Waar is bora bora gelegen

U moet gehoord hebben over Bora Bora. Het is misschien wel het mooiste eiland op aarde. Het is een koraal eiland in de Stille Oceaan en een plaats om uw volgende vakantie te gaan. Lees meer over Bora Bora.

Waar is bora bora gelegen

1. Plaats

Bora Bora is een eiland in de Stille Oceaan. Het is gelegen in het Frans Polynesië, en het is het overzeese gebiedsdeel van Frankrijk. De oorspronkelijke naam is eigenlijk Pora Pora, de letter "b" bestaat niet eens in de lokale taal, en het betekent "First Born". Het eiland is 7 miljoen jaar oud, maar werd voor het eerst ontdekt in 1722. Het ligt ongeveer 160 mijl ten noordwesten van Tahiti, en ongeveer 2600 mijl ten zuiden van Hawaï. Het eiland is van vulkanische oorsprong en is omringd door koraalriffen. Het is een luxe resort erg populair bij toeristen, dus verwacht wat menigte. De voertaal is Frans, maar de lokale Polynesische dialect wordt hier ook gesproken.

2. Klimaat

Er is, vrij veel, geen slechte tijd om Bora-Bora te bezoeken, maar toch, misschien niet de beste tijd om te bezoeken in juni, juli, augustus en oktober. De zomer duurt van november tot april en is heel warm en vochtig, terwijl de rest van het jaar is een beetje koeler en droger. De zomer is het regenseizoen, dus het is bewolkt bijna elke dag en de stormen zijn kort, sterk en onvoorspelbaar. De gemiddelde jaarlijkse hoge temperatuur 84.7F, terwijl de gemiddelde laag is 74.5F. Bora Bora is het gemiddelde van 109 regenachtige dagen het hele jaar door, en de meest regenachtige maanden zijn van januari tot april.

Het regenseizoen wordt beschouwd als de "buiten het seizoen" te zijn, maar het heeft ook een paar voordelen. Eerst en vooral, het eiland is minder druk in deze periode, zodat het gemakkelijker is om accommodatie te vinden. De prijzen zijn ook lager tijdens het regenseizoen. Je zou kunnen denken dat er geen zon zal zijn tijdens het natte seizoen, maar dat is niet echt waar. U zult uw billijk aandeel van de zon te krijgen, gewoon minder verwachten van dan tijdens het droge seizoen.

Droge seizoen, aan de andere kant, is het hoogtepunt van het toeristische seizoen. Tijdens deze periode Bora Bora is vol met mensen. Regen is zelden en de fluctuatie tussen dag en nacht temperatuur minimaal. Het is ook de beste periode om te duiken, omdat het water glashelder zal zijn. De meest drukke maand is juli, omdat veel lokale feesten worden gehouden tijdens deze maand.

Verwacht wind gedurende het gehele jaar in Bora Bora. Ook in gedachten houden dat deze regio is gevoelig voor cyclonen en orkanen, maar niet echt zo veel als het zuiden of Midwesten van de VS bijvoorbeeld. Dus, is er geen echte reden zich zorgen te maken, maar voorzorg en een winddicht jack zijn aan te raden.

3. Toerisme

Bora Bora leeft eigenlijk van het toerisme en het biedt zoveel leuke dingen te doen, uit de onvermijdelijke duiken, snorkelen en fantastische uitstapjes naar de bergen in 4 × 4 jeeps, te voeden haaien en roggen. Het eiland zelf is zo fantastisch dat je zal absoluut worden voldaan om helemaal niets te doen, maar om te zonnen en zwemmen in het kristalheldere water. Toch zijn er echt veel grote dingen te doen en te zien en je mag ze niet missen. Voor meer informatie over deze, check out het artikel over dingen om te doen in Bora Bora. Ik weet zeker dat je iets wat je leuk vind.

Check dit eens Geweldige reisgids over Bora Bora en ontdek meer.

Op zoek naar iets dat net zo mooi, maar meer budget vriendelijk? Kiezen tussen deze 3 alternatieven voor bora bora.

Onze selectie