Hoe zich te ontdoen van striae

Striae zijn een pijnlijk onderwerp voor bijna elk meisje op deze planeet. Er zijn maar weinig gelukkigen die erin slagen om dit vervelende ding in hun leven te ontsnappen. De rest van ons zijn altijd op zoek naar nieuwe antwoorden, en nieuwe manieren om zich te ontdoen van striae.

Hoe zich te ontdoen van striae

Allereerst, je bent niet van plan om dit graag, maar ik moet het zeggen - het verwijderen van striae is een heel lang proces. Niets kan in een week of twee worden gedaan, je zal literaire moet maanden om de eerste resultaten te zien. Hier is wat u kunt doen.

1. Wat zijn striae

Om een ​​oplossing om zich te ontdoen van striae te vinden, moet je eerst begrijpen wat striae zijn. Striae worden veroorzaakt door het scheuren van de lederhuid, de middelste laag van je huid. Wanneer de gescheurde dermis probeert te genezen, houd je met littekenweefsel, bekend als striae.

Striae verschijnen meestal te wijten aan de snelle groei, snelle gewichtstoename of gewichtsverlies, en meestal, tijdens de zwangerschap. Toen ze voor het eerst verschijnen, zullen ze in roze, rood, paars of licht bruin, afhankelijk van je natuurlijke huidskleur. Als ze volwassen, zullen ze lichter van kleur en meer zichtbaar, en veel moeilijker te verwijderen zijn.

2. Het voorkomen

Het voorkomen van striae is een stuk makkelijker dan ze te verwijderen. Striae worden veroorzaakt door een aantal factoren, zoals genetica, maar de belangrijkste reden ze lijken het gevolg van een droge huid. Uw huid is elastisch tot een bepaald niveau, waarmee u te bukken, zonder dat striae bijvoorbeeld. Echter, de droger je huid is, hoe meer kans op striae je bent.

Het is van groot belang om iets te doen over je droge huid, als de eerste regel van het voorkomen van striae. Ontdek hoe om te droge huid te behandelen door het lezen van 6 effectieve manieren om te droge huid te behandelen bericht.

De tweede verdedigingslinie tegen striae ligt in hydratatie. Dit is vooral belangrijk als je zwanger bent. Wacht niet op striae te verschijnen om te gaan met hen. Breng anti striae crème, of een eenvoudige vochtinbrengende crème, vanaf het moment dat je erachter dat je zwanger bent, en je zult voorkomen dat meer dan 90% van de striae die tijdens de zwangerschap kon verschijnen.

Ten slotte voorkomen dat het verkrijgen van te veel gewicht. Niet alleen dat het leidt tot striae, het kan ook ernstig uw gezondheid schaden. Leiden een gezond leven, met gezonde voeding en bewegen.

3. Vroege reactie

Als u wilt om zich te ontdoen van striae, de sleutel is om te beginnen iets over dat te doen zodra je ze opmerkt. Roze striae zijn manier makkelijker te verwijderen dan die grote witte. Ongeacht welke remedie je ook kiest, ze allemaal een stuk beter werken aan verse striae dan op die je hebt gehad voor bepaalde tijd. En hier zijn de werkelijke remedies.

4. Crèmes en lotions

Er zijn tal van crèmes, body lotions en moisturizers die u kunnen helpen met striae. Houd er echter rekening mee dat niet alle van hen zijn bewezen resultaten te geven, en voor de beste resultaten een dermatoloog raadplegen.

Crèmes en lotions die cacaoboter bevatten, zijn degenen die waarschijnlijk het beste. Zorg ervoor dat de crème je eigenlijk koopt bevat cacaoboter - hoe hoger het bedrag, hoe beter. Lotions die vitaminen A, E en C zijn zeer voordelig ook.

Ik zou je aanraden om altijd proberen met lotions en crèmes eerste. Je moet om ze te geven, althans, een maand om de resultaten te zien. Lotions zijn veel goedkoper dan alle andere striae behandeling, maar ze werken niet altijd.

5. Actuele behandelingen

Er zijn tal van actuele behandelingen die worden verondersteld om je te bevrijden van je striae. Echter, slechts een handvol van hen daadwerkelijk bewezen resultaten geven. Het beste idee voordat u besluit op een lokale behandeling zou zijn om uw dermatoloog te raadplegen. Hier is wat er beschikbaar is:

  • Glycolzuur - het wordt verondersteld om u te verhogen de productie van collageen en het voorkomen van nieuwe striae te verschijnen. Ook voorzichtig verwijdert de bovenste laag van je huid, waardoor "schrapen" de bestaande striae af. De behandeling zelf is nog niet volledig onderzocht. U zult minstens 3-4 afspraken met uw dermatoloog nodig om de resultaten te zien, en elk kan kosten u tot 100 $.
  • Retinoïden - dit zijn chemische verbindingen chemisch verwant is aan vitamine A. Ze zijn bewezen epitheelcellen groei te stimuleren, en verhoging van de bedragen van collageen in je huid. Ze konden resultaten tonen in een vroeg stadium, maar moeten worden vermeden als u zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • Topical tretinoïne - gevonden in crèmes, dit is een ander product dat uw productie van collageen verhoogt en vermindert de zichtbaarheid van roze striae. Het werkt het beste op striae die minder dan 6 weken oud, en heeft absoluut geen effect op de oude striae. Zwangere vrouwen moeten vermijden.

6. Laserbehandelingen

Laser behandelingen kunnen de meest effectieve manier om zich te ontdoen van striae zijn. Echter, kunnen deze behandelingen vrij duur te zijn en helaas niemand kan u garanderen resultaten, omdat de meeste van het hangt af van hoe je huid reageert op laserbehandeling. Ze konden ook heel pijnlijk zijn.

Dit zijn de meest voorkomende laserbehandelingen tegen striae:

  • Pulsed dye laser - dit is een laser behandeling die de minste beschadiging van het omringende weefsel brengt, terwijl die uw striae. Het geeft betere resultaten op roze striae, maar kan ook effectief met witte degenen zijn. Je zult minimaal 5 behandelingen nodig hebben, en elke kost je tussen de 500 $ en 800 $. Het wordt niet aanbevolen als u zwanger bent, borstvoeding geeft of als je huidskleur is donkerder, en als je met een foto gevoelige drugs. Dit betekent dat alle meisjes op anticonceptie hoeft te vergeten.
  • Excimerlaser - deze laser niet echt verwijderen van uw striae, maar stimuleren de productie van melanine, waardoor de striae op de kleur van de surround huid te verwerven. U zult 10-20 behandelingen, 200-700 $ per nodig, maar het effectief op oude striae zou kunnen zijn ook.
  • Gefractioneerde laser - dit is de duurste laser behandeling tegen striae. Elke kost ongeveer $ 1000 en je hebt minimaal 3 sessies aan de verbetering van 30% zien. Als u besluit voor deze, zorg ervoor dat je het gedaan te krijgen door een laser van de laatste generatie, omdat ze laten zien veel betere resultaten, dan die een beetje ouder. Werkt op verse en oude striae ook.

Zo, nu weet je. Het is een proces, het heeft tijd en geld, maar het is goed te doen. Als je weet over een lotion of een andere behandeling die u hebt geprobeerd dat is bewezen te werken aan striae, voel je vrij om te delen in de comments. Immers, kan een meisje nooit te veel adviezen over hoe beter uitzien, toch?

Onze selectie