Citaten over reizen deel I

Reizen is niet het toerisme. Het is veel meer dan dat. Voor mij is het de levensstijl.

Citaten over reizen deel I

Het is waar dat ik kan schrijven waar ik ook ben. Het is ook waar dat voor mij vaker wel dan niet het schrijven is als op vakantie. En als ik op reis, dat kan een hard werken zijn. Maar elke keer dat het werk is zeer de moeite waard.

Ik leef door dit ene - Wanneer men zich realiseert dat het leven waardeloos is hij pleegt ofwel zelfmoord of reizen (Edward Dahlberg) Ik weet niet zeker of het feit dat ik veel reizen betekent dat ik vaak op de rand van zelfmoord.. Toch, ik stel voor dat als je niet weet wat te doen, neem dan een vakantie...

Static is voor mij niet de veiligheid. Voor mij, is de veiligheid gaat ergens en het hebben van avonturen. (Felicity Kendal)

Of het nu liefde, werk of iets anders, ik doe stok om het bovenstaande citaat. Ik zou opwinding te verkiezen boven stabiliteit elke dag. Constante aanvoer van avonturen is wat houdt me op de been. Ik wil veilig voelen in de wereld van onzekerheden. Ik wil niet dat het veilig is routine.

De wereld is een boek en wie niet reist, leest enkel een bladzijde. (Sint-Augustinus)

Om verschillende tinten van de wereld te zien, moet men reizen.

Hij die veel reist weet veel. (Thomas Fuller)

Dat zou waar zijn, als men die reist echt zou schelen om te zien, kennen en begrijpen.

Een reiziger zonder observatie is een vogel zonder vleugels. (Moslih Eddin Saadi)

Het is jammer als men reist, als men gaat naar een ander deel van de wereld, en dat laat zijn wereld ongewijzigd.

"Reizen kan en zal je leven veranderen, het leven van iemand, als je het laat.

Reizen, als een chirurg, opent u up-geest, hart en ziel en verwijdert vooroordelen, vooroordelen en kleingeestigheid. In plaats daarvan laat het een liefde voor de wereld en alle mensen, maar vertrouwt u ook met een groter begrip van onze gemeenschappelijke menselijkheid en de dilemma's die we delen als een planeet '(Rachel Denning).

Reizen toont ons wereld variëteit en wereld gelijkheid. Het verandert ons diep, en het maakt ons meer verenigd met de rest van de planeet.

Reizen is een manier van het uitrekken van de geest. De stretch komt niet van reizen onmiddellijke beloningen, de onvermijdelijke talloze nieuwe beelden, geuren en geluiden, maar met het ervaren uit de eerste hand hoe anderen anders doen wat we verondersteld om de juiste en enige weg te zijn. (Ralph Crawshaw)

Als je naar je vooroordelen te bevestigen zul je alleen merken dat ergens anders mensen dingen doen in een 'vreemde manier'. Als je met je geest reist geopend, zul je zien dat het niet om 'normaal' te definiëren. Wat is ongebruikelijk voor u mogelijk een dagelijkse zaak zijn voor iemand anders, en wat je regelmatig, kan iets dat de mensen aan de andere kant van de wereld alleen maar van konden dromen zijn. Het kan ook iets dat sommige mensen nooit zou kunnen voorstellen doen. En dat maakt niemand raar.

De reiziger bouwt zijn eerste, meest ware, en voortaan onwrikbare indrukken van de stad op basis van de gezichten van de drukte op de straat, de architectuur van de gebouwen, de geur van de markt, en tot slot de kleur bijzonder om alleen die stad. Later, kan hij in die stad leven voor een heel jaar, bestudeer het in elk detail, en vrienden te maken. Zelfs later, kan hij de familie namen van die vrienden vergeet en verliest het geweten opgeslagen gegevens, maar hij nooit zal vergeten zijn eerste indrukken. (Ilya ILF en Evgeny Petrov)

Dat ik het niet eens met. Net als mensen, zijn er plaatsen die zijn indrukwekkend op het eerste gezicht, maar dan moet je vind ze minder en minder. En er zijn mensen, net het tegenovergestelde dat je niet graag op het eerste gezicht, maar je groeit ze willen, of van hen houden.

Lees deel II van deze serie hier.

Onze selectie