Europa's onder-de - radar hoofdsteden: bratislava

We gaan verder met onze presentatie van Europa's oft vergeten hoofdsteden. Deze keer zullen we het hebben over de hoofdstad van Slowakije-Bratislava.

Europa's onder-de-radar hoofdsteden: bratislava

Als u denkt aan het behandelen van uzelf met een Euro-trip, zal Wenen waarschijnlijk een van de steden die automatisch zijn plaats op uw route te vinden. Misschien een uur rijden vanaf daar zul je nog een interessante hoofdstad vinden. Neem de tijd om Bratislava te bezoeken, want het is echt de moeite waard.

Het is een ongebruikelijke keuze

Je zult waarschijnlijk de enige van je vrienden die er is geweest. Niet veel toeristen bezoeken Bratislava omdat ze altijd kunnen reizen naar de meer bekende, en cultureel rijker tegenhanger-Praag. Anderen zouden liever een extra dag in Wenen dan eens een excursie naar een relatief onbekende bestemming.

Niet een typisch toeristische niet. Bezoek Bratislava ook. Het is relatief klein en je kunt de hele ervaring in niet meer dan 2 dagen hebben. De architectuur lijkt op die van Praag en je zult een heleboel dingen deze twee steden met elkaar gemeen vinden.

Lekker eten

Slowaken hebben grote keuken. Het is gebaseerd op allerlei soorten dumplings, zure kool en gevogelte. Als je gaat voor een traditionele eend of gans maaltijd die u zullen denken dat dit de best voorbereide gevogelte die je ooit hebt geproefd. De porties zijn groot en vrijgevig met diverse bijgerechten. Dit alles gaat goed met een glas mooie rode wijn, of misschien een flesje bier. Voor een goede Slowaakse dessert zul je waarschijnlijk een bezoek aan iemand thuis te maken, omdat deze zijn meestal zelfgebakken rond Kerstmis, en niet gemakkelijk te vinden in de winkels, bars en restaurants.

Het is goedkoop

Bratislava is aanzienlijk goedkoper in vergelijking met andere steden in de omgeving. Als u op zoek bent naar ergens waar u kunt proeven van een heleboel nieuwe dingen op een budget, is dit de plek om te gaan. Nu dat u weet dat uw reis naar Bratislava, betekent niet dat je zal moeten een hoop geld uit te geven, er is niets om je tegenhouden. Zet dit schattige stadje op je kaart!

Het is romantisch

Bratislava is in feite een zeer romantische stad. Omdat het relatief klein en niet overspoeld door toeristen, het geeft je een geweldig gevoel van rust en stilte, en, bovenal, privacy. Als u op zoek bent naar een plek om een ​​romantisch weekend door te brengen in Europa met uw geliefde, raden wij Bratislava. Daar kunt u alles wat u nodig heeft als het gaat om paar-bonding-uitje, van romantische bars en restaurants, om leuke en gezellige hotels te vinden.

Zijn we iets vergeten? Heb je een aantal extra tips? Deel uw gedachten in het commentaar hieronder.

Onze selectie