Wat te doen als je je baan verliest

Vergeet nadruk over het 'hoe' en 'waarom', kijken naar een betere toekomst en werken aan jezelf. Ontslagen en het omgaan met het vooruitzicht van de werkloosheid is zeer belastend, maar hier is hoe je jezelf kunt halen na het verliezen van je baan.

Wat te doen als je je baan verliest

Leren van de ervaringen

Niemand wil horen dat er iets was hun schuld en alleen hun schuld, maar helaas, misschien heb je een professionele fout die leidde tot je ontslagen gemaakt. Wees realistisch.

Analyseer uw acties en proberen om de fouten die je in hen te vinden. NIET klop jezelf! Mensen hun baan verliezen elke dag, en het is de winnaars die leren van iedere ervaring. Maak een lijst van professionele en persoonlijke kwaliteiten die een touch-up nodig heeft en gelofte om te werken aan het verbeteren van hen te voorkomen dat dit gebeurt in de toekomst.

Omarm je support systeem

Uw familie en vrienden zullen je ondersteunen in deze pijnlijke tijd in je leven. Rekenen op hen om je geest te stijgen door het hebben van een leuke tijd samen, gebruik ze als een netwerk naar een mogelijke toekomstige werkgelegenheid, en het meest van al, genieten van hun bedrijf, dat zou je niet de tijd voor hebben gehad terwijl je volledig ondergedompeld in je baan.

Dit zou de tijd om bepaalde relaties te bekijken in een nieuw licht te zijn. Is iemand die je kent stiekem leedvermaak dat je nu bent unepmloyed, of het maken van hatelijke reacties over? Omring jezelf met positieve mensen, en onkruid uit de negatieve.

Houd uw professionele netwerk

Onderhouden van de contacten die je had, want je weet nooit wanneer een van hen zou een nieuwe positie die net geopend noemen. Wees niet verlegen! Als je in iemand die je contact gehad met op je oude baan, het is OK om te zeggen "ik daar niet meer werken." Zeg het met een glimlach, niet badmouth je vroegere collega's of medewerkers, en wijzen erop dat je open staat voor nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

Verbeter jezelf

Niet hebben van een vaste baan zal u meer vrije tijd te geven. Denk na over elke vorm van professionele verbetering die u zou willen. Neem een gevorderde cursus in uw vakgebied, leer een nieuwe vaardigheid of taal, iets dat zal toevoegen aan je CV en je lijken meer veelzijdig voor toekomstige werknemers.

Geef jezelf de tijd om te ontspannen

Het verliezen van je baan is het achtste meest stressvolle levensveranderende gebeurtenis op de Holmes en Rahe stress-schaal. Dit is niet de tijd om te vliegen in een razernij van nieuwe verbintenissen. Slapen en regelmatig te eten, uit te oefenen, zorg voor je lichaam en geest. Je zal meer ontspannen en beter voorbereid op eventuele uitdagingen in het leven kunnen werpen in de weg.

Kleine stapjes

Hoe zit het met het krijgen van een part time baan? Het niet hebben van een inkomen zal je het gevoel onvoldoende en laat je gevoel van eigenwaarde, dus probeer lager mikken. Scan de krant en kijk rond uw gemeenschap voor een part time baan dat er iets uit je veld kan zijn. Daag jezelf op nieuwe manieren, en onderhouden van een bron van inkomsten terwijl het geven van jezelf de tijd om te zoeken naar iets nieuws en "ernstig."

Onze selectie