Top 5 vakantiebestemmingen voor astmapatiënten

Als je een astmatische en hebben moeite het kiezen van een vakantiebestemming, blijven lezen en te weten komen over top 5 vakantiebestemmingen voor astmapatiënten.

Top 5 vakantiebestemmingen voor astmapatiënten

Niemand wil laten hun astma beïnvloeden hun vakantie keuzes. Ik weet niet eens willen laten invloed op mijn dagelijkse keuzes; laat staan ​​wat ik doe op vakantie. Maar, ik heb geen zin om mijn tijd te besteden af ​​in een ziekenhuis ofwel, dus ik moet wel enige intelligentie te gebruiken bij het maken van beslissingen als deze.

Ik heb een ernstige astmatische grootste deel van mijn leven. Ik heb milieu allergieën ook. Weten wat mijn triggers zijn is belangrijk voor het kiezen van een vakantiebestemming. Het strand is leuk, maar ergens dat is warm en vochtig laat me ademloos, en niet op een goede manier. Heet en droog is echter geweldig. Terwijl de bergen zijn leuk, te koud is zo slecht als te warm voor mijn luchtwegen. Zo zie je wat ik bedoel over mijn longen zijn een beetje kieskeurig.

Dat gezegd hebbende, ik heb naar verschillende delen van Europa, Marokko, Midden-Europa, en in heel Noord-Europa. Als je echt wilt om ergens te gaan hoef je alleen maar om ervoor te zorgen dat je bereid bent en zijn niet van plan om iets stoms als ineens besluiten om een ​​berg in Griekenland beklimmen doen, omdat je misschien nooit de kans weer krijg. (Deed dat -. Niet goed, ik verloor twee dagen van de vakantie tijd herstellende)

Mediterrane klimaten kan heel astma vriendelijk. Hun zomers zijn meestal warm en droog, met wat neerslag, maar niet de felle luchtvochtigheid u vinden in plaatsen als Miami. Ze komen over de hele wereld en op bijna elk continent. Antarctica is de uitzondering en was je echt denken aan het als een vakantie bestemming? Hier zijn enkele van de beste vakantie plekken, in willekeurige volgorde, met een mediterraan klimaat.

1. San Diego, Californië - europa

Balboa Park (via www.photoeverywhere.co.uk)

Centraal-en Zuid-Californië zijn goede voorbeelden van een mediterraan klimaat. Echter, Los Angeles is ook een goed voorbeeld van smog en andere luchtverontreinigende stoffen die moeilijk kan worden op een astmatische. Met alle middelen bezoek voor een paar dagen, maar daarna onderneming verder naar het zuiden.

San Diego heeft iets voor iedereen. Voor degenen die willen naar het strand, Mission Beach wenkt. Het heeft alles wat je verwacht in een strand van Californië met inbegrip van wit zand, surfers en veel plezier. Er is een promenade voor een romantische wandeling met je vriendje of een inline skaten als u het sportieve type. Balboa Park biedt een geweldige omgeving om te wandelen, evenals musea en theaters.

Mijn favoriete plek in San Diego is altijd de dierentuin en safaripark. Het is een dierentuin van wereldklasse met veel bijzondere dieren die je niet zult zien in de meeste dierentuinen. Het safaripark is een plek om wilde Afrikaanse dieren te zien, zoals cheeta's, olifanten en leeuwen buiten een traditionele dierentuin omgeving. Er zijn bustochten en trams voor als je benen moe. Ik heb meerdere malen geweest en er is altijd iets nieuws te zien.

Als u wilt nachtleven van de stad te verkennen, probeer dan het raken van het Gaslamp District in het donker. Thuisbasis van een aantal nachtclubs, het heeft ook veel leuke winkels, goede restaurants en leuke plaatsen om te verkennen.

2. De Chileense kust

Paaseiland (via ngm.nationalgeographic.com)

Ik ben nog nooit naar Chili geweest hoewel ik altijd al wilde gaan en onderzoek naar dit artikel is alleen maar toegenomen mijn verlangen om het te verkennen. Chili is een lange, magere land dat zich uitstrekt over een gebied dat is zo ver uit elkaar als Edinburgh en Baghdad (ruim 4300 km). Het is achttien keer langer dan breed. Aan de ene kant heb je de Stille Oceaan en aan de andere kant van de Andes.

Santiago is de hoofdstad. Zoals met de meeste hoofdsteden, het heeft vele historische en culturele mogelijkheden voor reizigers. U bent ook binnen gemakkelijke toegang van rondleidingen door wijngaarden, paardrijden, skiën, stranden, en vele andere outdoor activiteiten.

Dat is mooi, maar de echt spannende deel van Chili heeft tot de vele natuurgebieden en unieke gebieden zoals Paaseiland zijn. U moet een vlucht te nemen als je wilt naar Paaseiland te bezoeken. Het heeft een unieke geschiedenis en, natuurlijk, de moai standbeelden die een mysterie, zelfs nu nog.

Er is ook een enorm natuurgebied bekend als Torres de Paine, in de regio Patagonië van Chili. Het park beslaat meer dan 181.000 hectare land. Er zijn hotels in het park en regelmatig rondleidingen van hen per auto, te voet of te paard.

Patagonië is in het zuidelijke puntje van Chili en de temperaturen in de zomer kan nog steeds heel cool dus je moet de juiste jurk als je van plan een bezoek aan het. Het is de thuisbasis van een grote verscheidenheid van soorten, waaronder zoogdieren zoals puma, guanaco, en Patagonische grijze vos. Voor vogelaars, zijn er een aantal zeldzame soorten, waaronder de kuif cara cara en zwarte gier. Er zijn ook veel groepen nandoe, een grote, loopvogel.

3. De Middellandse Zee kust

Monaco (via bigdogzola.com)

Dit gebied omvat kustgebieden van Spanje, Frankrijk, Monaco, een groot deel van Italië en Griekenland, Turkije en Kroatië. Als Europa is wat je hunkert, is dit de plek om te gaan. Het maakt niet uit wat je wilt - geschiedenis, stranden, kustplaatsen, kunst, ruïnes - het is er allemaal. Als je nog nooit naar dit deel van de wereld zijn geweest, zou het zeker op uw verlanglijstje. De geschiedenis kan overweldigend zijn in het toepassingsgebied, met name in Griekenland, omdat je zo veel tijd heb besteed aan het bestuderen op school. Hoewel ik niet naar Turkije of Kroatië zijn geweest, heb ik goede dingen gehoord over hen, met name Turkije, een ander gebied van de enorme geschiedenis.

[Lees: Reizen zonder een hoofdletter 't': must-visit non-hoofdsteden van de wereld ]

Als je de tijd hebt, zou ik beginnen bij het Spaanse einde van de Middellandse Zee en gewoon blijven volgen de kust van land tot land totdat je Turkije te bereiken. Er zijn een aantal prachtige, redelijk geprijsde cruises die het gebied bestrijken ook.

4. De zuidwestelijke kust van Australië

Margaret River (via inwinetruth2.blogspot.com)

De kosten van het krijgen naar Australië kan een echte afschrikking te zijn, tenzij je toevallig een stuk dichterbij dan ik woon. Ik ben in Canada en het is een 24 uur durende vlucht en de vlucht is serieus duur. Dat gezegd zijnde, ik ben van plan om nog een dag te gaan. Het is zo'n groot land hoewel, je bent best te concentreren op een paar gebieden die je wilt zien als je niet in staat zijn om alles te zien. Aan de positieve kant hebben zij vele interne vluchten en een goede trein systeem voor degenen die willen een verscheidenheid van gebieden te zien.

De zuidwestelijke kust omvat Perth en Margaret River's, een wijnmakerij gebied dat een aantal fantastische wijnen produceert. Hoewel ze hebben een aantal geweldige bossen, watersporten en activiteiten zijn een van de beste attracties. Denk ongelooflijke surfen, walvissen spotten en het mariene leven. De HMAS Swan Dive wrak ligt in de buurt van Dunsborough en staat open voor duikers duiken. Het is een marine vernietigd die werd ontmanteld in 1997 en het mariene leven heeft het overgenomen volledig waardoor het een populaire duiklocatie.

[Lees: 5 insider geheimen over wat te doen in Melbourne op een budget ]

Als u niet wilt duikuitrusting don, kan je altijd terecht in Busselton. Daar kunt u de steiger lopen of neem een ​​trein voor de 1,8 km afstand. Aan het einde, bent u in staat om af te dalen naar de oceaanbodem en bekijk de kunstmatig rif van een onderwater observatorium, 8 meter onder de oppervlakte.

5. Kaapstad, zuid-afrika

Table Mountain Park (via thesummerlad.com)

Terwijl Kaapstad in zeker een rijke geschiedenis en heeft vele musea, wijnhuizen en culturele tentoonstellingen, evenals een aantal sporten zoals polo en golf, om mij naar Afrika zonder naar zien de wilde dieren is een beetje zonde. Hoewel Kaapstad is niet de ideale plek voor een safari, voor dat je beter bent om verder landinwaarts wagen, zijn er een aantal wildparken en behoudt om te bezoeken.

Table Mountain Park is een nationaal park geopend voor bezoekers en de thuisbasis van een aantal unieke land-en mariene soorten, waaronder elanden, bavianen, grysbok, gestreept, gestreepte bunzing, en cape clawless otter.

Drakenstein Lion Park is een toevluchtsoord voor in gevangenschap geboren leeuwen, waaronder een paar zeldzame witte leeuwen die niet kunnen worden teruggegeven aan de natuur. Er zijn ook een paar tijgers die uit een dierentuin die gesloten werd. Ze hebben nu ook een chimpansee heiligdom. U kunt zelfs overnachten in het park 's nachts.

Als ik kon veroorloven, zou ik waarschijnlijk de helft van mijn tijd doorbrengen op de weg reizen rond de wereld. Ik ben altijd geïnteresseerd in het verkennen van nieuwe plaatsen.

Ik kan aanbevelen San Diego en de Middellandse Zee uit eigen ervaring. Zoals voor Australië, Afrika en Chili, wat is er dat je niet zou willen zien? Ze hebben zelfs het voordeel dat ze astma vriendelijke plaatsen voor een vakantie.

Cover foto: http://www.playersclubtours.com/

Onze selectie