Hoe u uw gevoel van eigenwaarde te verbeteren

Laag gevoel van eigenwaarde kan de kwaliteit van uw leven aanzienlijk dalen maken. Het heeft invloed op elk aspect van je leven: sociale, liefde en professionele leven. Ontdek hoe u uw gevoel van eigenwaarde en controle over wat er gaande is in je leven te verbeteren.

Hoe u uw gevoel van eigenwaarde te verbeteren

Veel mensen lijden aan een laag zelfbeeld. Ik wil dit een ziekte van de moderne tijd noemen. Tegenwoordig is alles verandert zo snel dat je urenlang elke dag alleen maar om geïnformeerd te blijven. Als u wilt er goed uitzien (in overeenstemming met de normen van vandaag), moet je cellulitis te verbannen, groeien langere benen, gezonder haar en nagels en draag altijd een perfect witte glimlach!

Vergeet over de verwachtingen van andere mensen, het enige dat echt telt is wat je denkt dat goed genoeg is.

Als u wilt verbeteren je zelfvertrouwen als volgt te werk:

Net als elke andere wijziging of aanpassing aan uw persoonlijkheid, zal dit een proces zijn. Geef niet op als er geen onmiddellijke resultaten. Als je van jezelf houdt zul je jezelf de tijd om te verbeteren. Niemand zal dit voor je doen, dus neem de leiding over je leven.

1. Andere mensen zijn je niet

Stop jezelf te vergelijken met anderen. Niemand is perfect en niemand kan het allemaal hebben. Iedereen heeft een andere combinatie van kwaliteiten, dus er is geen enkel punt in het vergelijken. Je kunt nooit objectief over andermans leven, omdat u alleen kunt zien wat ze willen dat je ziet. Het belangrijkste hier is om u uw eigen normen en om hen te volgen.

2. Jouw kwaliteiten

Noteer uw kwaliteiten, ik ben er zeker van dat je veel en dat je ofwel schamen om ze te laten zien of niet bewust van hun waarde. Vriendelijkheid, eerlijkheid, empathie, toewijding... die kwaliteiten zijn niet zo gebruikelijk als u misschien denkt. Wees trots op wat je hebt!

Omring jezelf met mensen die het beste in u brengen, met positieve, ondersteunende mensen.

3. Geven

Doe goed goed te voelen. Start het helpen van mensen en je inspanningen terug zal komen om u te belonen.

4. Daag jezelf uit

Accepteer het feit dat je nergens krijgt als je bent weg van uitdagingen back. Veranderingen zijn goed voor je. Zij zullen uw uithoudingsvermogen te trainen, je innerlijke kracht en je vermogen om aan te passen zonder verlies van je identiteit. Als u bang partijen omdat je denkt dat iedereen is mooier en meer sociaal vaardig dan jij, maak je naar een feestje. Doe iets sexy en je angsten overwinnen. Echter, niet alleen te gaan, mee een ondersteunende vriend.

Als je bang spreken in het openbaar, vraag je baas om u te laten het project presenteren op de volgende vergadering. Oefen je presentatie in de voorkant van de spiegel totdat je denkt dat het perfect is.

5. Positieve gedachten

Mensen met een laag gevoel van eigenwaarde hebben de neiging om alles te interpreteren op een slechte manier. Als iemand zegt dat wat je deed was ok je meteen denkt: "Niet perfect, niet goed, maar gewoon ok, ze waren gewoon beleefd en wilde niet zeggen dat ik slecht was". Dit is niet waar. Ok betekent bevredigend. Leer om jezelf te vergeven voor het niet perfect 24/7 en stop interpreteren van alles wat mensen zeggen op een negatieve manier.

Leer van jezelf te houden, zodat je anderen kunt houden. Als je niet je eigen kwaliteiten waarderen hoe kunt u hen bij anderen? Laat anderen je vertellen wie je bent en hoeveel je waard bent, ontdekken wie je werkelijk bent en wees trots op jezelf!

Onze selectie