Relaties: het overwinnen van de angst voor intimiteit

Elke keer als je serieus met een jongen die je voelt als dating andere mannen. Zijn vrienden zullen je omschrijven als oppervlakkig en vluchtig. Je gaat meestal jongens die ofwel fysiek of emotioneel of seksueel beschikbaar.

Relaties: het overwinnen van de angst voor intimiteit

Niemand lijkt goed genoeg voor je te zijn. Dit zijn slechts enkele van de symptomen en de verklikker tekenen die aantonen dat u waarschijnlijk bang voor het ding dat je meest-intimiteit willen.

De angst voor intimiteit is vrij gebruikelijk bij zowel mannen als vrouwen. De redenen hiervoor zijn talrijk en waarschijnlijk onbekend. U kunt de schuld op je vaders buitenechtelijke affaires of je moeder emotionele onbeschikbaarheid. Noem maar op.

Maakt niet uit wat het is, zijn er dingen die je kunt doen om dit gevoel te overwinnen. Probeer het eens. Proberen te veroveren je angst omdat het misschien je verlaten zonder al die dingen in het leven waarvan je altijd al gedroomd, tenzij je doet.

1. Realiseer je dat je een probleem hebt

Net als elke keer dat je nodig hebt om iets te repareren in uw leven, uw eerste stap is om te beseffen en aanvaarden het feit dat je een probleem hebt. Om te kunnen om jezelf te helpen, moet je jezelf te accepteren zoals je bent. We hebben allemaal angst - de angst voor hoogten, de angst voor open ruimtes, de angst voor spinnen,... Yours is de angst voor intimiteit. Op het moment dat je je bewust wordt van het feit dat dit het ding dat in de weg van u het zijn het soort persoon je wilt zijn en het hebben van de dingen die je wilt hebben is het moment dat je begint op zoek naar de genezing. En vergeet niet, zijn er geen problemen in het leven, alleen uitdagingen.

2. Vind de reden achter je angst

De oplossing voor elk probleem is in de oorzaak ervan. De angst voor intimiteit is geen uitzondering. Er zijn een aantal redenen voor deze gemoedstoestand. Sommigen van hen zijn vaker terwijl andere grotendeels afhankelijk van de persoonlijkheid. Niet iedereen reageert hetzelfde op bepaalde turbulenties in het leven die later kunnen leiden dat die persoon de angst voor intimiteit.

Dus, kan het feit dat je wat problemen met je familie hebt gehad niet de enige oorzaak van wat jullie nu ervaren. Enkele oorzaken kan zo ernstig zijn dat je zou het zelfs nodig om professionele hulp of begeleiding te zoeken om ze te detecteren.

3. Bepaal wat je echt bang voor

Proberen om de vraag te beantwoorden - wat betekent "intimiteit" in een relatie voor mij betekenen? Wat ben je eigenlijk bang voor? Is het het delen? Is het hebben van iemand in je leven moet je trakteren op een speciale manier? Ben je bang dat je gaat uiteindelijk worden gekwetst? Sommige mensen zijn bang zichzelf te verliezen in een relatie. Anderen vrezen het verlies van hun partner en ze gewoon weg te lopen de eerste plaats.

Probeer uit te vinden welke zijn je door het vinden van je eigen definitie van het woord 'intimiteit' en het ontdekken van de dingen die je echt schrikken. Toegeven aan iemand is een risico. Maar je moet weten wat belangrijker is voor u - het nemen van een kans op liefde of om een ​​leven lang in je veilige haven, zonder ooit te beseffen hoe het voelt om iemand te houden, zelfs als dat betekent dat het krijgen van pijn zo nu en dan?

4. Probeer het eens

Sluit je ogen en neem een duik in je droom. Misschien is het feit dat je met de juiste persoon zal toestaan ​​om open te stellen en laat je uit je innerlijke angsten. U kunt altijd stap voor stap gaan. Een trage aanpak zeer effectief kan zijn als het gaat om het overwinnen van de angst voor intimiteit.

Onze selectie