Hoe je naar Sipadan

Heb je gehoord over Sipadan? Het is het enige oceanische eiland in Maleisië, gelegen in de Celebes Zee. Het werd uitgeroepen tot een van de top 5 duiken plekken in de hele wereld, dus het is zeker een plaats waard. Echter, om naar Sipadan kan een beetje lastig, het zou een goed idee om zo veel mogelijk informatie te krijgen voordat u uw reis te beginnen. Dus, hier zijn de dingen die je moet weten.

Hoe je naar Sipadan

1. Er is geen accommodatie op het eiland

Het eiland Sipadan is uitgeroepen tot een vogelreservaat en vanwege het milieu, zijn alle resorts zijn in 2004 gesloten. Dit betekent dat u geen plek om te verblijven op het eiland niet kunnen vinden. Er zijn ook geen winkels of restaurants, dus zorg ervoor dat voedsel en water mee te nemen.

Seek accommodatie op een van de nabijgelegen eilanden. Twee dichtstbijzijnde eilanden zijn Kapalai en Mabul, 15 en 20 minuten afstand van Sipadan respectievelijk. Verder weg zijn Mataking en Pom Pom eilanden, 1,5 uur en 2 uur rijden van Sipadan respectievelijk. Alle eilanden bieden een verscheidenheid aan accommodatie, maar ik zou zeker aanraden om in een water villa, die in feite een bungalow boven water. U kunt gedetailleerde informatie over accommodatie in de buurt Sipadan vinden op deze link.

2. Hoe komt u er


Als je al in een van de bovengenoemde eilanden, kunt u gemakkelijk naar Sipadan door Dive boot of speedboot. Duikboten vertrekken elke 20-30 minuten van de eilanden van Kapalai en Mabul, en elke 1 - 2 uur vanaf de eilanden Mataking en Pom Pom. Alle speedboten vertrekken uit de stad Semporna op Maleisisch Borneo. De reis van Semporna naar Kapalai of Mabul duurt ongeveer 30 minuten, eenmaal daar kunt u een duik boot naar Sipadan te vangen.

Houd in gedachten dat elke persoon moet een vergunning om Sipadan te bezoeken hebben, ongeacht of u een duiker of niet. De vergunning kost 40 RM per persoon per dag, dat is ongeveer 135€ en kan worden verkregen via uw duiken operator of het resort u verblijft inch Alleen gelicenseerd duik operators mogen duiken op het eiland.

Aan de andere kant, als je niet bereid bent om te verblijven op een van de eilanden in de buurt door, zijn er verschillende andere manieren om naar Sipadan.

Met het vliegtuig

Malaysia Airlines vliegt naar Kota Kinabalu elke dinsdag, donderdag en zaterdag. Vanaf daar kunt u dagelijks een aansluitende vlucht naar Tuwau vangen. Houd in gedachten dat vluchten van Singapore komen meestal naar Kota Kinabalu laat in de avond, dus je zult wat tijd te doden voordat de vlucht naar Tuwau hebben. Het is beter om te overnachten in Kota Kinabalu, omdat de accommodatie is beter dan in Tuwau, en vervolgens de vangst van een vlucht in de ochtend te Tuwau. Air Asia vliegt dagelijks rechtstreeks van Kuala Lumpur naar Tuwau.

Met de bus

Het is mogelijk om een ​​bus van Tuwau naar Semporna te vangen, ze afwijkt van het station in de buurt van het marktplein in Tuwau. Echter, wees voorbereid op een wachten, de bus is meestal te laat. U kunt ook terugkeren van Semporna naar Tuwau met de bus.

Met de taxi

Als u het gevoel dat reizen op je eigen en je niet van overvolle bussen, kunt u een taxi nemen vanaf de luchthaven Tuwau naar Semporna. Het kost je ongeveer 80 RM, dat is ongeveer 265€, maar je kunt proberen om een ​​lagere prijs te onderhandelen met de taxichauffeur.

Sipadan is echt een prachtige plek en je moet het minstens een keer in je leven te bezoeken. Nu heb je alle nodige informatie, kunt u uw reis te plannen en geniet van al het moois van Sipadan.

Als u al naar Sipadan geweest bent, voel je vrij om je ervaringen te delen.

Onze selectie