Top 5 prachtige bezienswaardigheden in de Balearen

Als je denkt dat er niet veel meer aan de Balearen is dan een dreunende, hedonistische club scene, je bent heel erg vergist - en in voor een fantastische verrassing.

Top 5 prachtige bezienswaardigheden in de Balearen

Deze gast post is van Jenni Tulp van Jet2holidays.com

Hoewel er veel party-brandstof plezier te hebben in de Balearen voor degenen die het hunkeren, zijn er ook talloze prachtige steden en adembenemende bezienswaardigheden te nemen die ervoor zorgt dat je het gevoel alsof je hebt stapte in een andere wereld helemaal. Hier zijn vijf van de mooiste bezienswaardigheden van de Balearen, dat zijn gewoon niet te missen.

Cala Varques, mallorca

De Balearen staan ​​bekend om het hebben van honderden bijna-geheime baaien en stranden te wachten om te worden gevonden, en een van de meest pittoreske is Cala Varques in Mallorca. Het is alleen te voet of per boot, maar als maagdelijk wit zand omspoeld door briljant turquoise blauwe water, en omgeven door pijnbomen bedekte heuvels zijn uw bestemming, het is meer dan de reis waard.

Ses Salines, formentera

In het noordwestelijke deel van Formentera, een klein eiland gelegen op slechts 6 kilometer ten zuiden van Ibiza, vindt u Ses Salines - een complex van zoutpannen vol met glinsterende blauwe wateren. Voorheen commercieel worden gebruikt voor de productie van zout, zijn Ses Salines nu geclassificeerd als een UNESCO World Heritage site en het hele jaar door een overvloed aan vogels die hier komen uitrusten, waaronder zwermen flamingo's in de winter. Op vakantie naar Ibiza kunt u eenvoudig Formentera bereiken met catamaran.

Cova de Can Marca, ibiza

Reizen onder de oppervlakte van Ibiza en een stap terug in de tijd bijna 100.000 jaar in de Cova de Can Marca, een netwerk van fascinerende ondergrondse grotten die kunnen worden doorkruist, verlicht door multi-gekleurde verlichting. Nadat eerder gebruikt als een schat schuilplaats voor piraten en smokkelaars, ze hebben een intrigerend verhaal te vertellen, en boven de grond zijn er steile kliffen met onvergetelijke panorama's van de Middellandse Zee.

Natuurreservaat Albufera, menorca

Een bewijs van de pure schoonheid van de Balearen is het feit dat het hele eiland Menorca is bekroond met de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en geen plaats op Menorca kapselt deze meer dan het natuurreservaat Albufera. Een oppervlakte van 5000 hectare op het noordoosten van het eiland, hier is waar je op zijn minst 30 verschillende soorten vogels, evenals een verscheidenheid aan dieren en het mariene leven en een regenboog van planten en bloemen.

El Cabo de Formentor, Mallorca

Om een ​​deel van Mallorca waar de tijd lijkt stil te staan ​​te ontdekken, neem de schilderachtige weg naar El Cabo de Formentor, een rotsachtig schiereiland, waar u kunt genieten van de meest fantastische uitzicht over het water en het eiland zelf. Want het is de meest extreme noordelijke punt van het eiland, ben je gegarandeerd getuige van een prachtige zonsondergang, dus neem een ​​picknick en niet uw camera vergeten.

Onze selectie