Wat je verkeerd doet in je dagelijkse beauty routine

Wat als ik je vertelde dat het paar, minuscule slechte schoonheid gewoonten die je hebt opgebouwd door de jaren werden saboteren je hele dagelijkse huidverzorging? En wat als die paar slechte gewoontes waren de reden dat je moeite met futloos haar en een onzuivere huid?

Wat je verkeerd doet in je dagelijkse beauty routine

Slechte gewoonten zijn zo gewoon, zo normaal, dat er eigenlijk hele boeken geschreven specifiek over tactiek en methoden om ze te vernietigen. Maar soms zijn ze zo ingebakken in onze dagelijkse routine, dat we niet eens hun aanwezigheid niet opmerken... totdat het te laat is.

Slechte schoonheid gewoonten hebben het potentieel om al het harde werk en inspanning we in ons uiterlijk te vernietigen. Ze kunnen wegvagen ons goede werk en laat ons kijken (en voelen) saai en levenloos.

Maar nu niet meer! In dit artikel je gaat om uw slechte gewoontes schoonheid te ontdekken en te elimineren. Je zult sayonara zeg doffe huid en futloos haar. In plaats daarvan, het is hallo tegen gloeiende teint, glanzend haar en stralende schoonheid.

Je gaat naar bed met make-up op

Tut tut. Dit moet de eerste schoonheid regel die u geleerd zijn geweest!

Naar bed gaan met je make-up op betekent dat je waardoor olie, vet, dode huidcellen en andere ick te accumuleren 's nachts. U verhoogt ook het risico op het ontwikkelen van conjunctivitis en roze oog. Niet een goede kijk.

En de plaats van de uitgaven acht uur verfrissende en verjongende, zodat je wakker wordt op zoek naar jonger en mooier, is je lichaam verlaten omgaan met verstopte poriën, vuil en vet in plaats daarvan.

Maak er een gewoonte van om af te nemen van al uw make-up voordat je gaat slapen elke nacht. Gebruik watten pads om hardnekkige oog make-up te verwijderen en zorg ervoor dat je twee keer reinigen (eenmaal om make-up en de tweede keer voor een diepere reinigen te verwijderen).

Je make-up kwasten zijn niet gewassen sinds de jaren 90

Feit: als je niet je penselen te wassen regelmatig zullen ze het stampen grond voor bacteriën, vuil en olie te worden. Het overbrengen van dit op je gezicht is een van de ergste dingen die je voor uw huid kan doen en kan zelfs puistjes en irritatie veroorzaken.

Om je penselen schoon en fris te houden, is het aanbevolen dat je ze wast elke paar dagen en minstens een keer per week, vooral als je make-up dragen de meeste dagen. Als u last heeft van acne of puistjes reguliere, stellen de experts het wassen van je borstel elke dag.

De beste manier om je make-up kwasten wassen is om ze te spoelen in warm water en vervolgens gebruik maken van een pre-made borstelreiniger (u kunt ophalen deze van de meeste apotheken of drogisterijen), of gebruik een zelfgemaakte oplossing. Extra vierge olie in combinatie met antibacteriële zeep is een goede zelfgemaakte borstelreiniger dat is makkelijk te maken en te gebruiken.

Dan, als je eenmaal hebt uw penseel schoongemaakt, verwijder eventueel overtollig water en laat je penselen aan de lucht drogen. Leg ze plat op een veilige plek (bij voorkeur in direct zonlicht), zodat het water niet terug te sijpelen tot in de wortels van de borstel.

Je zuipen soda alsof er een wereldwijd tekort

We snappen het. Je houdt van coca cola. Maar is je coke per dag echt de moeite waard de bijbehorende gezondheidsrisico's?

Een studie door Hannah Gardener van de Universiteit van Miami is gebleken dat mensen die dronken cola dagelijks verhoogden hun risico op een hartaanval en beroerte met 48 procent. Er wordt ook gesuggereerd dat soda is een toonaangevende factor bij overgewicht en gewichtstoename en dat het teveel aan suiker kan storingen veroorzaken aan onze bloedsuikerspiegel.

Nu, wat heeft dit allemaal te maken hebben met schoonheid? Nou, terwijl je lichaam bezig is het bestrijden van de gevolgen van de soda je puffend naar beneden, het is geen aandacht voor de huid. De kleine Whitehead dat zou zijn aangepakt als een pro voetballer op uw soda-vrije dagen is nu het opzetten van een nieuwe postcode op je gezicht.

Zorg goed voor je lichaam, voeden de juiste dingen, en het zal zorg dragen voor het maken van je gezond, gelukkig en mooi.

Je raakt je gezicht... de hele tijd

Ik heb dit bedekt voordat in 11 tips over hoe je acne-gevoelige huid te voorkomen en te behandelen, maar ach - het is voor herhaling vatbaar.

Onbewust, de hele dag, is het zeer waarschijnlijk dat je je gezicht aanraakt. Een heleboel. Als je denkt, als je luistert, als je aan het lezen bent, als je praat, als je gestresst bent, wanneer je verrast bent... je krijgt het idee?

En terwijl een beetje zelf-aanraken is niet slecht, het is als je niet kan garanderen dat uw handen schoon zijn. En tenzij je reizen naar de wasbak om je handen te wassen om de paar minuten - ik kan bijna garanderen dat zijn ze niet.

Dus waarom niet onze 24-uurs Niet doen-touch-your-face uitdaging aan te gaan? Je zult versteld staan ​​hoe moeilijk het eigenlijk is...  

Je doet het meer dan

Bent u het type meisje dat het gevoel van het zijn geschrobd tot een niveau van piepende netheid houdt? Doe je wast je haar elke dag, scrubben tweemaal per dag en reinig je gezicht wanneer er schoon water rond?

Hmm?

Als u ja hebt geantwoord op een van deze vragen, ben je dan doen.

Uw haar moet slechts twee tot drie keer per week, maximaal worden gewassen. Hoe meer je je haar wassen (oh de ironie), de vetter het zal worden. En sneller ook. Terwijl als je je haar wassen kan rekken tot twee keer per week, zal het veel langer duren voor het te vettig en onhandelbaar geworden. En in de tussentijd, terwijl je het aanpassen, kunt u een aantal droog haar shampoo te gebruiken voor die vet-a-rama dagen.

Hetzelfde geldt voor het scrubben. Terwijl je misschien leuk hoe goed je huid voelt na het scrubben, het is niet echt de beste voor het. Beauty experts raden scrubben twee keer per week, en als je een gevoelige huid hebt, nog minder.

Dat brengt ons tot reiniging... weer, terwijl het lijkt logisch om je gezicht te reinigen een hoop als je wilt dat het is schoon en fris, kun je eigenlijk meer dan reinigen. Wassen van je gezicht te vaak zal gooien de pH-balans van uw huid en kan leiden tot uitdroging en zelfs puistjes. Het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken! In plaats daarvan houden aan een of twee keer per dag en je huid zal je dankbaar zijn.  

Je laat je make-up gaan uit

Weet je nog dat je je make-up gekocht? Was het een maand geleden? Een jaar geleden? Meer?  

Omdat make-up is normaal gesproken iets dat we kopen zelden, het is een stuk makkelijker voor ons om de bal te laten vallen en per ongeluk overslaan van de gebruikte-door data.

En ja, make-up heeft een houdbaarheid.

Putting verouderd make-up op je gezicht kan allergische reacties, huidirritaties, puistjes en zelfs ooginfecties zoals Styes en conjunctivitis veroorzaken.

Dus om het veilig te spelen en volg de onderstaande richtlijnen.

Vervang na:

Mascara: u tot zes maanden
Vloeibare eyeliners: drie maanden
Poeder oogschaduw: om de 12 maanden
Oogpotloden: elke 24 maanden
Vloeibare foundation: zes maanden
Gezichtspoeder: 24 maanden
Blush (poeder): 24 maanden
Lippenstift: 12 maanden

Je conditie van uw hoofdhuid

Zelfs als u de meest luxe, luxe, ongelooflijk conditioner op de planeet, moet het niet worden gesmoord op de bovenkant van je haar.

Verlaat conditioner voor de uiteinden van je haar, waar het is ontworpen om het beste te werken en te behandelen gespleten haarpunten. Aan de bovenkant van je haar en op je hoofdhuid, je lichaam zorgt voor de conditionering proces voor u. Uw lichaam produceert natuurlijke oliën die de bovenkant van je hoofd glad en zacht te verlaten. Als je te voegen in een conditioner ook, zult u alleen verwarren de balans en de verhoging van de vettigheid.  

Je hebt je haar vastgebonden in een paardenstaart 24/7

Terwijl je zou kijken schattig als een knop wanneer je haar in een paardenstaart zo hoog dat zelfs cheerleaders geworden jaloers, op een dagelijkse basis die paardenstaarten doen niets voor je algehele haar gezondheid.

Voortdurend koppelverkoop uw haar met behulp van elastiek haar banden beschadigt je haar. Het duurde niet lang, zult u een kink luiden van de bovenkant van je haar vinden. Deze knik is eigenlijk gebroken haren van waar het haar band heeft gesneden in haarlokken. Niet een goede kijk.

Dus om te voorkomen dat uw haar te beschadigen, te streven naar een of twee paardenstaart dagen per week. De rest van de tijd, probeer je haar te houden (vooral 's nachts) of probeer andere kapsels die minder schadelijk zijn.  

Plukken, porren en popping puistjes

Laten we eindigen op een popper, zullen we?

Prikken, porren, het plukken en popping puistjes is een van de meest slechtste schoonheid gewoonten die je kunt hebben. Je weet het. Uw schoonheidsspecialiste weet het. De kleine Whitehead treiteren je weet het. En terwijl het bevredigend zou voelen op het moment, popping een puistje verhoogt het risico van infectie en zelfs littekens.

About.com 's acne specialist suggereert zelfs dat popping een puistje kan leiden tot de ontwikkeling van een knobbeltje of een cyste. Zij adviseren dat het aanraken van je puistjes op geen enkele manier kan de situatie verergeren en kan de infectie verder verspreiden (hallo kwaad Whitehead junior).

Dus in het belang van uw huid, houd je handen aan je zelf. En door dat, bedoel ik van u af.

Dus die slechte schoonheid gewoonten bent u schuldig?

Slechte schoonheid gewoonten zijn stiekeme kleine dingen: ze worm hun weg in je leven op die vermoeide en luie dagen en het duurde niet lang zijn onderdeel geworden van je dagelijkse routine.

Maar net als alles in het leven, heb je volledige controle over hoe je handelt en zich gedragen. Dus ik denk dat de betere vraag is: welke slechte schoonheid gewoonten worden Maak je het uit?

Onze selectie