3 beste Nederlandse oven dessert recepten

Niet veel dingen zijn zo leuk als koken in een Nederlandse oven. Ik heb zo veel goede herinneringen aan het kamperen toen ik een kind was en we kookten onze maaltijden op het vuur in een Nederlandse oven. Ik deel 3 van mijn favoriete Nederlandse oven dessert recepten met u. Check ze uit.

3 beste Nederlandse oven dessert recepten

1. Vruchten schoenmaker

De eenvoudigste dessert je kunt maken in een Nederlandse oven is fruit schoenmaker. Het is het beste als het je lukt om vers fruit te krijgen en gebruik ze meteen. Naast fruit, moet u beschikken over: boter, bloem, suiker, melk, bakpoeder en zout.

Doe ¼ kopje boter op de bodem van uw Nederlandse oven en laat het smelten op het vuur. Mix je vruchten met wat suiker, afhankelijk van uw smaak en de zoetheid van de vrucht zelf, en zet ze in de boter. Maak een beslag in een aparte kom uit ½ kopje melk, ½ kopje bloem, ¼ kopje suiker, 1 eetlepel bakpoeder en een snuf zout en giet dit over het fruit.

Laat de Nederlandse oven op een medium vuur om langzaam koken uw heerlijke dessert terwijl je enge verhalen rond het kampvuur te delen. Bijna niets in deze wereld kan boven dat.

2. Cherry Nederlandse oven taart

Ik gewoon dol op dit recept. Het is zo makkelijk om het te maken en het is zo heerlijk. De ingrediënten die je nodig hebt zijn: 12 gram verse of bevroren kersen, 2 grote eieren, ¼ kopje suiker, ½ kopje melk, ½ kopje bloem en wat boter voor het invetten van de bodem van de Nederlandse oven.

Als u gebruik maakt van verse kersen moet je pit en steel hen, zou dus bevroren kersen een betere oplossing zijn. In ieder geval, de stam van de kersen uit overtollige vloeistof. Vet de bodem van de Nederlandse oven en verdeel de kersen over. Klop eieren en suiker in een aparte kom tot ze luchtig en licht van kleur. Voeg de melk en de bloem en mengen goed.

Giet het beslag over de kersen en bak in de oven of op medium vuur voor 30-40 minuten of tot ze goudbruin zijn. Bestrooi ze met poedersuiker. Dit is niet echt een taart natuurlijk, maar het smaakt niet niet minder goed dan een echte taart zou doen.

3. Apple pluis

Dit recept is iets dat onvermijdelijk was op mijn familie camping reizen. We zouden altijd verse appels te plukken en deze super appel pluis. Om het zelf te maken, zal je nodig: 4 grote appels, 6 eieren, 1,5 kopjes bloem, 1,5 kopjes melk, wat boter, een snufje zout, kaneel en suiker.

Meng de kaneel en de suiker bij elkaar en doe ze in een plastic zak. De hoeveelheid suiker is afhankelijk van hoe zoet de appels zijn. Snijd de appels in partjes en doe ze in de plastic zak ook. Wervelen rond de vacht elke slice in suiker en kaneel.

Maak een beslag van eieren, melk, bloem en zout. Vet de Ducth oven met de boter en verdeel de gecoate appels over. Giet het beslag en bak tot ze goudbruin zijn. Het is het beste gediend met een ijsje, maar het smaakt perfect zonder het ook.

Dit zijn mijn drie favoriete Nederlandse oven recepten. Zodra je ze uit te proberen, zullen ze uw favoriete te zijn.

Doe mij vertellen hoe ze bleek en hoe je ze leuk vond.

Onze selectie