Hoe om alleen te reizen en veilig verblijf op uw reis

Alleen reizen kan gevaarlijk zijn, vooral als je niet weet hoe om veilig te blijven. Lees deze solo-reis tips en geniet van uw zorgeloze reis.

Hoe om alleen te reizen en veilig verblijf op uw reis

Dus, je wilt om alleen te reizen? Misschien kun je geen vrienden om te gaan met je of je net besloten dat het gemakkelijker zou zijn om niet om uw reis te plannen met iemand anders, zodat je alle dingen die je wilt doen als je ze wilt doen kan doen. Ongeacht wat uw redenen om te gaan solo, kunt u zeker net zo leuk als je met een groep of deel van een koppel. Je hebt niemand om je tegen te houden en kan gratis wanneer u maar wilt tot overschakelen uw plannen te voelen.

Er zijn eindeloos veel redenen waarom die alleen reizen is geweldig, maar er is een keerzijde: je hebt niemand om op te letten voor je als de dingen vaag.

Vakantie is leuk, maar je kunt niet verwachten misdaad op te houden te bestaan ​​alleen maar omdat je een goede tijd. Het is nog steeds die er zijn en veel bestemmingen zijn vol van dieven die spelen Spot de toeristen en dan snel plannen hoe te beroven je blind. Ik haat het om te denken aan deze kant van reizen, maar het is echt en iets om altijd bewust zijn van. U wilt niet dat uw vakantie verwend door het hebben van uw paspoort, creditcard of contant geld gestolen of zelfs ergere dingen overkomen. Dat is een zekere manier om uiteindelijk de rest van je tijd doorbrengen daar proberen te achterhalen hoe om terug naar huis. So. Niet. Fun. Voordat we naar hoe het niet moet opgelicht, laten we eens kijken naar een van de ergste gevallen van diefstal tijdens de reis alleen:

Barcelona, ​​spanje is wel omschreven als het zakkenrollen hoofdstad van de wereld.

Met al zijn grote attracties voor toeristen - heerlijk eten, goedkope drankjes en geweldige nachtleven - het is vol met reizigers op alle momenten van het jaar. Gelukkig, gewelddadige criminaliteit is laag, maar je moet nog steeds in de gaten te houden voor dieven en uw kostbaarheden te beschermen op uw persoon.

Jim ging naar Barcelona en was zich bewust van zakkenrollen problemen. Hij had gehoord verschillende verhalen van mensen beroofd terwijl in de stad, dus hij was erg voorzorg bij het reizen van de stad alleen. Hij hield op om al zijn bezittingen op de voet, terwijl in het openbaar. Op een avond besloot hij om uit te gaan naar een bar met enkele vrienden die hij net had ontmoet. Hij dronk veel meer dan hij zou moeten hebben en verliet de bar alleen.

Op de weg terug naar zijn kamer, werd hij benaderd door een straat wandelaars. Ze probeerden hem te verleiden tot het nemen van hun diensten, maar als hij bleef om nee te zeggen, werden ze aan te raken zijn arm en fluisterde hem. Terwijl hij werd afgeleid door een, de andere was het legen van zijn zakken van al zijn geld. Hij was in staat om te breken net op tijd voor hem om nog hebben zijn telefoon en hotel key, dus terwijl hij uit wat zakgeld, was hij nog steeds in staat om terug te gaan naar zijn kamer en had slechts een beetje geld te vervangen.

Dit is een veelvoorkomend probleem in Barcelona. Prostituees op zoek naar dronken mannen en zal ofwel beroven uw persoon of stelen van uw sleutels en volgt u om uw huis of hotel. Zodra je je realiseert je sleutels zijn verdwenen je zal verdubbelen terug te vinden waar je ze zou kunnen hebben verloren. Zodra je uit het zicht, noemen ze hun bende dieven die komen om alles wat je zelf te stelen en weg zijn voordat je terug en beseffen wat er werkelijk gebeurd is.

Niet alle dieven in Barcelona zijn zo subtiel. Zij werken vaak in groepen om je af te leiden en stelen alles wat je hebt die waarde kunnen zijn. Sommige zijn zelfs brutaal genoeg om dingen op klaarlichte dag waar er zijn genoeg mensen om ze te zien doen rukken. En Barcelona is niet de enige plaats waar deze dingen gebeuren. Misschien heb je zelfs iets onsmakelijke overkomen je had in het verleden.

Hoe kan je je beschermen als je alleen reizen?

 • Onderzoek misdrijf op uw bestemming. Je kunt nooit weten te veel over waar je naartoe gaat. Ik weet dat het beste deel over vakantie is ontdekking, maar u wilt niet "ontdekt" dat overvallers zijn tien keer meer kans om mensen rond in het donker lopen wanneer het gebeurt om je aan te vallen.
 • Vraag iedereen die je denkt misschien wel achter je. Het is goed om bewust te zijn van je omgeving, dus probeer niet om rond te lopen met je ogen strak op uw telefoon.
 • Accepteer geen geschenken van vreemden, vooral bloemen van mooie dames.
 • Geen hulp te accepteren van vreemden die wijzen op een vlek van welke aard dan ook op je kleding.
 • Vermijd het helpen van vreemdelingen die "per ongeluk" drop een handvol munten. Dit lijkt onbeleefd, maar het is beter om lijken onaardig tegen iemand die je niet kent dan krijg bedrogen en weg te lopen zonder uw geld en creditcards.
 • Zet uw kaart weg.   Staande in het midden van de stoep met je neus in een kaart plooi is gewoon schreeuwen om de wereld dat u een clueless toerist. Dieven zijn naar je te kijken en misschien proberen te denken aan een manier om u een hand te geven... door het stelen van al uw waardevolle spullen.
 • Houd uw tas of portemonnee zo dicht mogelijk bij de metro of andere drukke gebieden. Groepen gebruiken deze kans om een ​​vertraging die je afleiden van het denken over uw bezittingen te creëren.
 • Nuchter te blijven. Bummer, toch? Maar als je drinkt, je oordeel troebel wordt en je kan besluiten nemen die niet goed zijn te maken, net als vertrouwen iemand die je net ontmoet.
 • Hou je geld verborgen.   Wees niet een van die poppen die staat op de straat tellen van je verandering die je net terug in de winkel kreeg of het geld dat u net uit de ATM. Als je niet bestolen op dat punt, zou je verbaasd zijn.
 • Hang nooit je tas op een stoel of laat het op de grond wanneer dineren. Hetzelfde geldt voor jasjes met kostbaarheden in de zakken.
 • Draag geen opzichtige sieraden, horloges of kleding. Deze vangt alleen de aandacht van dieven meer.

U wilt met name bewust in toeristische gebieden, en het is niet onbeleefd verdacht van de meeste mensen te zijn tijdens het reizen in de stad. Zakkenrollers profiteren van een reiziger goede natuur om alles wat ze kunnen stelen van hen. Dit is de perfecte tijd om eventuele verborgen zakken u zou kunnen hebben in kleding en vergeet niet dat het houden van teveel geld in je tas of broekzak kan gevaarlijk zijn dienst. Vergeet niet om dingen die je niet nodig hebt, terwijl sightseeing, hetzij thuis of in de kluis hotel, met inbegrip van uw trouwring als het grote en dure kijken houden. De minder bescheiden je kijkt, hoe minder van een doel u zult zijn.

Individuele reizigers moeten een goede back-up plan te maken

Als u slachtoffer bent van diefstal of ander misdrijf, worden voorbereid. Laat geen tragedie je droeviger dan het moet. Gebruik een back-up - of meerdere - om alles binnen handbereik te houden, zelfs als je papieren, camera's, je laptop, telefoon of al uw wereldse (reis) bezittingen kwijt zijn gestolen. Het houden van uw hele route online kan nuttig zijn, omdat je altijd kunt openen, zelfs als u uw telefoon verliest of papieren schema. Met behulp van een gratis dienst als Tripit kunt u al uw belangrijke informatie, zoals telefoonnummers, adressen en bevestiging nummers toe te voegen.

Download de Evernote app op uw telefoon.

Het werkt op alle platformen en is in principe opgeslagen in 'de cloud'. Dit kan gebruikt worden om notities, 'clip' artikelen online die je zou willen om later te lezen en houd kaarten en aanwijzingen op te nemen. U kunt het allemaal toegang op uw telefoon, op uw laptop of zelfs online als je nodig hebt om. Dit is een goede plek om je kopieën van je paspoort en creditcards te houden. Upgrade uw dienst voor slechts 5€ per maand en in staat zijn om een ​​wachtwoord beveiligen uw account op al uw web-enabled apparaten. Evernote is ideaal voor alles en is een spectaculaire app, want je kunt noteren dingen neer als je denkt aan iets, terwijl je zit op het vliegtuig, te wachten op een film te starten of het krijgen lunch. Vrij veel als is het handig om een ​​tekst te verzenden, kunt u het maken van een lijst of bloggen / journaling. Zo veel beter dan een notitieblok, ook.

Een eenvoudige back-up plan voor het geval u een overval slachtoffer is om een ​​cheque met u, die nuttig zullen zijn terwijl u wacht op een nieuw paspoort of creditcard te krijgen om je te dragen. Eventueel te verbergen in de voering van uw handbagage. U kunt deze controle naar uw lokale ambassade en ze zullen je geld geven voor u om te gebruiken in de tussentijd.

Al deze tips kunnen gebruikt worden voor regelmatige reizen en als je met je vrienden of echtgenoot. Terwijl ze ook mogen lijken redelijk logisch, zie ik mensen die onzinnige alle tijd en zichzelf in gevaar. Wees niet een doel. Je zeker niet wilt dat uw reis te herinneren alleen vanwege de slechte ervaring die je gehad. Hoe meer je voorbereid bent, hoe minder kans je zal hebben van iets ergs met je gebeurt terwijl u op uw solo-reis en hoe meer plezier je zal hebben.

Onze selectie