Hoe te aanvaarden en goedkeuren van jezelf

Laten we eerlijk zijn, als het gaat om zelf-goedkeuring en onszelf accepteren zoals we zijn, kunnen we allemaal onszelf een vrij harde tijd. In de moderne mixed up wereld van vandaag, kunnen we ons met zo vele rollen te spelen en verwachtingen waarmaken, dat is het logisch dat we soms kunnen ten prooi vallen aan zelftwijfel en binnenkort onze eigen slechter critici.

Hoe te aanvaarden en goedkeuren van jezelf

Een goede peptalk met onszelf eens in de zoveel tijd is geen slechte zaak, en er zijn tal van grote middelen die vandaag beschikbaar zijn ons te informeren hoe we gebieden van ons leven waar we het gevoel dat er een onbalans kan verbeteren.

Het probleem begint wanneer we het te ver. Wanneer dit gebeurt kunnen we perspectief verliezen en onszelf geloven dat we een slechte ouder, een slechte vriend of we zijn te dik, te dun, te dit en ook dat.

We niet meer van onszelf houden en beginnen om een ​​gevoel van onze eigen eigenwaarde verliezen.

Deze zelf-sabotage kan snel doordringen in alle gebieden van ons leven, van ons werk leven om onze persoonlijke relaties, dwars door de manier waarop wij waarnemen wat andere mensen van ons denken, en dit kan zeer schadelijk zijn.

Het probleem is dat wanneer we beginnen te weinig waarde in onszelf hebben we de neiging om te zoeken naar onze eigenwaarde en goedkeuring van anderen, of in sommige gevallen, de verwerving van materiële objecten.

Echter, de waarheid is dat het niet uitmaakt hoeveel goedkeuring die we krijgen van externe bronnen, tenzij we de waarde van onszelf, zullen we nooit gelukkig zijn.

Daarom hebben we toestemming te vragen

Dus hoe werkt het allemaal werkt, waarom hebben we goedkeuring in de eerste plaats te zoeken?

Nou, goedkeuring is eigenlijk een van de sterkste menselijke behoeften, iets dat is ons rijdt voorwaarts sinds de tijd dat we geboren werden.

Denk er eens over, als kinderen die wij zochten de goedkeuring en liefde van onze ouders, op school hebben we hoogstwaarschijnlijk zochten de goedkeuring en lof van onze leraren, en als we volwassen worden we goedkeuring en validatie van andere bronnen te zoeken, onze vrienden, geliefden, of echtgenoten.

Er is niets mis met dit, we willen allemaal liefde te voelen, maar eerst moeten we de goedkeuring van onszelf hebben want dit is het fundament waarop zelfacceptatie is gebaseerd.

Zonder dat kunnen we verstrikt raken in een cyclus van afhankelijkheid van anderen, altijd het gevoel dat we niet waardig zijn.

Het was Mark Twain, die zei: "Een man kan niet comfortabel zonder zijn eigen toestemming."   En hij kon niet meer gelijk zijn geweest.

Voor het bewijs van deze in de moderne tijd je hoeft alleen maar te kijken naar de tragische leven (en dood) van enkele beroemde mensen. Ze konden niet waarmaken image hun super menselijke media, en dus op een of andere manier het gevoel dat ze had gefaald of waren onwaardig. Ze nooit geloofden dat ze waren goed genoeg.

Ze verloren hun gevoel van eigenwaarde.

Ben je echt zo slecht?

Dus wat is het dat je niet leuk aan jezelf?

Oke, dus het zou een element van je fysieke verschijning of een bepaald gedrag of iets minder tastbaar waardoor je je slecht voelt over jezelf te zijn.

Denk nu over iemand die je echt leuk, een beste vriend of een partner. Wat is het over hen dat je echt van? Kans groot dat het niet iets te maken met hun fysieke verschijning of als ze zijn een geweldige danser of niet.

Je van ze houdt om wie ze zijn wratten n allen.

Je ze niet graag omdat ze perfect zijn, je houdt van hun onvolmaaktheden ook.

Dus nu hebben we dat uit de weg, laten we beginnen met het proces.

Wees trouw aan jezelf en maak je geen zorgen over wat anderen denken

Het kan soms moed om te zijn wie we werkelijk zijn, om onszelf te onthullen aan de wereld. Wij mogen worden tegen sociale normen of kunnen familiale verplichtingen hebben die ons ervan weerhouden ons ware zelf.

Echter, in de meeste gevallen is het niet echt de schuld van anderen dat we niet het beste dat we kunnen worden, is het aan ons.

Het is onze perceptie van wat andere mensen wel of niet denken dat die een fout heeft begaan.

Wanneer wij niet goedkeuren van onszelf beginnen we tweede gissen wat anderen denken, terwijl het in feite mensen konden denken precies het tegenovergestelde of, of in sommige gevallen helemaal niet.

Dus laat je niet ontmoedigen door wat andere mensen denken. Je moet echt weinig te vrezen.

We moeten accepteren wie we zijn en ons leven met opzet anders wat is het punt?

Veel van ons verbergen ons ware zelf onder de buitenste persona we project. Sommigen van ons kunnen verschijnen om het perfecte lichaam, auto, man, huis, kinderen, en werk, wat dan ook hebben.

Maar tenzij we echt hebben geaccepteerd en goedgekeurd van onszelf, het is onwaarschijnlijk dat we gelukkig zijn.

Waarom? Omdat we leven een leugen en andermans versie van hoe we moeten denken, kijken, zich gedragen, of voelen.

Doe je eigen afkeuring niet verdienen

Tenzij je jezelf goedkeurt je gaat om te beginnen op zoek naar anderen om goedkeuring en dat gaat je maken in een volk pleaser die zijn eigen problemen heeft. Wil je echt wilt een push voorbij zijn?

Nee, ik denk het niet.

We hebben allemaal wel eens met iemand om beleefd te zijn terwijl het in feite hebben we niet met ze eens helemaal niet, misschien wilden we de vrede te bewaren, of de situatie gewoon niet bellen voor het.

Maar hoe hebben we het gevoel erna? Vrij oncomfortabel zou ik voorstellen.

Oke, je hoeft niet om een oorlog te beginnen, maar als je het niet eens bent met iets, zeg het dan, of beleefd uittreksel jezelf van de situatie of de conversatie.

Vergeet niet dat het kost ons emotioneel te gaan tegen onze ethiek.

Hebben een denken over wat uw kernwaarden zijn, en niet overtuigd worden door andermans opvattingen of kernwaarden en beseffen we allemaal verschillend.

Het betekent niet dat andere mensen zijn 'slecht', alleen maar omdat ze niet dezelfde waarden als je houd, niemand heeft volledig identiek waarden en overtuigingen op alle gebieden.

Als je tegen je innerlijke waarden u uw eigen afkeuring verdient.

Dit is geen goede zaak.

Stel je voor dat gratis

Stel je voor dat je niet meer druk te maken over wat anderen vonden en waren gewoon vrij om te geloven en voelen en doen wat je wilt? Je had niet langer aan te sluiten bij de verwachtingen van wie je zou moeten zijn van andere mensen? Zou dat niet bevrijdend?

Nou, je kunt.

Tuurlijk, kunnen sommige mensen niet zoals jij voor, maar je eigen zelf goedkeuring is uiterst belangrijk voor uw welzijn, en mensen die houden en je herkent dit.

Er is natuurlijk een groot verschil tussen onbedachtzaam om anderen en jezelf zijn en ik pleit niet voor dat je doen wat je wilt ten koste van andermans gevoelens.

Maar een gek ding gebeurt als je eenmaal begint de erkenning en aanvaarding van jezelf, je begint het zijn meer de erkenning en aanvaarding van andere mensen ook.

Het is een win win situatie.

De vicieuze cirkel

U kunt percepties van je andere mensen niet te controleren.

Als je blijft compromitteren jezelf op deze manier zul je uiteindelijk ophouden te bestaan. Je zal niet een mening hebben en mensen zullen je niet respecteren, precies het tegenovergestelde van wat je wilde te gebeuren.

In plaats daarvan zullen de mensen worden gebruikt om de behandeling van je op een bepaalde manier en hoe meer ze behandelen je alsof je mening telt niet of je gevoelens doen er niet toe, hoe minder je jezelf goedkeurt.

Het is echt een vicieuze cirkel die je nodig hebt om nu te breken.

Begin voor jezelf opkomen; herinner je mening en gevoelens zijn net zo geldig als iemand anders.

Verwijder de mentale blokkades

Je moet begrijpen dat totdat je jezelf goedkeurt, kun je niet vooruit te gaan in elke richting. Je zal het blokkeren van je inspanningen, want je bent altijd op zoek naar perfectie, in je geest je bent niet goed genoeg totdat iemand je vertelt dat je bent.

Moet je jezelf goedkeurt precies zoals je bent, nu. Niet later op de lijn bij een aantal zelf-gedefinieerde punt dat nooit zullen uitkomen.

U kunt niet vertrouwen op andere mensen of externe factoren om dit voor u te doen, anders zul je altijd emotioneel kwetsbaar. Er zal altijd een zwakke plek in je bepantsering zijn omdat je dingen laten je hebt geen controle over, je controle. Dit is hoe we geworden behoeftig.

En behoeftige mensen staan ​​open voor misbruik.

Begrijp me niet verkeerd, externe goedkeuring geeft ons extra validatie, en het is geweldig om te ontvangen, maar niet afhankelijk zijn.

Waarderen het proces

Zelfacceptatie is een stapsgewijs proces, en het komt door eerst toe aan onszelf dat we waardig zijn. Je hoeft niet te lopen rond zingen 'ik waardig ben', maar natuurlijk kan dat.

In plaats daarvan moet je gewoon de geweldige kwaliteiten die je al hebt en niet alleen dat, eer jezelf en begin het behandelen van uzelf met zorg te erkennen.

Heb wat respect voor jezelf.

Er is niets mis met zelf-validatie; goed gevoel over jezelf is een groot goed.

Je moet erkennen en beloon jezelf voor je prestaties en wie je bent, want niemand anders gaat het voor je doen.

Als je echt afkomstig uit een plaats van eigenwaarde, dan moet je geen zorgen over te komen als arrogant of een hot shot, want deze mensen zijn eigenlijk heel onzeker en hebben geen eigenwaarde.

Binnenkort zelf-goedkeuring en aanvaarding zal natuurlijk zijn, je zal niet eens moeten nadenken over het.

En door jezelf te houden, dat is trouwens wat dit is, zul je vrij om anderen echt van te zijn.

Is het tijd je begonnen met het maken van uw eigen geluk en niet te vertrouwen op anderen. Vergeet niet dat het komt allemaal van binnenuit, dus als je wilt door anderen worden gerespecteerd, respect voor jezelf. Als u wilt bemind te worden door anderen, van jezelf houdt.

Behandel jezelf zoals je wilt dat anderen u behandelen. Echt, het werkt.

Onze selectie