situatie. Je kunt niet controleren wat er met je gebeurt in het leven, maar je kunt altijd controleren wat je zal voelen en doen over wat je overkomt ".

Er is altijd wel iets om dankbaar voor te

Er is altijd wel iets om dankbaar voor, zelfs als je in de bitterste omstandigheden. Veel mensen willen niet horen omdat het hun medelijden partij kan eindigen in een klap.

In sommige dorpen in India, het eerste wat monniken doen als ze wakker worden in de ochtend is dankbaar voor het leven. Ze beseffen dat hoewel ze niets van materiële waarde kan hebben, ze hebben de sterren de maan en de zon, en de beste gift van allen; leven.

U kunt deze betrekking hebben op je eigen leven.

Als u ziek bent je wilt niets liever dan weer goed, en al snel, na uw gezondheid keert u vergeten hoe het was om ziek te worden. De loopneus lijkt een ding van het verleden. De ooginfectie die je gezicht gezwollen gemaakt en gerenderd je half blind bestaat niet meer. Maar hoe zou jij je voelen als je had om weer in die situatie? Behoorlijk ellendig vermoed ik. Maar vandaag kun je zien, je hebt uw gezichtsvermogen, zodat het niet bij je op om dankbaar voor.

Onze grootste lessen in het leven zijn meestal de meest pijnlijke. Het is onze taak om te zoeken naar het geschenk in de pijn, kan het niet meteen duidelijk, maar het zal er zijn. We moeten leren om dankbaar te zijn voor ons lijden en onze vreugde. Ze allemaal leren ons iets.

Om iemand ergens je leeft het perfecte leven.

Het nu waarderen

Wij zijn altijd horen dat om gelukkig te zijn moeten we 'in het nu' en het leven in het heden. Het is het nieuwe modewoord voor vandaag spiritueel bewust generatie.

Maar wat betekent het eigenlijk?

Meditatieve praktijk zal u toelaten om dit concept verder te ontwikkelen, maar het zijn in het nu ook de mogelijkheid om dingen te accepteren en laat ze gaan op hetzelfde moment.

De mogelijkheid om je leven en alles wat er in is op dit moment in de tijd waarderen is een van de grootste geschenken die we hebben.

Als u problemen ondervindt bij het beoordelen van het moment, omdat je niet kunt bedenken wat vooral bijzonder over het, of je bent gewoon moeite met de hele dankbaarheid aanpak, dan kun je kijken naar het op een andere manier.

Het was niet zo lang geleden dat er was niet zoiets als het internet, het was niet voor iedereen toegankelijk, zoals het nu is. Ook waren er geen geldautomaten, moest je naar de lokale bank en in de rij staan. Er zijn niet altijd moderne gemakken zoals wasmachines en televisies, maar mensen omgingen. De meerderheid van de mensen waarschijnlijk niet wensen voor iets beters, want er was niets beter beschikbaar, dus maakten ze doen met wat ze hadden.

Ze waren niet minder blij voor.

Dat betekent niet dat we moeten krijgen nostalgisch over het verleden, denk aan het was een geweldige tijd, want er was minder complexiteit. De wereld is altijd in een staat van flux, en zo zijn onze levens, niets blijft hetzelfde.

Dingen komen en dingen gaan.

Dit is een van de redenen waarom het ontwikkelen van een houding van dankbaarheid 'in het nu' zo belangrijk is.

Wees dankbaar voor wat je hebt NU want niets duurt eeuwig en niets is zeker.

Weet dat dankbaarheid is eenvoudig

Het adopteren van een houding van dankbaarheid is niet moeilijk, het is gemakkelijk.

Je hoeft niet om jezelf te stijgen naar een retraite en mediteren voor een maand, hoeft u niet in te schrijven in een college cursus, of neem een ​​examen, je hoeft alleen te stoppen met wat je nu doet, juist op dit minuut en kijk om je heen.

Ik bedoel, echt kijk om je heen. Kijk eens naar al die je al hebt.

Heb je een dak boven je hoofd of onderdak? Heb je schoenen aan je voeten? Heb je te eten en water te drinken? Heb je mensen om je heen die om je geven?

Beseffen wat je al hebt en zijn actief dankbaar.

Zodra je begint te denken als dit een gekke ding gebeurt, des te meer dankbaar je bent hoe meer redenen waarom je moet dankbaar zijn.

Start een dankbaarheid dagboek

Om een ​​houding van dankbaarheid moet je het gevoel van dankbaarheid op een dagelijkse basis ervaren aannemen.

U zult versteld staan ​​hoe het opschrijven van alle dingen die je dankbaar voor zal je leven veranderen zijn. Een geweldige manier om dit te doen is om een ​​dankbaarheid dagboek te beginnen. Elke dag gewoon opschrijven een eenvoudige lijst van alle dingen die je dankbaar voor vandaag waren.

Je zult al snel verbaasd zijn hoeveel u kunt vinden om op deze lijst.

Als we dit gevoel van dankbaarheid kunnen vangen en echt te leven het elke moment van ons leven, kunnen we beginnen aan ons leven te ervaren als een grote magische reis.

Oefeningen om u te helpen een houding van dankbaarheid te nemen

Om het meeste uit deze oefeningen te krijgen neem je tijd bij het invullen van de lijsten.

Stap 1

Maak een lijst van alle dingen die je nu die niet altijd een deel van je leven waren hebben. Dit is de eerste stap het maken van een lijst dank. Deze lijst kan worden opgesteld van iets van de grote spullen naar de meer triviale dingen in het leven, het belangrijkste is dat als je leven is verbeterd op een bepaalde manier, dan gaat het op de lijst.

Dit kan alles zijn van het feit dat je een internetverbinding hebt, of u kunt uw huidige baan, of die paar laarzen die je zag door al afgelopen winter lijst, tot aan uw huidige partner.

Omvatten alles wat u ooit gewenst of wilde en geloofde je leven beter zou maken.

Stap 2

Maak een aparte lijst van alle keren dat je kunt herinneren wanneer je zijn beneden of boos of ziek zijn. Kunt u zich herinneren hoe je je voelde? Kun je je herinneren wat veranderd dat maakte u zich beter voelt?

Kun je het moment waarop dingen waren goed weer te herinneren? Het zou een gedenkwaardige gebeurtenis, zoals het maken met een vriend, om iets meer geleidelijke wanneer je eindelijk loslaten van de oude giftige spul dat je vasthoudt, als je de hete kolen van je woede gedaald zijn.

Of het kan zijn dat je niet langer last van de griep.

Een lijst van alle nare dingen, en indien mogelijk hoe ze werden opgelost.

Kunt u beginnen om een ​​patroon te zien. Als uw omstandigheden veranderd of als het evenement uitgevouwen u ook ervaren een verschuiving in je manier van denken.

Wat heb je geleerd van je slechte ervaringen? Schrijf dit op ook.

Stap 3

Maken nu een derde en definitieve lijst, ditmaal met inachtneming van wat je al hebt geleerd van lijsten 1 en 2; noteer alle dingen die je echt dankbaar voor in je leven.

Dit kan enige tijd in beslag nemen en zal vereisen dat u uw leven te onderzoeken in meer detail.

Kunt u vinden dat de definitieve lijst is heel anders dan het origineel, dat je inderdaad een hoop dankbaar voor te zijn in dit moment.

Na stap 3 moet je al van start om je leven te zien in een nieuw licht.

Dat is de kracht van dankbaarheid aan het werk.

Onze selectie