Voedingsmiddelen om de bloat verslaan

Je hebt een dikke buik en voel me altijd vreselijk opgeblazen? Nou, of het is het gevolg van een verkeerde keuze van voedingsmiddelen of van te snel en te veel eten - het constante gevoel van volheid en strakheid is altijd vervelend! Neem een ​​kijkje hieronder en ontdek welke zijn de beste voedingsmiddelen om de bloat slaan en herstellen van uw platte buik.

Voedingsmiddelen om de bloat verslaan

Om een ​​platte buik te herstellen, drinken veel yoghurt en eet oplosbare vezels

Yoghurt is rijk aan enzymen die vele nuttige en positieve effecten op onze maag hebben. Het wordt bereid door levende bacteriële culturen gepasteuriseerde melk die dientengevolge melkzuur, waardoor yoghurt zijn typische smaak en consistentie.

Deze levende bacteriële culturen, of probiotica ("betekenis voor het leven"), het bevorderen van de groei van goede bacteriën in onze maag en vechten tegen schadelijke bacteriën en gisten, die verantwoordelijk zijn voor de accumulatie van buitensporige lucht in de darm.

Tot slot, het hebben van een platte buik en gezond is sterk afhankelijk van de vraag of we meer goede bacteriën of slecht.

Om de bloat te verslaan, zonder te irriteren je darmkanaal, eet veel oplosbare vezels. Onoplosbare vezels is niet gemakkelijk verteerd, terwijl oplosbare vezels kunnen helpen leeglopen uw maag - het vertraagt ​​de spijsvertering en helpt voedsel pas door het spijsverteringskanaal gemakkelijker, terwijl het duwen van afval weg.

Oplosbare vezels regelt de intestinale contracties, voorkomt en verlicht constipatie en diarree, die enkele van de belangrijkste oorzaken van opgeblazen gevoel.

Consumeer voldoende zemelengraangewas en havermout, maar nooit overdrijven, voor die in grote hoeveelheden, kunnen zij negatieve effecten. Een evenwichtige dieet is de eerste stap in het verkrijgen van platte buik!

Vers fruit kan verminderen opgeblazen gevoel, terwijl gekookte groenten makkelijker te verteren

Koken breekt de vezel, en om deze reden gekookte of gestoomde groenten zijn een stuk makkelijker te verteren en te assimileren en een opgeblazen gevoel, zoals de ruwe ook niet veroorzaken.

Het consumeren van vers fruit rijk aan oplosbare vezels zullen, in plaats daarvan, de loketten van de bloat en verminderen het vasthouden van water. Maar, wees voorzichtig! Veel groenten bevatten ook onoplosbare vezels, die zeer moeilijk te verteren.

Kies voor oplosbare vezels fruit, zoals aardbeien, bosbessen, appels, kersen, veenbessen, bramen, nectarines en citrusvruchten. Maak gebruik van een aantal zeer gunstige eigenschappen van bananen, sinaasappels watermeloen, rauwe venkel, ananas en papaja. Neem een ​​kijkje.

Bananen, sinaasappels en watermeloen

Om het vasthouden van water, die vaak verantwoordelijk is voor een dikke buik te verminderen, verhogen de hoeveelheid bananen, sinaasappels en watermeloen.

Door hun hoge gehalte aan kalium, zullen bananen het natriumgehalte in je lichaam in balans en bevorderen de eliminatie van vloeistoffen, terwijl sinaasappels en watermeloen, die ongeveer 90% water bevatten, zal gemakkelijk weg te spoelen alle afvalstoffen, alsmede vastgehouden water.

Rauwe venkel

Voor de spijsvertering, verbruiken veel rauwe venkel, die een stimulerende werking op je spijsvertering heeft.

Ananas en papaja

Ananas en papaja's zijn ook rijk aan enzymen die verteren eiwitten te helpen en te verminderen opgeblazen gevoel.

Ananas bevat bromelaïne, een enzym dat helpt absorberen en te assimileren eiwitten en vergemakkelijkt de spijsvertering, terwijl papaja's hebben een hoog gehalte aan papaïne, een eiwit-verteren enzym dat verschillende spijsvertering stoornissen kunnen behandelen en te helpen sloeg de bloat.

Vis verlicht ontstoken maag en aromatische kruiden verminderen bloat

Vis is een van de meest efficiënte voedingsmiddelen om de bloat te verslaan, want het helpt verlichten abdominale ontsteking en vermindert maag zwelling. Het is zeer rijk aan omega-3 vetzuren die helpen om de darmen gesmeerd, terwijl het verlichten en voorkomen van irritatie van slijmvliezen.

Seizoen vis met extra vergine olijfolie, die dezelfde anti-inflammatoire eigenschappen heeft, en voeg carminative kruiden en specerijen aan uw gerechten.

Venkel, anis en koriander hebben uitstekende spijsvertering-stimulerende eigenschappen en verbazingwekkende anti-opgeblazen gevoel effecten.

Pepermunt is een krachtige genezer maag en gas verloopstuk - het verzacht de spieren van het spijsverteringskanaal en helpt het lichaam te elimineren overtollige lucht, terwijl het verbeteren van de doorstroming van gal en helpt de spijsvertering.

Onder andere verse gemberwortel in uw recepten en gerechten. Het is een efficiënte natuurlijke diureticum dat opgeblazen gevoel kunnen verminderen en verlichten gezwollen buik.

Onze selectie